Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halo,to ja...

Ile kosztuje korona na dwa zęby?

Polecane posty

Gość Halo,to ja...

Musiałam usunąć czwórkę i chcę zrobić sobie koronkę. Ma być założona na piątce. Wie ktoś z Was jaki jest koszt takiej przyjemności??

Gość LalkaNiedużaa
Koron nie robi się w miejsce usuniętego zęba! Chyba o moście piszesz? albo implancie?

Gość -56789okli
implanty ok 6 tys,a mostek ok 1000

Gość ja pierdziele, ale banda
mostek a nie korona. Jak robisz mostek na jednego zeba, to licz 2 obok, czyli 3 zeby. 3 sztuki x ok 400 zl

czyli 1200, ale wiedz, ze bedziesz musisala miec spilowana trojke i piatke i na nich zalozony mostek. No chyba, ze omplant srednio od 4500 wzwyz

Taki jednobrzeżny most wydaje mi się że będzie słabo się trzymał. Koszt to co najmniej 800zł za punkt porcelana na metalu, czyli w twoim przypadku byłoby to 1600zł. Najlepsze i właściwie jedyne rozwiązanie to implant od 4500zł. Warto wydać bo w perspektyie czasu będzie to najtańsze i najlepsze rozwiązanie.

to zalezy od miasta gdzie mieszkasz. We wroclawiu mostek kosztuje od 400 zl za punkt.

Zależy też czy ma to być praca artystyczna czy byle by przypominało korone zęba. Ale ogólnie szkoda pilować sąsiednich zębów. Mosty to już przestarzała technika uzupełniania pojedynczych braków, niosąca ze sobą zbyt duże straty dla sąsiednich zębów.

Dokladnie. Ja wybralabym w twojej sytuacji implant, bo "oszczedzasz" 2 zeby a przeciez o to nam chodzi. Kosztowny, ale masz na wiekszosc zycia a z mostkami bywa roznie no i ten strach, ze cos sie odklei.

Gość Halo,to ja...
Dzięki:D W takim razie zdecyduję się-chyba- na implant. :)

Gość a mniee zastanawia
A dlaczego usunęłaś ten ząb z korzeniem? Nie dało się zostawic korzenia i po leczeniu odpowiednim, wykorzystać ten korzeń do nałożenia koronki na sztyfcie metalowym? Jest zasada aby nie usuwac zębów , albo chociaz wykorzystać korzeń do koronki. w przyszłości gdy stomatolog zasugeruje usunięcie zęba, to najpierw pogadaj z nim, a potem jeszcze z innymi lekarzami, i może da się coś odzyskać z zęba. Wiesz, ja mam koronkę na dwójce już 15 lat, a był to złamany ząb i został tylko korzeń zęba chory na wierzchołku i bolący bardzo przez tą zmian, , więc wymagający resekcji (operacyjne ścięcie wierzchołka korzenia)...i na tym skróconym od wewnątrz korzeniu mam osadzoną koronkę, posłuży mi pewnie jeszcze wiele lat .

Gość hrynna
Czw orka gorna ma 2 cieniutkie kanały. Raczej nie da się w niej zrobić wkładu.

Gość a mniee zastanawia
aha nie masz już zęba ani korzenia bo usunęłaś więc w tym miejscu nie ma na czym osadzić koronki. Można jedynie uśmiercić dwa sąsiednie zęby, usunąć je aż do korzenia , w te korzenie wstawić metalowe sztyfty i na nich osadzić koronki a pomiędzy nimi brakującą czwórkę , to się nazywa mostek , i policz sobie ile zapłacisz za trzy koronki. Niefajne to jest, bo jest to zniszczenie dwóch zdrowych sąsiadujących zębów. lepiej ponieść dodatkowy kosz na implant, zresztą taki implant bywa bardzo mocny i kiedyś może stanowić dobre rusztowanie dla innych uzupełnień w brakach zębów.

Gość a mniee zastanawia
da się wstawić sztyfty w dwa kanały, to wychodzi taki sztyft z dwoma wąsami. Sa metody na takie rozwiazania. Szukaj takiego stomatologa który ma ambicję ratowania zębów , nawet jak to dla niego jest męczące i niezbyt opłacalne, ale i tak się trudzi zamiast być konowałem aby mieć łatwo i z wielkim zyskiem.

Gość pommponik
To zależy jaka koronka. Taka standardowa porcelanowa z metalem w środku (porcelana napalana na metal) kosztuje 800-1000 złotych. Natomiast na zęby przednie najlepsze są koronki bezmetalowe - cyrkonowe, takie jak na przykład tutaj http://www.anident.pl/korony-pelnoceramiczne-lava.html . Cena takiej koronki to 1800 do 2500 złotych, ale efekt estetyczny jest perfekcyjny, bo koronka wygląda jak naturalny ząb i nie przebarwia się dziąsło od metalu. Jest to też koronka dla alergików, szczególnie uczulonych na nikiel, chrom i inne metale. Takie osoby powinny mieć koronki pełnoceramiczne.

Gość w miejsce usunietego zeba
robi sie mostek albo IMPLANT a koronka we Wrocku od 400 do 1000 zł nawet zalezy gdzie

Gość toom
hej dentyści ,jak ceny opuścicie to przeciętny obywatel będzie w stanie do Was przyjść

Gość wszysz87
oj ceny są bardzo różne, no i myślę, ze autorka ma na myśli mostek, nietrudno się domyślić, a skoro ma robiony pierwszy raz to skąd może wiedzieć, o co dokładnie zapytać :> Najważniejsze, żebys wybrała dobrego protetyka, bo korona jednak trochę kosztuje i powinna być ładna i dobrze wykonana, by nie trzeba było jej szybko zmieniac. Mnie w Bydgoszczy dr Kuczyńska robiła koronkę na piątce, trzyma się pięknie i chciałabym, by wszystkie moje zęby tak wyglądały:D

Gość nefrurria
implanty s a takie drogie z e masakra

Gość sprochniaczek
a jo juz niy mom zymbow bo te dentysty som za drogie

Gość gość
Są drogie niestety :(

Gość gość
Ceny się różnią trochę dlatego najlepiej kontaktować się bezpośrednio z gabinetem. Mój znajomy robił korony w Białymstoku, z tego co pamiętam w gabinecie www.popkoadam.pl i mówił że bardzo jest zadowolony ale nie wiem ile dokładniej wydał bo nie pytam o takie rzeczy.

Gość runka
Ciekawe jak z jakością takiej korony, o której wspominasz. Moja Ciocia robiła sobie ostatnio na Lektykarskiej u dr Kowalika i jest zadowolona. Nie wiem jak cenowo

Gość gość
Czy zabieg założenia korony jest skomplikowany i bolesny?

Gość gość
Ja miałam koronę zęba wykonaną w klinice stomatologicznej www.unimedex.pl w Szczecinie. Używają nowoczesnej techniki CAD/CAM, dzięki której wykonanie korony nie wymaga dużej ilości czasu. Sam zabieg był szybki i bezbolesny.