Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bronmy się przed nimi

Wampiry energetyczne

Polecane posty

Są ludzie, którzy samą swoja obecnością pozbawiają innych energii życiowej. „Ofiary uskarżają się na ogólne osłabienie i brak motywacji. Osoby, które są szczególnie podatne na działanie wampirów energetycznych są często podatne na wpływ, bierne. Z kolei wampiry to najczęściej ludzie dobrze sobie radzący w życiu, chociaż często z niego NIEZADOWOLENI. Pobierają cudze siły życiowe najczęściej zupełnie nieświadomie i nie mają na to wpływu. Najprostszą metodą leczenia osoby ogarniętej słabością spowodowaną działaniem wampira jest odseparowanie jej od osoby pozbawiającej ją sił. Istnieją też różne metody psychicznej obrony. Dr Bruce Goldberg, zajmujący się biologią, chemią, psychologią i hipnozą, wyróżnia pięć typów wampirów. Na poszczególne typy składają się przeróżne doświadczenia i cechy charakteru i temperamentu danej osoby. Typ PARANOICZNY ZDRADA to najważniejsze pojęcie w słowniku tego typu ludzi. To osoby o duszy wojownika, gotowi do poświęceń, jednak WSZĘDZIE WĘSZĄCY PODSTĘP. Innych traktują jako potencjalnych WROGÓW, którzy chcą ich skrzywdzić. To żołnierze, którzy chcą wygrać wojnę, która już dawno się SKOŃCZYŁA. NIE UFAJĄ nikomu. Każdy jest WROGIEM, a życie to pole bitwy. Żyją w ciągłym strachu. Szczególnie silny niepokój budzą w nich przedstawiciele przeciwnej płci. AGRESJA to najczęstsza reakcja w różnych stresujących sytuacjach. Jakakolwiek porażka staje się katastrofą, gdyż osoby tego typu muszą wygrywać za wszelką cenę. W dyskusji NIE ZNOSZĄ sprzeciwu i oczekują, że wszyscy się z nimi zgodzą. Nigdy nie należy się spierać z tego typu osobami. Lepiej nie nawiązywać kontaktu wzrokowego, obniżyć i złagodzić głos, zmienić temat rozmowy na coś przyjemnego. Pozwoli to uniknąć ich negatywnego wpływu. Typ eteryczny Strach egzystencjalny jest częsty wśród tego typu osób. Nie czują się zbyt dobrze w swoich ciałach i życiu, jakie prowadzą. Nie angażują się w bliskie relacje z innymi ludźmi. Często oddają się duchowej ucieczce. Jest to ich sposób na radzenie sobie z problemami. Efektem takiej postawy jest mieszanka agresji i wycofania. Stają się agresywni i rozgniewani, gdy są zmuszeni do konfrontacji z codziennością. Należy ograniczyć kontakty z takimi osobami, gdyż ich atak na psychikę innych jest dotkliwy, mimo że nie planowany. Typ pozbawiony poczucia bezpieczeństwa Zamartwianie się do główna cecha ludzi zaliczanych do tego typu. Prawdopodobnie doświadczyli kiedyś braku jedzenia, opieki czy miłości. Boją się, że to się może powtórzyć. Odnoszą wrażenie, że wszyscy dookoła próbują pozbawić ich energii, więc ich odpowiedzią jest wysysanie siły z innych, aby wyrównać sobie stratę. Potrafią zaangażować drugą osobę w długą, nudną rozmowę, podczas której mówią bardzo cicho. Zmusza to do pochylenia się w stronę mówiącego, aby go usłyszeć. To ludzie często kompulsywni, podatni na wszelkiego rodzaju uzależnienia. Są przekonani, że nie są warci uwagi innych, że ich potrzeby nigdy nie zostaną zaspokojone. Aby poradzić sobie z tym brakiem, pobierają energię od innych bez ich zgody. Osoby zaliczane do tego typu często zachowują się jak bezradne i oczekują opieki w każdym względzie. Nie potrafią jednak się odwdzięczyć, tylko biorą. Aby uniknąć ich negatywnego wpływu, należy unikać kontaktu wzrokowego. Można zachęcić ich słowami, nie należy jednak ich wyręczać w jakikolwiek sposób. Należy pamiętać, że osoby te żyją w ciągłym strachu przed porzuceniem, jednak nie wolno pozwolić, aby litość zmieniła cię w ich kolejną ofiarę. Typ pasywno agresywny Bycie pod kontrolę to najgorszy lęk wśród osób tego typu. Obawiają się znalezienia w sytuacji, w której nie będą mogli wyrażać siebie w taki sposób, jaki chcą. Pragną wolności, jednak ich strach ich ogranicza. Stają się gniewni i urażeni, gdyż nie czują się wolni i nie widzą rozwiązania tego problemu. Wycofują się, jednak w głębi duszy pragną wrócić do innych ludzi i oczekują ich potwierdzenia. Brakuje im autonomii. Jednocześnie angażują innych ludzi w swoje życie i ich odpychają. Żądają i opierają się jednocześnie. Żyją chwilą, nie planują przyszłości. Sami siebie więzią i przenoszą swoją samotność i desperację na wszystkich, z którymi się kontaktują. W czasie rozmowy z osobą tego typu, będzie żądać od ciebie rad, jednocześnie je odrzucając i oskarżając cię o brak pomocy. Ta osoby proszą o coś i jednocześnie to odpychają. Ich klasyczna odpowiedź to : tak, ale Typ robota Autentyczność jest bardzo istotna dla ludzi tego typu. Zaprzeczają swemu wnętrzu. Prawdopodobnie wcześniej musieli stwarzać pozory doskonałości, aby móc przetrwać. Ich świat zewnętrzny wydaje się perfekcyjny, jednak ich świat wewnętrzny jest wypierany. Stale obawiają się, że czegoś im brakuje i życie toczy się bez nich. Aby poradzić sobie z takimi przekonaniami osoby te próbują być jeszcze doskonalsze. Mają dobrze płatną pracę, dobrą reputację, idealną rodzinę. Inni zazdroszczą im stylu życia i przychodzą ze swoimi problemami. Jednak osoby tego typu nigdy nie osiągają satysfakcji ze swojego życia. Funkcjonują jak automatyczny pilot, ślepo idąc przez życie. Nigdy nie narzekają na świat. Oni są perfekcyjni i wszystko jest piękne. Odpowiedniość i poprawność polityczna są dla nich ważniejsze niż bycie prawdziwym. Tak wygląda klasyfikacja wampirów energetycznych wg Goldberga. Warto umieć rozpoznać te osoby, gdyż mogą pozbawiać innych sił i radości życia.

bierzmy rece i nogi za pas i choduuuuuuuuuu

Dzięki podszywie [:classic_cool:

Teraz już wiem, że jedyną ochroną przed wszelkiej maści wampirami i pasożytami jest szacunek i miłość do siebie, i nic innego Cie nie uratuje. Jeśli nie kochasz siebie, wampir znajdzie drogę do Ciebie i Cię zniszczy. Nie masz najmniejszych szans w starciu z mistrzem manipulacji. Podam Ci przykład. W momencie zwiększania temperatury, czyli - jest dobry sex, miła rozmowa, czujesz się dobrze i pada prosba - odmówisz? w życiu. Dodatkowo kobieta wampir udaje bezbronną, nieszczęśliwą, zapatrzona w Ciebie, jest pełna podziwu dla Twojej mądrości a Ty szalejesz z satysfakcji. Mężczyzna wampir prawi komplementy, jest zachwycony Twoją urodą, ale szczególnie komplementuje Twoją głębie duchową i intelekt. Następnego dnia ta sama sytuacja, tylko prośba troszkę większa. W międzyczasie gdy okaże się że się zakochałeś, następuje u wampirzycy cierpienie, któremu Ty oczywiście jako jej opiekun, chcesz zaradzić. I tak właśnie się wciągasz w tą grę. Gdy kochasz siebie, wyczujesz zawsze początek gry, i odmówisz. Wtedy wampir albo będzie grał dalej, ale przeważnie wściekły zrezygnuje z Ciebie. Wtedy usłyszysz ze jesteś żałosnym egoistą, że ją upokarzasz, ze zachowujesz się jak dziecko w przedszkolu, że jesteś żałosny i cały szereg hasełek które maja sprawić ze poczujesz się jak ostatni drań. Problem w tym, że gdy kochasz siebie nie poczujesz się jak drań, bo wiesz ze jesteś dobrym człowiekiem. Dlatego wszyscy wokół tak walczą z jakąkolwiek ideą kochania siebie, a promują poświęcanie dla innych. Gdyby ludzie zaczęli kochać siebie, wampiry nie miałyby kogo niszczyć, a tak, do wyboru do koloru, masa mędrców którzy myślą ze jak się poświęcą to Pan Bóg ich wynagrodzi po śmierci. Tutaj razem z wampirami emocjonalnymi, śmieję się z naiwności i cwaniactwa, które zawsze się obraca przeciwko człowiekowi który myśli że wygra z siłą, z którą się nie da wygrać cwaniactwem, bo ona powstała z cwaniactwa.

Podac me dłoń ? Razem bedzie nam raźniej, sie boje tych wampiróf :classic_cool:

ooo to o seksie i cioeple mi sie podoba pisz juz bede mila i grzeszna :P

Ataki energetyczne, rodzaje, obrona Postanowiłam bronić się przed odbieraniem mi mojej życiowej energii i poniżej (aby tego nie zagubić) zamieszczam najlepsze rady, jakie znalazłam w Necie. Wstęp W wyniku ostatnich dyskusji, wręcz drobnych potyczek, jakież to zaistniały na forum w związku z tematem kolegi Aquili postanowiłem skrobnąć co nieco wyjaśnień, przynajmniej ja to mogę nazwać wyjaśnieniami. Co to ten atak ? Aby nie przedłużać przejdźmy od razu do pierwszej sprawy, co nazywamy atakiem energetycznym? W skrócie rzecz ujmując mianem tym nazywamy wszelkiej maści agresję dokonywaną na poziomie duszy i umysłu z wykorzystaniem rodzajów energii oficjalnie nie uznawanych przez współczesną naukę. Tak, to było bardzo skrótowo. Rodzaje Ataków Dalej, jakie rozróżniamy ataki energetyczne? Jeżeli chodzi o psionikę, a ta nie bardzo różni się np. od magii itp. to możemy wyróżnić następujące dwa rodzaje ataków. Pierwszym z nich będzie tak zwany atak przeładowujący, z angielskiego overload attack. Polega to na tym, iż osobnik atakujący wysyła w kierunku swego celu swoją energię (psionika) lub energię pobraną z otoczenia (np. magia). Metaforycznie można by powiedzieć, iż ofiara jest jak naładowana bateria, w którą ktoś jeszcze próbuje upchnąć dodatkowe elektrony. Celem jest właśnie przeładowanie systemu energetycznego ofiary, a jako iż jest on połączony z układem nerwowym prowadzi to również do zaburzeń nerwowych, symptomami tej formy ataku są najczęściej zawroty oraz bóle głowy, dezorientacja oraz odrętwienie. Drugim rodzajem ataku energetycznego, i zarazem jednym z najpopularniejszych czy też można by rzecz najczęściej spotykanym jest drain attack, czyli w wolnym tłumaczeniu wysysanie. Powiedzieć można, że jest to właśnie to, co stosują wampiry energetyczne. Polega na tym, iż atakujący pobiera energię ofiary, po prostu ją z niej wysysa niczym zwykły wampir krew (oczywiście na filmach). W tym przypadku można rozróżnić dwa rodzaje atakujących. Wampiry energetyczne, tzw Psi-Vamp lub po prostu Vampy, oraz, może to niezbyt poetycko, tych drugich. O ile wampiry w większości przypadków wysysają energię nieświadomie, to zawsze wykorzystują ją, aby się wzmocnić wewnętrznie, odbudować swój poziom energii. Ci ?drudzy? natomiast to typowi agresorzy, wysysają z ofiary energię, lecz jej sami nie pobierają, tylko rozpraszają w przestrzeni. Ich celem nie jest wzmocnienie się, robią to z czystej sadystycznej agresji, że się tak wyrażę. Symptomami tego rodzaju ataków są między innymi osłabienie i omdlałość. Tak oto wymieniliśmy dwa podstawowe i najczęściej spotykane rodzaje ataków, inne to po prostu modyfikacje wyżej wymienionych. Dlaczego niebezpieczne ? Zanim przejdziemy do sekcji omawiającej obronę przed atakami, należało by wyjaśnić, dlaczegoż są one tak niebezpieczne. Otóż, jak gdzieś wcześniej wspomniałem, ataki te wpływają na system energetyczny, a ten jest bezpośrednio połączony z systemem nerwowym. Przynajmniej tak jest w psionice, w której manipulujemy energią psi wytwarzaną przez synapsy nerwowe, a będącą tak zwaną przez doktora Wiktora Injuszina bioplazmą czyli polem jonów, wolnych elektronów i wolnych protonów. No więc, jak wiadomo, system nerwowy służy do komunikacji mózgu z resztą ciała, jeżeli system źle działa, lub w ogóle nie działa (np. jest zakłócany przez nadmierną ilość energii) powoduje to, iż informacje, takie niby sterowniki, drivery nie dochodzą do komórek, a te same głupiutkie, jeżeli nie przestaną pracować, będą pracować bez koordynacji. A bez koordynacji wiadomo, czego się można spodziewać. Aby się nie rozpisywać, podam jeden przykład. Podobnie jak dodawanie, które jest przemienne, także z manipulacją energią można zrobić podobnie, to znaczy, że nerwy sterują energią w ciele, a energia może sterować nerwami. Zatem możliwe jest na przykład spowodowanie palpitacji serca, aby nie mówić o gorszych rzeczach. Obrona Dobra, przejdźmy teraz do obrony przed atakami. Na początku trzeba powiedzieć, iż jako taka skuteczna obrona wymaga przynajmniej podstawowych umiejętności manipulacji energią psi, chociaż pokuszę się o stwierdzenie, iż każdy, kto kiedykolwiek manipulował jakąkolwiek energią nie powinien mieć z tym problemów. Ale do rzeczy, podstawą w obronie jest tworzenie tak zwanej tarczy ? shield. Jest to konstrakt energetyczny, to znaczy struktura złożona z energii, która przybiera różne formy, lecz najczęściej ma kształt cienkiej błony na powierzchni naszego ciała. Tworzenie Tarczy Aby stworzyć tarczę, należy wyobrazić sobie naszą wewnętrzną energię jako przeźroczystą ciecz przeszywaną blaskami. Za pomocą wizualizacji wyobrażamy sobie, jak energia ta wypływa z naszego ciała przez czubek głowy i tworzy wokół nas niby bańkę mydlaną, a następnie przywiera do ciała. Ćwiczenie takie należy powtórzyć kilka razy. Obrona przed overloadingiem Mamy dwa rodzaje ataków, proporcjonalnie do tego mamy dwa rodzaje obrony. W przypadku ataku przeładowującego pierwszym krokiem jaki należy przedsięwziąć w celu poradzenia sobie z nim jest pozbycie się nadmiaru energii. Zazwyczaj robi się to przez chwycenie metalowego obiektu, który jest uziemiony i przesłanie do niego energii, aczkolwiek jeżeli nie ma nic takiego w pobliżu wystarczy bezpośrednie przesyłanie energii do ziemi za pomocą wizualizacji. Tak jak w przypadku tarczy także tutaj wyobrażamy sobie energię jako ciecz przeszywaną blaskami. Kiedy tylko dezorientacja ustąpi na tyle aby móc się skoncentrować, należy natychmiast odnowić tarczę. Obrona przed wysysaniem Wysysanie energii. Jeżeli jesteś pewien, że atak jest ?rozleglejszy? zamiast skierowany bezpośrednio na ciebie wystarczy przyciągnąć energię z powrotem do siebie korzystając jak w poprzednich przypadkach z wizualizacji energii, z tym, że teraz nie wyobrażamy sobie energii w sobie, tylko wokół siebie. Z własnego doświadczenia powiem również, że często sprawdza się pierścień atlantów zakładany na palec wskazujący, jednak to tylko ciekawostka bez potwierdzenia u innych. W większości przypadków powyższe metody obrony działają, jako iż zazwyczaj atakujący nie ma ochoty się wysilać i gdy widzi, że ofiara się broni najzwyczajniej w świecie sobie odpuszcza. Nie dotyczy to jednak sytuacji, gdy atakujący wybrał sobie nas na ofiarę np. z przyczyn osobistych, wtedy potrafi być zawzięty, lecz gdy tarczę ćwiczy się codziennie, można dojść do takiej wprawy, że nic się przez nią nie przebije. Etyka Jak wyglądają takie ataki od strony etycznej raczej nie trzeba tłumaczyć, jest to atak jak każdy inny, tylko metody nieco ?nienormalne?. Powiedzieć można tylko : nie czyń drugiemu, co tobie nie miłe. Autorstwa Fenixa Nightwalkera

suche ksiazkowe smtenty a tak fajnie sie zapowiadalo i...jak wyszlo, jak widac 💤

Gość fajny temat , nie zrazaj sie
i pisz. Bede zagladac. Moze ktos dolaczy..

Gość sedno sprawy
Dużo wiadomości teoretycznych, klasyfikacji podajesz, ale najważniejszym zagadnieniem jest to: co zrobić, by w porę takiego wampira rozpoznać. Czy jest to możliwe? Wg mnie nie. Dopiero wchodząc w relacje z człowiekiem-wamirem, po jakimś czasie możemy się przekonać kim on jest, jesli w ogóle go rozszyfrujemy, bo to mistrzowie manipulacji. Tak czy siak będzie już za późno.

Gość niestety złe wraca
jest ich cała masa, niektórzy nawet świadomie żywią się energią i szukają ofiar w tym celu

Gość zieje czosnkiem;D
wampira energetycznego poznaje się szybko, ja poznałam kilka takich osób, szczerze: z kilkoma zerwałam kontakt, ponieważ nie widziałam sensu dalszej, wspólnej relacji. Te osoby był w jakiś sposób przegrane, każda z opcji "pomocy" nie zdawala rezultatu i ich poparcia. Za to z jaką ulga oddycham, że ich już nie ma. Same plusy teraz

Gość to taka wiedza tajemna
czasami mam wrażenie ,że mam takie osoby w rodzinie

Gość prawie normalna dziewczyna
Ja znam taka osobe w mojej rodzinie. jest to starsza kobieta wiecznie niezadowolona z zycia. mozecie mi nie wierzyc ale tak jest. czesto ludzie przychdzac do niej sa pelni energii... wychodzac marza tylko o tym zeby sie polozyc. ta osoba ma 74 lata a zachowuje sie jak 20... ma tyle sil w sobie. ja nie wiem jakim cudem mnie to nigdy nie dotknelo... tzn nie wyssala ze mnie sil a przyznam, ze kiedys czesto mialam z nia stycznosc

Gość Fampir łenergetyczny
Pierdu pierdu. Gmatwanina psychologii z teoriami wysysania energii... Są jeszcze wampiry energetyczne, których nie poczujecie i na które te metody nie działają. Np astralne i działające delikatnie. Oraz takie jak ja które są wampirami energetycznymi a i tak Was nie ruszą :D

Gość chciałabym żeby to było pierdu
pierdu pierdu, ale chyba niestety tak nie jest :( sa osoby które dołownie męczą swoją obecnością

Gość mus alinni
to autor wątku ma problem od urodzenia :-) ale dobrzez ze napisał jak bardzo to go męczy ;-) empatycznie współczuję a ciało ci się nie wygina w lewą stronę? bo koledze vampirowi tak kutasik wskazywał kierunki miał taką wewnetrzną busolę tak nim telepaciło jka siem skupił oj to strasznie dramatyczne jakby to rzekł z PO waga znany szkolony niczym pies Szarik wrusz bit Poranna Chilizka BRyza - bałtycki ZEFIR oj straszny dramat ja nie mogie

Gość Mistrzowie manipulacji
Te całe "wampiry energetyczne" to nie żadne wampiry tylko ludzie z zaburzeniami.Tutaj też tacy są.Na przykład miszcz kozery, wypisz wymaluj cechy tzw wampira, paranoja, wieczne szukanie wrogów,toczenie wojen których nie ma,zyje w starchu,węszy na kadym kroku atak na siebie i swoją wolnosc, jest jeszcze drugi podobny nawet jeszcze większy paranoik, obaj osobowości ucieczkowe,wg nich wszyscy ludzie są zli, cyniczni ,mają szczególne jazdy na punkcie określonych grup,co tam mówić, wszystkie te wklejki pasuja do nich idealnie.

Gość nikomu tego nie życzę
no ok są osoby z zaburzeniami ale też są tacy którzy świadomie wysysają z ciebie energię :( i co wtedy jak się bronić

Gość heloł zagląda tu ktoś
trochę napisane ale jednak nie wszystko,najgorsi są chyba i tak ci którzy robią to świadomie

Gość cycki na wierzchu
nie ma wampirów energetycznych jest tylko twoja nieumiejętność bądź świadoma niecheć do wyrwania sie z siatki manipulacji jaką stosują tacy ludzie

Gość próbowali łóżko może
zawsze łatwiej powiedzieć ,że czegoś nie ma i wyprzeć to ze świadomości zamiast powiedzieć "jest naprawdę ale ja tego nie rozumiem" nikomu nie życzę ale nie bądźcie ignorantami

Gość kromka chleba ze smalcem
Oj tak, znam takie osoby... jedna non stop narzeka na swojego chlopaka i na wszystko zreszta, normalnie czuje jak wysysa ze mnie cala energie zyciowa...

Gość są takie osoby jest ich masa
niestety też takie znam

Gość nie słyszałam jeszcze tego
mam takich kilku znajomych i po spotkaniu z takimi osobami czuję się strasznie, takie zmęczenie ,że idę spać od razu

Gość Fampir łenergetyczny
Dokładnie są to ludzie z zaburzeniami. Normalni ludzie, nie wampiry mogą też wyssać z Ciebie energię. Albo nawet nie wyssać a zamienić ją na złą. A ja jestem wampirem i nic z nikogo nie wysysam :D Jeśli jesteś osobą poukładaną wewnętrznie to już jesteś bardzo dobrze chroniona, zwłaszcza przed ludźmi z problemami. A co do wampirów wizualizuj sobie otaczającą Cię kulę białego światła nie przepuszczającą Twojej energii

Gość czy ja dobrze rozumiem
wampiry energetyczne to osoby które czerpią korzyści z relacji z innymi, niczego w zamian nie dając, bo jeśli tak to większość ludzi jest właśnie taka, ja bym to nazwała wykorzystywaniem, egoizmem na pograniczu chamstwa

Gość Mistrzowie manipulacji
26.03.2013] 22:19 [zgłoś do usunięcia] nikomu tego nie życzę no ok są osoby z zaburzeniami ale też są tacy którzy świadomie wysysają z ciebie energię i co wtedy jak się bronić Ci którzy mają zaburzenia,też manipulują świadomie, świadomie gnębia,szmacą i wykanczają psychicznie innych ludzi, to nie jest nieświadome.Oni dobrze wiedzą co robią.Zaburzeni sa w tym sensie że zdrowy normalny człowiek tak sie nie zachowuje, nie ma takiej potrzeby wyżywania się na innych.Swiadome "wysysanie energii" nie istnieje, oni tym co robia i jak sie zachowują po prostu zwyczajnie wykanczają nerwowo to wszystko, to nie chodzi o zadna energię, tylko proste mechanizmy psychologiczne, a jak ktoś człowieka umęczy swoją głupota, malkontenctwem, krytykanctwem, wieczną paranoiczna podejrzliwością, wrogościa, (poczytajcie topik pt "rytual spowiedzi obraza mnie i cos tam costam, "tam jest popis takiej wlasnie osoby, która węszy wszedzie zło i spisek, spowiedz to dla niej zamach na jej wolnosc i godnosc, ksieza to zlo i warholy, nie bede wymieniac wszystkiego ale we wszystkim, nawet w dobru upatruje ciągle zła, i zagrozenia, sprobujcie tam wejsc i z nia prozomawiać choc chwille, wyjdziecie wykonczeni ;) Bo tak to juz jest że rozmowa z człowiekiem zaburzonym męczy, gdyz on jest jak zabetonowany w swoim swiecie, im bardziej chcielibysmy mu pomoc tym bardziej się zmęczymy tym widząc że to nic nie daje.Osobiscie uważam że takich ludzie należy unikać jeśli nie mamy ochoty i sił na uderzanie glową w mur.A jeśli już podejmujemy kontakt to ja uważam ze nie ma co udawać że jest ok, tylko prosto z mostu powiedziec jasno co się myśli, wyznaczyc granice.Jeśli ta osoba ich nie respektuje, odejść, odsunąc się od niej jak najdalej.Można też poradzis terapie, to byłoby najlepsze.

Gość nie tylko manipulacja
oj a jak wytłumaczyć ,że coś dopada osoby bardzo zrównoważone i pewne siebie? niektórzy ludzie tak działają ,że nas osłabiają :( a wy już widzicie w wyobraźni zupełnie coś nadzwyczajnego pewnie jakiegoś świra ze ssawką biegającego za wami i pojawiającego sie nie wiadomo skąd :P