Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adsadsa

Co na odtworzenie właściwej flory bakteryjnej pochwy?

Polecane posty

Gość spoza miasta
kefir codziennie i nie trzeba żdnych prochów

Gość funiaaa
kefir nie pomoże. skoro nie lactovaginal, to można doustnie provag, tez jest skuteczny.

Gość a może.....
... wystarczy minetka??? ;)

dzisiaj incognito i spoza miasta, właśnie kurcze jogurty i kefiry nie pomagają :( mnóstwo już badań robili, nawet ostatnio jakieś czytałam (mogę poszukać) o tym, że w jogurtach jest tak niewiele flory bakteryjnej, że szczepy są niepooznaczone i żeby dostarczyć taką ilość bakterii jaka jest w kapsułkach należałoby dziennie zjadać ok. 2 litry jogurtu a i tak nie wiadomo czy by się uzyskało podobny efekt jak przy kapsułkach. już nie mówiąc że właściwości probiotyku są szczepozależne i inne działają na układ płciowy a inne np. na układ pokarmowy, więc też pod tym kątem trzeba dobierać.

Gość szz
provag i ginalgin

Ważna jest odpowiednia dieta czyli jogurty, kefiry, co do probiotyków to jest ich mnóstwo w aptekach, dla mnie bardzo przydatny okazał się provag żel, zakwasza środowisko pochwy, dzięki czemu stwarza korzystne środowisko dla rozwoju bakterii kwasu mlekowego.

szz gynalgin jest a) lekiem na receptę, b) nie zawiera bakterii kwasu mlekowego tylko substancję leczniczą

Gość domipolekkk
ja brałam provag, kuracja ma trwać 20 dni, stosowałam krócej, ale raczej pomogło.

Gość agula8
jak są takie problemy to ja radzę invag-ma te same bakterie co provag tylko jest dopochwowy i zaczyna działać szybko, a do tego witamina b complex-wspomaga działanie probiotyku.Kefiry i jogurty to inne bakterie-mleczarskie nie ludzkie-jak w probiotykach, poza tym o niższym stężeniu.Można pić, ale nie wiem czy odbudują skutecznie florę..