Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaa3

Mam straszne zaparcia, nie wiem co robić

Polecane posty

Gość maaaaa3

jem b.duzo warzyw, orzechow, mięso b.rzadko. Od ok 3mies mam zaparcia, dlaczego? Przeciez jem duzo blonnika :O robie kupe raz w tygodniu, kiedys co dwa dni. Nie chce brac lekow.

Gość zaprarta
Poczytaj o lewatywach, lecza zaparacia, to nie to samo co srdoki przeczyszczajace. pij sok z marchewki i innych warzyw.

Gość mi pomaga
wypicie kilku piw serio! na nastepny dzien sie załatwiam, potem pije duzo duzo wody, herbat i 'wychodzą' zaległosci

Gość pestka28
może za mało pijesz wody, albo masz za mało probiotyków w diecie, polecam Lactoral - probiotyk, który dobrze wpływa na pracę jelit, probiotyki są także w jogurtach, kefirach ale w znacznie mniejszej ilości

Gość plywaczka
najlepszy będzie zabieg hydrokolonoterapii, który wypłucze wszystkie złogi zalegające masy i przywróci naturalny ruch robaczkowy

Gość gość
Mi wystarczy kawa, pol godziny i po klopocie

Witaj. Błonnik to dobra droga. Ale musisz bardziej wspomóc się naturalnym błonnikiem, nie tylko tym w warzywach. Kup babkę płesznik (lub siemię lniane). To sam błonnik. Zalewasz wodę i pijesz 3 razy dziennie. Efekty przyjdą do kilkunastu dni. Na prawdę polecam.

Gość gość
MonikaEM1 ja stosuję Dulcobis, dla mnie to niezawodne rozwiązanie na krótkotrwałe zaparcia, np. takie, które występują podczas wakacji. Jest bardzo wygodny w użyciu, wystarczy, że zastosuję jedną tabletkę przed snem, abym rano poczuła ulgę. Jednak lek ten jest doraźnym rozwiązaniem. Nic nie zastąpi diety bogatej w błonnik, ok. 2 litrów wody dziennie oraz dużej ilości ruchu.

Gość gość
wszystkie reklamowane tu specyfiki sa bardzo szkodliwe dla zdrowia. powoduja nieodwracalne zmiany w sciankach oraz miesniach jelit. przestrzegam, tym osobom zalezy na sprzedazy tych produktow a nie na zdrowiu waszych jelit!

Gość gość
gdy byłam w ciązy miałam ogromny problem z zaparciami, pomogły dopiero czopki eva/qu

Gość gość
menda spamerska juz dzies wszystkie watki obleciala z tymi czopkami,normalnie brak slow:o

Gość gość
CZOPKI mendo spamerska U Z A L E Z N I A J A !!! reklamujesz sie z tym gooownem po calej kafeterii, wszystkie watki zasyfilas pechowiec.gif nie uzaleznia napoj stefanii korzawskiej, pijemy tak dlugo az zaparcie ustapi. pomaga tez picie dwu szklanek CIEPLEJ wody na czczo z sokiem z cytryny lub z pol lyzeczki sody. zaczynamy od cwierc lyzeczki na szklanke. koniecznie na czczo. taki napoj odkwasza i oczyszcza przy okazji krew i komorki. do szkalnek dodajemy mala szczypte soli.

Gość gość
A próbował ktoś Zioła Tybetańskie ? http://odchudzanieziolatybetanskie.pl/film/ Jeśli nie, zdecydowanie polecam każdemu. Działają bardzo mocno i dobrze. Przerobiłam kilka suplementów i ten jest naprawdę najlepszy i zdecydowanie najzdrowszy. Zaparcia i niemożność wypróżniania przeszły jak ręką odjął.

Gość gość
Najlepiej zrobic badania, czy wszystko w porzadku z jelitami. Poza tym probiotyki, duzo plynow, i duzo ruchu.

Gość gość
Na zaparcia szybko pomaga dicopeg 10 g, gdy problem jest bardzo dokuczliwy warto mieć go pod ręką. Do tego warto zmienić dietę w bardziej bogatą w błonnik.