Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woManowar

kręcone włosy

Polecane posty

Gość woManowar

mam trochę kręcone włosy, ale nie wystarczająco. chcę, by były jeszcze bardziej. co polecacie? lakieru i pianek nie używam, bo od razu by się zmarnowały, także jedynie specyfiki nie psujące włosów (obecnie wciąż je nawilżam i staram się, by były bardziej wytrzymałe, więc na razie wyglądają w porządku). polecacie jakieś szampony by były bardziej puszyste? jakieś żele, kremy? myślałam, aby zastosować sienie lniane, ale mam wrażenie, że nie sprawi ono, że będą bardziej się kręcić, a jedynie się wzmocnią. no, chyba że się mylę. bardzo proszę o radę

Gość sdfghjkl
ja mam krecone włosy i używam pianki do wl kręconych,kremu podkreslającego skret pantin,spray do loków joanny,ogólnie wszystko co jest przeznaczone do włosów kręconych.

Gość tymczasowa-chwilowa
Ja mam kręcone włosy i zmagam się z nimi od urodzenia. Łatwo nie jest i rzadko który fryzjer sobie z nimi radzi. Co zrobić, żeby bardziej się kręciły? Mój nr 1: morska woda!!! działa cuda - wiem, nie każdy ma dostęp. Po umyciu poczekać parę minut, aż woda odparuję, wetrzeć odżywkę bez spłukiwania (pianka skleja), ugnieść rękoma gdy głowa jest opuszczona do dołu. Jak trochę podeschną wysuszyć suszarką, ale nie do końca - włosy obowiązkowo w dół. Na końcówce niech doschną same, można spryskać trochę preparatem, ja ostatnio używam Kaszmir w płynie Loton (Rossmann). Powodzenia :)

Gość tymczasowa-chwilowa
no i jeszcze rzecz oczywista- kręconych włosów nie czeszesz. tylko bezpośrednio przed, albo po myciu