Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helio33

Trwały makijaż - co myślicie?

Polecane posty

Gość Helio33

Moja mama jest już dojrzałą kobietą, ma problemy ze wzrokiem i chce abym znalazła jej salon w którym jej zrobią makijaż permanentny. Chce sobie zrobić brwi i górną kreskę. Nie odradzać jej? bo ja sama nie wiem, nie znam nikogo kto ma zrobiony ten makijaż. Czy sam zabieg bardzo boli? 2 tys. zł wystarczy?

Gość marysia99
niby taki makijaz permamentny to dobre rozwiazanie... ale z drugiej storny to juz inwestycja i decyzja na okolo 3 lata, bo to potem chyba ciezko usunac, nie ? ja bym sie chyba bala, ze mi sie znudzi ten makijaz a wtedy juz nie ma odwrotu ;>

moja przyjaciolka wlasnie zrobila kurs i bedzie robic taki makijaz , trzeba liczyc sie z kosztami bo jest on dosc drogi , troche boli , chyba ze ma sie dobry zel znieczulajacy (to tak jakby sobie robic tatuaz na powiece) , poza tym utrzymuje sie ok 2 lata , potem znika , nie zostaje na stale . kreska nad okiem jak najbardziej ale brwi..z brawiami jest o tyle dziwnie ze naprawde efekt po tym jest dosc mocny i zanim Twoja mama podejmie decyzje niech zobaczy w internecie jak takie brwi wygladaja . pozdrawiam

Dla mnie makijaż permanentny to fajna sprawa, zwłaszcza jak się na 7.30 biegnie do pracy, bo wtedy to na wszystko czasu mało. Sama myślę nad tym, żeby sobie taki zrobić, głównie zależy mi na oczach, bo przy tym najwięcej roboty. Chciałabym zrobić sobie rzęsy i kreskę. Na razie odkładam gotówkę ;)

Gość zadowolona1
Mam i polecam, mam brwi, kreskę górną i dolną, super rozwiązanie, przeciągnę rzęsy tuszem i gotowy makijaż. Do tego udało mi się trafić na taką kosmetyczkę która wykonuje to bardzo sprawnie i praktycznie bezboleśnie, chociaż bałam się bardzo...

zadowolona, a nie da się zrobić na rzęsach permanentnego, dlaczego malujesz sama? Mi to właśnie najbardziej zależy na rzęsach, bo jakoś tak z żadnego tuszu nie jestem do końca zadowolona albo sie kruszy albo rozmazuje a już najgorzej jak zapomnę i potrę oko wrrr.

Gość vdsgewrgegwe
:-D jak zrobić makijaż permanentny na rzęsach? :-D przecież to taki jakby tatuaż

Gość sxcscsdcdsv ds
kreska na oczach odradzam, myslę, że to zbyt ryzykowne dla oczu, ale brwi jak najbardziej, moja mama (61 lat) ma i jest bardzo zadowolona sama bym sobie zrobiła, ale to raczej wskazane dla pań bez brwi hehe a ja mam krzaczory

Gość vdsgewrgegwe
ja mam kreski na górnej powiecie i wcale nie płaciłam drogo a efekt super, mam je już rok i bez różnicy jak na razie. z brwiami bym się troche bała. a rzęsy miałam przez kilka miesiecy przedłużane 1:1

Gość vdsgewrgegwe
sxcscsdcdsv ds odradzasz bo myslisz że to ryzykowne? a na czym to myślenie opierasz? na fantazji własnej czy jakieś dowodach?

Gość WyspaSzczęścia
Mi się podoba taki makijaż,ale ze względów finansowych w tej chwili nie mogę sobie na niego pozwolić. W przyszłości myślę o zrobieniu brwi, bo mam jasne niestety. Pewnie kreska też fajnie wygląda, ale boję się bólu więc chyba nie zaryzykuję.

Gość 2523523
Ja osobiście odradzam. U młodej dziewczyny jeszcze dość dobrze to wygląda, ale starsza pani wygląda wtedy jak za przeproszeniem kurwa. Znam parę kobiet z makijażem permanentnym - te młode wyglądają ok, ale te starsze (50 lat i więcej) każdy za plecami obgaduje. Naprawdę fatalnie to wygląda na pomarszczonej skórze. W tym wieku nie ma się już takich gęstych brwi, więc od razu widać że są narysowane. Odradzam.

Gość qurka55
Jeśli Twoja mama potrzebuje tego zabiegu i dzięki niemu będzie czuła się lepiej,to czemu nie?To dobry ruch,tylko jaki salon wybrać?Najlepiej jakiś sprawdzony.Co do makijażju widziałam jak moja ciocia miała zrobiony i wyglądała pięknie.

Gość zadowolona1
Cóż za bzdury opowiadasz że starsze Panie wyglądają jak k...., każdy kto zrobi to przesadnie i nienaturalnie będzie wyglądał śmiesznie, a jeżeli robisz to na linii rzęs to efekt jest super, oko większe, oprawa ciemniejsza, wygląda to pięknie w każdym wieku. Ważne tylko żeby to zrobić w sprawdzonym gabinecie. Ja kosmetyczkę u której wykonywałam makijaż spotkałam na targach kosmetycznych, mogłam zobaczyć efekt jej pracy, jest profesjonalistką, ale z takimi zabiegami nie ma co ryzykować...

Z tymi rzęsami chodziło mi o coś w stylu henny, a to się juz nie zalicza do makijażu permanentnego? Ech, człowiek całe życie sie uczy ;) Ale da się zrobić taką cieniutką kreskę pomiędzy rzęsami i wtedy rzęsy wydają sie gęstsze, z tego co wiem. I zgadzam sie z poprzedniczką, że starsza kobieta wcale nie musi wyglądać komicznie w takim makijażu, wszystko zależy od tego, jak jest wykonany. Jeśli jest subtelny i delikatny, to wcale nie wygląda śmiesznie a wręcz odmładza i nadaje świeżości.

Gość nawilżacz
Ja tam swoją żonę czasami podrzucam do takiego salonu w Warszawie przy ulicy Merliniego 4. Może jeśli ktoś jest z Warszawy to będzie się orientować. Zawsze potem wraca taka szczęśliwa do domu. Dla mnie i bez makijażu jest piękna, ale zabraniać jej nie będę. :)

Gość nawilżacz
Trzeba trafić na dobrą kosmetyczkę,żeby z człowieka nie zrobiła klauna za przeproszeniem. Nie wiem czy ktoś jest tutaj z Warszawy, ale ja czasami podwożę swoją zonę do takiego salonu przy ulicy Merliniego 4. Nie wiem co oni jej tam robią, ale zawsze do domu wraca szczęśliwsza, tak jak po zakupach. Osobiscie wole naturalnie, no ale zabraniać jej nie będę.

Gość Ewuszka
Makijaż permamentny dla Twojej mamy jak najbardziej. Ja tez jestem dojrzałą kobietą i mam zrobione górne i dolne powieki oraz kontur ust po prostu rewelacja nic sie nie rozmazuje. I wcale nie wyglądam jak K..... Jest to bardzo wygodne a kreski są delikatne i nie musza być czarne ja mam grafitowe. Jeszcze jedno gdzie jest napisane co w jakim wieku pasuje a co nie. Mieszkam w Anglii zapraszam dziewczyny które twierdza że coś komuś nie pasuje ze względu na wiek tutaj można zobatrzeć jak kobiety dbają o siebie bez względu na wiek o przepraszam ja zapomniałam że mam doczynienia z Polkami a niestety my Polacy jesteśmy jeszcze bardzo zacofani pozdrawiam. Ewa

Gość Ewuszka
I jeszcze jedno w wieku 50 lat wcale nie trzeba mieć pomarszczonej skóry wszystko tak naprawdę zależy od tego jak Kobieta dba o siebie. Przypuszczam że jestem w wieku Twojej mamy mam makijaż permamentny, przedłuzone włosy jestem zgrabna a jak jestem gdzies z córką to biorą nas za siostry. I nikt nie daje mi tyle lat ile mam jęśli nie wierzysz to wejdź na naszą klasę. Poszukaj - Ewuszka - Londyn tam jest galeria moich zdjęć zapraszam. Ewa