Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tynka_86

blagam o pomoc

Polecane posty

Dziewczyny pomocy. Jestem po 2 poronianiach. Zrobiłam dzisiaj rano test ciążowy- pozytywny. Poszłam na bete- wynik 9,1. Ale to możliwe? Przecież domowe testy ciążowe wykrywają ciążę od 25,00...nie wiem- znowu porażka? słyszałyście o takiej sytuacji? oczywiście powtórzę w poniedziałek betę. Proszę o pomoc!

Gość nammi
jaki test to był -podaj nazwę

Nie masz ochoty nie odpowiadaj, a nie krytykujesz. Test pink express czułość 25mIU/ml beta 9,1 mIU/ml więc jednostki te same?!

Gość nammi
beta jest bardziej wiarygodna niż test z moczu. co do testu to z tego co widzę ma złe opinie. często wychodzi błędnie. tak więc albo poczekaj na betę albo zrób inny lepszy test.

no ok. ale test może być niewiarygodny jak jest negatywny, a beta pozytywna, a nie na odwrót. Poszłam na bete dlatego że @ nie dostałam, a test domowt pozytywny. Ale te wyniki mi nie pasują..

aaaa pinka robiłaś :D:D:D najgorszy z możliwych testów!!!!!!! ja już byłam po usg, po pierwszych badaniach, serduszko słyszałam, karte ciąży miałam i całą reszte a pink nadal twierdził że w ciązy nie jestem :) polecam bobo test ten mnie nigdy nie zawiódł

wczoraj zrobiłam quick viu- podobny dobry- II kreski, a dzisiaj beta 9.1 ??? coś tu nie gra...boże załamie się...rycze rycze i rycze...

Gość nammi
a w lab. nie pokręcili czegoś? bo skoro dwa testy wyszły pozytywne to coś chyba nie tak. musisz zrobić kolejną betę.

nie wiem, niby przyszło mi to na myśl, ale z drugiej strony raczej to małoprawdopodobne :(:( nie mogę się uspokoić, myślałam że wszystkie cierpienia za mną a tu co? znowu...

Gość nammi
moja droga w lab. pracują tylko ludzie i tez się mylą. znajomej zamiast badania które chciała zrobili inne. mimo że wyraźnie im mówiła co chce. mnie też wykazali podwyższony cukier a po powtórnym badaniu w innym lab. wyszło wszystko w normie.

czyli pozostaje mi czekać do poniedziałku...tylko że z tego płaczu ja się wykończe do poniedziałku :( nikt się nie odzywa, więć rozumiem że mój przypadek jest albi jedyny albo nieprawdopodobny?

Gość nammi
po pierwsze uspokój się bo jeśli to jednak ciąża to twoje nerwy jej nie pomogą. a po drugie musisz czekać bo inaczej nie dowiesz się. jak mówiłam to tylko ludzie więc też się mylą.

Gość assialbnn
moja bliska kolezanka poronila 2 razy to byly poczatki ciazy,, lekarz powiedzial jej zeby nie zachodzila w ciaze bo znow to sie stanie, ale wpadla okolo 2 miesiecy po drugim poronieniu jej synek na w tej chwili roczek i jest zdrowy ciaza tez przebiegala dobrze..

uwierz mi że po takich przejścia trudno jest się uspokoić w takiej sytuacji. Moje poronienia nie mają przyczyn- zrobiłam wszystkie badania łacznie z genetycznymi- wszystko u i mnie i męża ok, a więc co? mamy takiego pecha? zabić się tylko..

Gość assialbnn
trzeba byc dobrej mysli, ja mialam kiedys taki przypadek ze myslalam ze jestem w ciazy test negatywny a hcg 17.8 a gdy po 3 dniach powtorzylam hdg wyszlo juz 1.00 i tez lekarz mi tego nie potrafil wyjasnic..

Gość pozdrawiam palcem wskazującym
ja tego nie kapuje. jestes ewidentnie w ciązy o co ci chodzi? beta jak jest powyżej 1 to znaczy że ciąża ty masz pona 9. i jeszcze test z moczu pozytywny. nie kapuje o co tyle szumy. ciesz się skoro 2 razy poronilas bo moze to cud i przede wszystkim sie szanuj

o to że skoro test pozytywny, to beta powinna być dużo wyższa. Nie ważne, widzę że dużo tu niepoważnych ludzi..

Gość assialbnn
poprostu poczekaj spokojnie do poniedzialku i wszystko sie wyjasni :)

Gość assialbnn
czesto wynik hcg jest zafałszowany tak jak mowie.. jednego dnia ja miałam 17.8 a po 3 dniach juz 1.00 ! dlaczego??

Gość assialbnn
napewno dozyjesz.. nie stresuj sie jesli to mozliwe :) chodz watpie ze dasz rade :) ale tak naprawde co Ci zostało oprocz czekania??

pewnie nic...będę się modlić żeby jednak z tym dzisiejszym wynikiem się pomylili

pewnie nic...bede się modlic zeby z tym dzisiejszym wynikiem sie pomylili

brak miesiaczki, test z moczu pozytywny - skoro robiony po terminie @ można uznać za prawdziwy. beta powyżej 1. ja już nie wiem czego ludzie chcą, jakich dowodów. A koleżania powyżej niech tutaj autorki postu nie stresuje bo sama piszesz ze z moczu wyszedł ci negatywny, widocznie w labolatorium się pomylili ot co. poczekaj spokojnie do poniedziałku i idź potwierdzić swoje szczęście. tylko sie cieszyć

a tak wogóle to ty chcesz być w tej ciąży czy nie?

Gość assialbnn
to chcesz byc w ciazy czy nie ?? bo nie rozumiem.. to ze 2 razy sie stalo to nie znaczy ze masz juz to wpisane w zyciorys :) pokazuje to przyklad mojej kolezanki :)

Gość assialbnn
kolezanko przeciez napisalam ze wyniki sa czesto sfałszowane skoro jednego dnia mialam 17.8 a 3 dni pozniej 1.00 .. "CZYTAMY ZE ZROZUMIENIEM" :)

oczywiście że chce. modlić się bede że dzisiejszy wynik jest bledny- ze w rzeczywistosci jest duuuuzp wyzszy!