Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiziamiziakiziamizia

Tabletki antykoncepcyjne :(

Polecane posty

Mam problem. Biorę tabletki Daylette. Biorąc pierwszą tabletkę z blistra gdzieś mi wypadła i za nic w świecie nie mogłam jej znaleźć! :( Wzięłam następną. I tu mam dwa pytania : 1 . Czy Daylette są jednofazowe i nie ma różnicy którą wzięłam (nie mogłam znaleźć tej informacji na ulotce) ? 2. Co dalej ? Mam wziąć na koniec blistra, przed przerwą tabletkę z następnego blistra i tak do końca stosowania antykoncepcji ? Proszę, dajcie znać jeśli miałyście podobną sytuację:)

Są jednofazowe, nie możesz tylko wziąć pomylić kolorów, bo te, których jest 4 (nie pamiętam jaki mają kolor akurat w przypadku Daylette) to są tabletki placebo i nie zawierają hormonów. Weź po prostu o jedną aktywną tabletkę mniej, czyli zamiast 24, weź 23, potem normalnie 4 tabletki placebo i kolejne opakowanie rozpocznij dzień wcześniej.

Dzięki, co do pierwszego rozwiałaś/eś moje wątpliwości :) A co do drugiego pytania to na pewno nic się nie stanie jak będę brała tabletki o jeden dzień krócej ?

Nic się nie stanie, nie możesz tylko wydłużyć przerwy. Przeczytaj sobie sposób postępowania jak się zapomni przyjąć tabletkę w dniach 15.-24., jednym z możliwych sposobów postępowanie jest przerwanie przyjmowania białych (czynnych) tabletek i przejście od razu do tabletek placebo, a po przyjęciu tabletek placebo rozpoczęcie od razu kolejnego opakowania. Oznacza to, że można spokojnie skrócić czas przyjmowania tabletek białych (czynnych), oczywiście rozsądnie i w wyjątkowych sytuacjach, nie należy tak robić co miesiąc.

Dziękuję :)

Najpierw brałam YAZ za 45 zł ale poprosiłam o coś tańszego i przepisała mi Daylette za 34 zł

Ja kupuję YAZ za 39zł, więc to nie jest aż taka różnica, ale zapytam u siebie w aptece ile kosztuje Daylette. Dzięki za info. :)

Gość Dama Korn
widzę wątek o moich pigułkach, jak się dziewczyny po nich czujecie? ja wcześniej brałam novyette i było ok, a teraz od początku bolą mnie piersi, są nabrzmiałe i olbrzymie, do tego plamienia śródcykliczne. Efekty uboczne podobno są normalne w pierwszych cyklach stosowania, ale jestem trochę zmartwiona :/

Gość Perwersjo
39zł za Yaz to nie dużo (ja też płacę mało, bo 37), a słyszałam, że niektóre dziewczyny zmieniły ze względu na cenę na Daylette i zaczynały pojawiać się skutki uboczne choć to oczywiście nie reguła, ale ja bym nie ryzykowała zwłaszcza przy tak niskiej (w porównaniu do dziewczyn, które płacą ok 60zł za opakowanie) cenie Yaz'u

Raczej nie planuję zmieniać, właśnie ze względu na niewielką różnicę w cenie, ale zamierzam też porozmawiać o tym z moim lekarzem przy najbliższej wizycie. ;)

Gość kasiano85858585858585
czesc dziewczyny, mam na sprzedaz yasminelle kasiano85@wp.pl

Gość kasiano85858585858585
czesc dziewczyny, mam na sprzedaz yasminelle kasiano85@wp.pl

Gość kasia92873644958
czesc dziewczyny, mam na sprzedaz yasminelle nadal 3 opakowania kasiano85@wp.pl

Gość kasia92873644958
czesc dziewczyny, mam na sprzedaz yasminelle nadal 3 opakowania kasiano85@wp.pl