Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melisssa

Piekarnik - brak szyby, pomóżcie!

Polecane posty

Gość Melisssa

Witam mam starszą kuchenkę gazową i jakiś czas temu w drzwiach piekarnika zbiła się szyba zewnętrzna. Została tym samym jedna szyba, ta wewnętrzna. Czy mogę w nim coś upiec? Od razu mówię, wymiana szyb odpada,bo to stary model, już nie produkowany.

Gość Poszukaj dobrze po
śmietnikach. Może ktoś wymieniał starą i dopasujesz z niej do wswojej.

Gość Yachu Chrystman
poszukaj na Łalergo

Gość Godejwa
pozostaje zakup nowej:D

Gość Melisssa
zakup nowej nie wchodzi na razie w grę. Sytuacja taka, że szklarz tutaj niestety nie pomoże. Zastanawiam się czy ryzykownym jest upiec zwyczajne ciasto zanim nie kupie nowej kuchenki

Gość psychiczna myszellyna
Hahaha, to nie ja ale też rykuam :classic_cool: :D 🖐️ Autorko - spokojnie możesz piec, ja to robię od dwóch miesięcy i nic się nie dzieje :P :D

Gość Melisssa
a może wstawic zamiast tej szyby kawałek dykty?

Gość fkj54654
Możesz upiec nic się nie stanie.

Oczywiście, można upiec, będą większe straty gazu, cieplej w kuchni ale normalnie upieczesz. Nie próbuj nawet słuchać idiotyzmów typu szklarz, to hartowane szkło, jedyna szansa to allegro albo faktycznie jakaś złomnica, śmietnik- tam mogą być takie szyby. Jak kuchenkę dobrze konserwować, to może służyć 100 lat, ale badać szczelność trzeba, raz w roku smarować zawory gazu- i często myć;-)

Gość Melisssa
Dzięki ogromne za rady :) Grzanki już robiłam, ale upiec się bałam bo to dłużej. Po waszych opiniach jutro coś upiekę, jak będzie w wiadomościach jakiś wybuch z ciastem w tle w woj. opolskim,to znaczy że to ja próbowałam...:D

Gość Melisssa
Dzięki ogromne za rady :) Grzanki już robiłam, ale upiec się bałam bo to dłużej. Po waszych opiniach jutro coś upiekę, jak będzie w wiadomościach jakiś wybuch z ciastem w tle w woj. opolskim,to znaczy że to ja próbowałam...:D