Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dellle

Pytanie do mam :)

Polecane posty

Witam, dziś zrobiłam test i okazało się, że zostanę mamą :) Fakt, jest to dla mnie spore zaskoczenie i rewolucja, bo jestem jeszcze młoda, ale na pewno damy radę. Problem polega na tym, że od kilku dni boli mnie podbrzusze, jajniki i kręgosłup tak jak na okres. Jeszcze 4 dni temu byłam pewna, że dostanę @ - a tu nic, więc zrobiłam dziś test, jedna gruba krecha i jedna bladziutka. Zrobię kolejny żeby się upewnić, chociaż wiem, że w tę stronę pomyłki raczej rzadko się zdarzają. Czy ktoś jeszcze miał podobne objawy we wczesnej ciąży? - dodam, że jestem w ok. 2-3 tygodniu. Czy to normalne i mogę na spokojnie planować wizyty, czy powinnam jak najszybciej udać się do lekarza? Pozdrawiam :)

Gość Fryzyjka
Dolegliwości są normalne. Do lekarza ok. 6 tygodnia.

Gość kolka123456
nic sie nie martw, ja tez myslalam ze dostane okres, i tak prawie przez 1,5 miesiaca mialam :)

Gość To i ja się dołączę:)
Gratuluję przede wszystkim:) Uwazaj na siebie,nie przemęczaj się. Na 1 wizytę idzie się ok 6 tyg,bo wczesniej zaden lekarz nie stwierdzi ciązy--za wczesnie:/ ja tak miałam. byłam pewna,ze zaszłam,czułam to przez skórę i miałam intuicyjną pewność,poganałam od razu do lekarza--a pani doktor kazała przyjść za jakieś 3 tyg,bo przy badaniu jeszcze nie umiała stwierdzić zmian,które wskazywałby na ciążę. jak lekarz bada to poznaje ciążę po tym,ze szyjka macicy jest rozpulchniona podobno.

Ja bym posżła do lekarza szybciej, choćby tak dla kontroli... zwłaszcza ze nie planowałs ciąży to nie badałaś sie pod tym kontem. Ale dolegliwości normalne, nimi sie nie przejmuj za bardzo. Acha.. bo jeszcze tak może byc że fryzyjka liczy tygodnie ciąży jak lekarze czyli od 1 dnia ostaniej @ a ty liczysz od momentu zapłodnienia... skoro spodziewałas sie okresu to lekarz moze ci powiedziec ze jestes w 5 tygodniu... jesli tak, to juz cos tam powinno byc widac na usg i lekarz potwierdzi ciąże. A tak w ogóle to gratulacje :)

Gość sadrita1984
jeśli miałaś regularne cykle i od okresu minęło 5tyg to podejrzewam, że będzie coś widać, ale jeśli miesiączkowałaś róznie lub miałaś długie cykle to idź dopiero ok 7tyg od ostatniej miesiączki, bo się tylko rozczarujesz...ja byłam niby w 6tc to jeszcze nic kompletnie nie było widać, lekarz kazał przyjśc za 2tyg i dopiero było widać zarodek

Gość sadrita1984
ps te bóle o których mówisz to całkiem normalne...ja też się obawiałam, ale się doinformowalam i to właśnie tak bolało normalnie, jak na miesiączkę, a już jestem w 35tc