Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajajednamam

Przedwczesne skurcze a seks

Polecane posty

Gość takajajednamam

Jestem w 25 tyg. ciąży. Około 10 marca trafiłam do szpitala ze skurczami i plamieniem, stwierdzono przedwczesny poród zagrażający. Dostałam leki i kroplówki na uspokojenie macicy. Nie nastąpiło rozwarcie szyjki ani skrócenie. Po tygodniu zostałam wypisana. Teraz przyjmuję fenoterol i luteinę, od tygodnia jestem w domu. Twardnienie brzucha ustąpiło. Lekarz zalecił mi zwolnić tępo życia, znaleźć więcej czasu na odpoczynek, ale leżeć cały czas nie muszę. Ale nic nie powiedział o współżyciu z mężem. A ja byłam tak przejęta Maluszkiem, że się nawet nie spytałam. Teraz mój gin jest na zjeździe i nie będę mu głowy zawracać. No wiadomo, hormony szaleją i chciałoby się z mężem poprzytulać. Na razie jednak odpuszczę dopóki gin nie wróci. Są dziewczyny, które też miały przedwczesne skurcze? I jak u Was lekarz zapatrywał się na sprawy seksu?

Gość nimmu
jesli masz skurcze to seks odpada. W ogóle i stosunki a także orgazmy łechtaczkowe oraz stymulacja brodawek. to mogłoby nasilić skurcze.

Gość takajajednamam
Lekarz mi właśnie mówił, że nie wolno masować ani brzucha ani brodawek. Niby skurczy już nie mam, ale przeczytałam, że seks może je wywołać. Trudno, Maluszek ważniejszy. Dzięki za odp ;)