Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modlącasięiwierzaca

MODLITWY. Czy się modlicie? Czy wasze modlitwy sa wysluchiwane?

Polecane posty

Gość modlę, sie o to, żeby Bóg
tak jak w Starym Testamencie wytępił wszystkich dewotów i dewotki. Jak wysłucha na tym topiki pozostaną dwa wpisy, mój i autora.

Gość stać go na adwokata porządnego
lepiej sie opłaca złapać złota rybkę i wymysleć trzy zyczenia konkretne, bo Bóg wysłucha tylko bogatym, młodych i pięknych i nieruchanych kleryków, a złota rybka wszystkich.

Gość wierzacaimodlacasie
czytalam o wielkim eksperymencie modlitwnym i nie wiem co o tym sadzisz. Boga chyba nie mozna wystawiac na probe?

nie może być , bój sie Boga, wielki eksperyment modlitewny opisał w książce "Bóg urojony", Dawkins. marsz do spowiedzi.

Gość wierzacaimodlacasie
ale po co do spowiedzi ? nie rozumiem o czym Ty mówisz, ale może to właśnie dlatego, że jesteś blondynem.

Gość wierzacaimodlacasie
ale po co do spowiedzi ? nie rozumiem o czym Ty mówisz, ale może to właśnie dlatego, że jesteś blondynem.

a więc, przeprowadzono badania w USA, gdzie wszystko, się bada , mierzy i udowadnia. Utworzono grupy modlitewne, które modliły sie o zdrowie , ludzi w szpitalach. Pierwsza grupa, modlono się o zdrowie ludzi w szpitalu, i nie wiedzieli, w którym szpitalu są chorzy. Druga grupa, modliła się za chorym, i wiedzieli w którym szpitalu. Trzecia grupa, modliła się , wiedziała w którym szpitalu i chorzy też wiedzieli , że się o nich modlą, o ich zdrowie. W dwóch pierwszych grupach, nie stwierdzono, poprawy zdrowia, w trzeciej zaś odnotowano pogorszenie, czyli odwrotnie do tego, o co sie modlono. Dlaczego, tłumaczy się pogorszenie stanu zdrowia, działaniem psychiki. Chorzy, sądzili, że jest z nimi tak żle, że muszą sie modlić o ich zdrowie, więc popadali w deprsję i pogorszenie stanu zdrowia. Oczywiście, jako, że przeprowadzili te badania ludzie, raczej nie za bardzo religijni, więc jest atut dla wierzących, że to blef, bo wiadomo, Bóg istnieje dla tych , którzy w Niego wierzą.

Gość wierzacaimodlacasie
wiem na czym polega eksperyment modlitewny, czytałam juz o tym, tylko nie wiem co mam o nim sądzić :)

Gość Oficjalny chuligan J.CH.
Moja dobra koleżanka modliła się żebym sie nawróciła i żeby znalazla sobie wierzącego faceta. O mojego faceta modlił się cały kościół żeby znalazl sobie dobrą kobietę. Wszystkie te modlitwy Bóg wysłuchał:)

nic, nie masz sądzić, to są dla jednych ateistyczne brednie, ten eksperyment, a dla innych dowód na to, że trzeba zwrócić uwagę na pozytywne myślenie, bo jak juz Juliusz Słowecki napisał: modlitwa dziecka nic nie może. A swoją drogą , przekonałem sie o niekutecznosci modliwy o zdrowie na moim , niedawno zmarłym szwagrze, chorym na raka, modlił sie o jego zdrowie jakiś klasztor we Włoszech, zmarł a raczej usnął pod wpływem środków uśmierzających ból. Dlaczego, modlitwa o zdrowie, jest nieskuteczna? Dlatego, że nawet Bóg nie moze zmienić praw , które sam ustalił, ani zawiesić na prośbę modlących sie praw fizyki czy chemii, niestety.

Gość Oficjalny chuligan J.CH.
Bóg ma dla każdego plan. Jeśli będziemy modlić się o coś czego On dla nas nie planował, nie dostaniemy tego. Dostaniemy coś lepszego w Jego mniemaniu.

tylko, bardzo szkoda, że mu porodzie nie dostajemy tego planu. Byłoby , o wiele lepiej.

Gość bbbbbbbbbbbbbb
modlę sie o zdrowie dla mojej mamy, która jest w ciężkim stanie po udarze,jak dotąd bezskutecznie

Gość a dlaczego byłem swiadkie m
w Częstochowie na jasnej górze dziecko urodziło się niewidome i cos brakowało ł lekaze specjalisci od oczu stwierdzili ze nigdy nie bendzie widziec ale na jasnej górze stał sie cud wyzdrowiała można przeczytać w ich kronice księdze uzdrowień sa tam spisywane od 15 wieku cuda jakie wydarzyły za pośrednictwem matki bożej

Gość agga1234
a ja się modliłam aby dziecko nie było chore i nic, jest coraz gorzej

Gość jrjpej
to nie jest tak ze Bóg ma plan i sie jego trzyma i czegoś nam zabrania - dał nam wolność - wolną wolę więc nie jest tak że jak inaczej On dla nas widzi nasza przyszłość to przeszkadza nam w realizacji naszych zamierzeń - to jest właśnie nasza wolnośc ale jak wybierzemy droge która On dla nas wybrał to pewnie na tym lepiej wyjdziemy niż na tym co sami sobie wymyślimy

Gość jwpjqpp0qf
to nie jest tak ze Bóg ma plan i sie jego trzyma i czegoś nam zabrania - dał nam wolność - wolną wolę więc nie jest tak że jak inaczej On dla nas widzi nasza przyszłość to przeszkadza nam w realizacji naszych zamierzeń - to jest właśnie nasza wolnośc ale jak wybierzemy droge która On dla nas wybrał to pewnie na tym lepiej wyjdziemy niż na tym co sami sobie wymyślimy

Gość mkihyouyuj
z jednej strony nie idzie zaprzeczyc cudom które za posrednictwem modlitw się wydarzyły, z drugiej jednak dziwią sytuacje w których Bóg pozostaje bierny na modlitwy. Czy Bóg w takim razie wysłuchuje losowo? A może wszystko jest dziełem przypadku?

Gość lipa z tym planem
co za idiota wymyslił że Bóg ma plan dla każdego człowieka? przeciez każdy człowiek ma wolna wolę i grzeszy, a Bóg nie zaplanował grzechu, więc w każdej chwili może się stac coś, co zachwieje konstrukcją tych hipotetycznych "planów dla wszystkich ludzi" i wszystko runie jak domek z kart. Nie ma czegos takiego jak sztywny plan Boga dla ludzkiego życia. Ruszcie tymi waszyni bezmyslnymi makówami od czasu do czasu.

Gość btrhbtyrnhjtynher
up

Gość btrhbtyrnhjtynher
up

Gość btrhbtyrnhjtynher
up

Gość busda
modle sie....

Gość 10 przykazań toruńskich
Jam jest Ojciec Dyrektor Rydzyk twój, który cię wywiódł na plagi egipskie, w radio głupoli 1. Nie będziesz miał Radiów cudzych poza moim. 2. Nie będziesz odbierał Radia mego bez wpłaty. 3. Pamiętaj aby w dzień święty rentę przysłać. 4. Czcij Ojca swego i Rozgłośnię swoją. 5. Nie zagłuszaj. 6. Nie cudzosłysz. 7. Nie przestrajaj. 8. Nie unikaj fałszywego świadectwa na antenie mojej. 9. Nie pożądaj Maybacha Dyrektora swego. 10. Ani żadnej kasy, która Jego jest. Będziesz wspierał Ojca Dyrektora z całego serca swego, z całej duszy swojej, z całej renty swojej i ze wszystkich sił swoich, a Rozgłośnię Jego jak siebie samego

Gość busda
modlę się żeby szlag jasny trafił każdego kto odważa się myśleć samodzielnie.

Gość niemyta Anna E.
rzucam na was wszystkich granaty różańcowe, niech was spotka kara boska a mnie nagroda za moją bigoterię.