Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miałko083

Ktoś brał Bromergon i duphaston

Polecane posty

Gość miałko083

Witam, biorę od dwóch tygodniy bromergon i od 16 do 26dc duphaston (jestem po pierwszej serii) i mam wrażenie, że tyle w oczach. Mam ogromny apetyt, staram sie nad tym panować ale i tak jest ciężko, jestem załamana, czy moze przyczyna tkwic w lekach?

ja bralam w czasie ciazy duphaston od ok 8 tyg do 35 tyg i nie tylam (no pod koniec juz tak)jakos nie wplywal na apetyt bo bardzo wymiotowalam na poczatku i malo jadlam .ale poza ciaza kto wie moze wplywa:)

Gość miałkoo83
Dzięki:) Może ktoś jeszcze coś wie? Proszę

Gość miałkoo83
Nikt więcej... proszę

Gość miałkoo83
czy miałaś przy tym wzmożony apetyt, tyłaś?

ja po duphastonie tez miałam apetyt i tez mi sie wydawało że tyje. a po bromergonie na sama myśl mam zawroty i mdłości

Gość miałkoo83
ja nawet dobrze znosze ten lek, mineło dwa tyg, zwiekszyłam sobie dawkę z 1/2 na całą i jest ok, tylko niepokoi mnie apetyt

ja bromergon brałam w trakcie starania sie o dziecko, miałam za wysoka prolaktyne. a duphaston tez przy staraniu. a ty na co bierzesz???

Gość miałkoo83
na to samo, dopiero zaczełam, dzisiaj mam 28 dc i czekam na @, bo nie sądze, żeby po 2 tyg bro i od 16 do 26dc duph (po raz pierwszy) coś dało, a ile to zajeło Tobie, jak z prolaktyną ja miałam 75.

u mnie maz miał jescze słoba morfologie nasienia. a prolaktyna była 65. ogólnie starałam sie prawie 3 lata. ale ostatnie 7 miesiecy brałam duphaston i potem do tego bromergon przez 2 tyg i ciaz jest;) po 2 tyg brania bromergonu;) wiec u ciebie tez tak moze być;) ale maz tez sie leczył tabletkami. lekarze nie dawali nam szans na naturalne poczecie tylko invitro z dawca nasienia;( a tu jest juz 20 tydzien ciazy;) tez ci sie uda. jak nie bedziesz czegoś wiedziec to pisz postaram sie odp. a jeszcze ile masz lat i twój partner??? spr u niego nasienie???? i czy u ciebie tylko prolaktyna przeszkadza w zajściu w ciaze czy cos jeszce???

Gość miałkooo83
U mnie historia jest dluga, ponad rok zmarnowałam przez lekarza, u ktorego bylam po kilka razyw miesiącu, przez pol roku btalam costy na wywolanie okresu, zwodzil mnie z daniem mi skierowania na droznosć jajowodów, mąz miał badania, sa ok, mamy po 29l, w koncu ja wylądowałam w styczniu tego roku na stole operacyjnym w ciężkim stanie i wycięto mi jajnik z jajowodem, i wlasciwie po tym zmienilam lekarza, kazal mi odrazu porobić badania i wyszla zla prolaktyna, ale nie tylko, polecil tez zeby maz powtorzyl badania i na razie mam sie skupić na prolaktynie, i do tego brac duph, dopiero na kontrole mam przyjśc w maju z dwoma wynikami prolaktyny (I-za ok 2 tyd, i II z maja, przed wizytą) jesli sie zmieni i bedzie ok, a nadal nic to nie da to raczej czeka nas invitro lub insiminacja. Ale cieszę, sie, że tobie sie udało:) Zaczełaś brać brom, na początku okresu, po ja w połowie cyklu, wlaściwie w okresie dni plodnych, wiec w tym cyklu raczej nie spodziewam sie sukcesu.., moze w następnym

o to naprawde przez lekarzy to można duzo stracić. ja odrazu w klinice niepłoności zaczełam. ja brałam bromergon po okresie dokłanie w 4 dzień okresu bo sie bałam że od okresu bedzie mnie bolał brzuch i do tego bałam sie skutków ubocznych bromergonu. i bromergon brałam prawie do 6 tyg ciazy tylko od 4 juz zaczełam zmniejszac dawke a w 6 juz odstawiłam juz na dobre. ja brałam w dawce 1 rano jadna wieczorem. dodałam ten link do ulubionych wiec jak bedziesz cos wedziec to pisz. trzymam kciuki;* trzymaj się i jeszcze taka moja rada w dni płodne w kazdy dzień inna pozycja do kochania

Gość miałkoo83
Dzięki wielkie za informację:) Mam taką cichą nadzieję, że w końcu sie uda...

Gość miałkoo83
Może, jeszcze spytam, czy ktorys z tych leków przy okazji reguluje miesiączkę?

nie wiem. u mnie zawsze była raegularnie ale brzy braniu duphastonu tak przychodziła 2 dni póżniej. napewno sie uda!!;)

Gość miałkoo83
Dostałam wczoraj wieczorem okres, wiec rozpoczął się nowy miesiąc nadziei , że się uda, licze w koncu na moment, kiedy sie nie rozczaruje ale w koncu uśmiechnę:)

Gość miałkoo83
Wspomniałaś, że leczysz sie w klinice, jakiej? ja na razie chodzę prywatnie, ale to nie jest klinika, jednak babka ma dobrą opinie, jest ordynatorem na klinikach wiec....

w klinice niepłodnośći parents na podkarpaciu, bo tam mieszkałam. w pl w wiekszym mieście sa takie kliniki.w takich klinikach tez jest wszystko prywatnie ale wiem z mojego doświadczenia, że nie tracisz czasu i latasz od lekarza do laboratotrium. pierw miałam wizyte po wizycie potrzebne badania i z powrotem do lekarz z wynikami wszystko w jednym miejscu i w jedno popołudnie;) jeśli stwierdza że niepłodnośc siedzi w twojej psychice, to nie naciagaja cie na dodatkowe badania, tylko mówia otwarcie. ja tez chodziłam po lekarzach prywatnie wszyscy miaeli naprawde dobre opinnie ale zawsze jednak naciagali na dodatkowe badania i wizyty. a jak się leczysz prywatnie to co ci zalezy czy to jest klinika niepłodności czy lekarz w prywatnym gabinecie. kochana nie w tym miesiącu to w przyszłym. wiem że zawsze z upragnieniem czekałam az ten głupi okres sie nie pojawi i doczekałam się i ty tez sie doczekasz!!! pozdrawiam

Gość miałkoo83
Robiłam dzisiaj powtórkowe badania, popołudniu mam wyniki prolaktyny i bardzo się boję:( Dostałam też oczywiście okres, był wyjątkowo obfity i trwał aż tydzień, co w moim przypadku raczej nienormalne.

i jak wynik??? u mnie było tak że jak zaczełam brać bromergon to po paru dniach lipido tak wzrosło że mąż miał mnie dość czasami;) a wczesniej to tak sobie ale teraz w ciązy to nawet nie wiem co to lipido;(

Gość miałkoo83
wynik 6,30 wiec bardzo spadło, mam zmnejszyć dawkę i brac co 2 dzien 1/2 tabletki (norma jest od 5) wiec lepiej zeby juz nie spadało. A moje libido? hmmm raczej cały czas takie same, bez zmian.... jedyne co sie zmieniło to bardzo obfity i długi okres a to akurat mało pocieszające:) Powiedz mi jak Ty sie czujesz? brzuszek na pewno rośnie?:)

o to bardzo spadło. ja nie doczekałam się okresu po bromergonie tylko ciąży. dziekuje czuje sie dość dobrze. ale od poczatku miałam problemy typu krawienia, i lezenie plackiem do 12 tyg. teraz w 20 tyg na usg okazało się że mały ma za dużą głowe;( ciałko miał rozwiniete na 20 tydz a głowe na 22tydz. mam 10 nastepne usg wiec mam nadzieje że wszystko sie unormuje. tak brzuszek rośnie;) i mały fika;) warto czekać na takie chwile. nie jestem osobą bardzo wierzacą, raczej wierzącą nie praktykującą ale polecam ci modlitwe do św. rity mi bardzo pomogła. jest to św. od spraw trudnych i beznadziejnych. mały onrazek kupisz w sklepach z takimi rzeczami katolickimi koszt jakieś 10 gr;) mi pomagała do niej modlitwa i do 12 tyg ciąży zawsze miałam jej obrazek przy sobie. ja dostałam jej obrazek w klinice niepłodność od pani której się udało;) pozdrawiam

Gość miałkoo83
Dzięki za słowa otuchy, ja teraz żyje nadzieją, że tez nie dostanę okresu, boje sie tylko swojej reakcji jeśli się nie uda... Powiedz mi jeszcze, jesteś na zwolnieniu od początku ciąży?

staraj sie nie myśleć o tym, wiem że to nie łatwe bo ja zawsze wyliczałam kalulowałam kiedy sie kochać a w tym miesiacu jak zaszłam w ciaze to sex był dwa razy dziennie;) nie liczyłam choć w podświadomości zastanawiałam su=ie czy dni płodne czy nie;) zrobiłam testy owulacyjne nie pokazało owulacji, a i tak jestem w ciazy;) byłam do 12 tyg na zwolnieniu. a od 12 pracuje i planuje tak do 26 tyg ciazy popracować. nie mieszkam w pl. a zagranicami kraju i tu ciąża to nie choroba, ja k się poroni to jest wszystko naturalne. mam nadzieje że bedzie tylko lepiej;) i w sierpni urodze zdrowego synusia. jak bedziesz miała jakie kolwiek pytania to pisz śmiało w miare mojej wiedzy postaram sie odp. ozdrawiam

Gość miałkoo83
Dzięki, odezwę się jak będę coś wiedzieć, ja na razie chce zrezygnować z testów owulacyjnych, żeby nie zwariować.... A Ty trzymaj się cieplutko i powodzenia, na pewno będzie dobrze:)

Gość WieszakWtrawie
Cześć, Ja brałam duphaston od prawie 3 miesiąca ciąży. Lekarz mi go przepisał, gdy pojawiły się plamienia. Później od 6 miesiąca brałam leki na podtrzymanie ciąży(u mnie od początku była zagrożona). Udało się donosić synka do 8 miesiąca. Synek jest okazem zdrowia:) Bromergon lekarz przepisał mi 2 tygodnie temu na zatrzymanie laktacji. Niestety bardzo źle się czuję po tym leku. Mam strasznie złe samopoczucie, wręcz stany depresyjne. Mocne zawroty głowy i nudności. Zaburzenia koncentracji i straszne problemy z pamięcią. Po prostu czuję się, jakbym miała zaćmiony umysł. Chcę iść do lekarza, żeby zmienił mi lek, bo dłużej nie chcę się męczyć. Gdyby ten lek jeszcze pomagał, a tu nic. Dalej sączy mi się pokarm z piersi. ODRADZAM ten BROMERGON! Dodam jeszcze, że biorę go na noc, żeby zmniejszyć efekty uboczne. Nie chcę myśleć, co by było, gdybym brała go rano:C.

Gość miałkoo83
A jaką brałaś dawkę, ja zaczynałam od 1/2 tabletki i nie było najgorzej, byłam troszkę spowolniona, szybko się męczę itp ale nie jest tak źle, niektórzy nawet zaczynają od 1/4.

Gość miałkoo83
A jednak dostałam okres, ale nawet jakoś to znoszę.... może w końcu się uda. A co u Ciebie nowego, jak się czujesz?

Gość miałkoo83
Kasiula.. jestem po kolejnej wizycie u gin, poziom pro znowu wzrósł do 33,56 wiec wracam do poprzedniej dawki leku, ale tym razem dostałam bromocorn i od kilku dni mam potworny katar, jak poczytałam zupełnie przez przypadek kilka osób wlasnie ma z tym problemy przy tym leku, wiec czekam jak tylko skonczy mi się okres, bede mogła go brać dopochwowo ponoc to zmniejsza skutki uboczne... no i czekam dalej, nastruj ponizej poziomu... bo gdyby udało sie od razu mojej dziecko wlasnie stawialoby pierwsze kroki i wymawiało pierwsze słowa... A co u Ciebie, jak sie czujesz?