Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłusta skóra i moj koszmar

Mam ciągle tłustą skóre ,przetłuszczające sie włosy... Chce mi się płakać :(

Polecane posty

Gość tłusta skóra i moj koszmar

teraz świeci słonce i jest tylko gorzej , rano umylam wlosy i juz zaczynaja sie przetluszczac, skora sie swieci , im wyzsza temperatura tym gorzej . Zimą nie mam wiekszych problemow... Probowalam wielu kosmetyków, kwasów, retinoidów , nawet myłam twarz szamponami przeciwlupiezowymi. Myslalam ze to dieta... zrezygnowalam z bolem ze cukru ,nabialu ,miesa , byłam wyczerpana przez te kilka miesięcy ,schudlam sporo ( mimo ze juz bylam szczupla) ,wrak człowieka , nic nie pomoglo :( zrobilam badania ,mam podwyzszony poziom androgenów i tu chyba tkwi problem ,co dalej ? nie chce brac leków ,bo pewnie po ich odstawieniu wszystko wroci...

To błąd. Podwyższone androgeny na pewno są w dużej części odpowiedzialne za problemy z przetłuszczającą się skórą. Odpowiednie leczenie by Ci pomogło.

Gość do tłustej skóry
dziewczyno, masz nie chyba (jak to napisałaś) tylko NA PEWNO przetłuszczanie włosów i skóry spowodowane podwyższonym poziomem androgenów. Zapewne masz mały biust, nadmierne owołosienie, nieregularny cykl i pewnie wypadają ci włosy. To co na bank pomoże jeżeli chodzi o kosmetyk (mam ten sam problem co ty) REWELACYJNA jest maseczka z zielonej glinki kambryjskiej DERMAGLIN do skóry głowy. Jest również dostępna do twarzy. Jest z naturalnych składników i jedna saszetka kosztuje ok.5-6 zł. Dostępna np. w Rossmanie lub innych drogeriach/sklepach w dziale z kosmetykami. Normalnie miałam już włosy tłuste na drugi dzień, a po pierwszym użyciu maseczki zaczęły się przetłuszczać po 5-6 dniu. Świetnie oczyszcza i działa antybakterynie i przetłuszczająco. Co do androgenów-konieczne jest zrobienie usg dopochwowego, żeby wykluczyć policystyczne jajniki. Jeżeli je masz-a to jest m.in powodem podwyższonego poziomu androgrenów KONIECZNE będzie przyjmowanie pigułek antykoncepcyjnych. Najlepsze są te z progesteronem antyandrogennym. Jedyne takie na rynku to Jeanine. Jeżeli zaniechasz problem możesz doprowadzić do łysienia androgenowego, które jest ciężkie do zahamowania. Powinnaś też sobie zbadać nadnercza (usg) i hormony nadneroczwe-17oh pgogesterion i androstendion. Do tego hormony kobiece: estradiol, progesteron, LH, prolaktyna. Lekarz ci powie w jakich dniach. Jeżeli androgeny są pochodzenia nadnerczoweo w poważnych przypadkach stosuje sie przez krótki czas lek na ich obniżenie . Leku nie można stosować długo, dlatego lepiej mieć androgeny pochodznia jajnikowego, bo wtedy stosuje się pigułki. Wtedy wyżej opisane diolegliwości i ew. trądzik miną. Nie bakatelizuj problemu!

Gość do tłustej skóry
miało być: wysuszająco a nie przetłuszczająco :-D maseczka świetna do skóry głowy to ta z blondynką: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://pl.dermaglin.pl/images/zdjecia/saszetka_do-glowy.jpg&imgrefurl=http://pl.dermaglin.pl/podstrona.php%3Fa%3D15%26b%3D15&usg=__IDYuwuDf-ZTXWSmX1ArcOh70xCA=&h=391&w=250&sz=36&hl=pl&start=5&zoom=1&tbnid=640vOnZ1_N1PHM:&tbnh=123&tbnw=79&ei=hUtvT_jJLNGOswbw8NiRAg&prev=/search%3Fq%3Dmaseczkado%2Bsk%25C3%25B3ry%2Bg%25C5%2582owy%2Bz%2Bzielonej%2Bglinki%2Bkambryjskiej%2Bdermaglin%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1

Gość mialam.....
ten sam problem,i zrobilam sobie trwala na grubych walkach. I po problemie:) teraz juz mam proste wlosy ale juz nie jest tak zlejak kiedys:D

Gość vengee
nic nie pomoże ani branie hormonów/ na krótko/ani ta maseczka po 2 godz geba znów sie świeci myj się i nakładaj podklad matujący

Gość hdgswhyeggevf
nie żryjcie gównianego żarcia ludziska to nie będziecie mieli takich problemów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość vengee
to nie od żarcia to geny po dziadkach masz skłonnośc do łojotoku

Gość hdgswhyeggevf
sranie w banie !! geny,geny :-o mamusia karmiła grysiczkiem i innym gówninaym żarciem od dziecka ateraz macie problemy, oczywiscie dalej wpierdzielacie to samo i płaczecie.

Gość dopoki bierze się pigułki
to włosy nie wypadają. Jak bierzesz je np. 3 lata, to przez 3 lata nie masz problemu z łysieniem. Poza tym jest później nadzieja po odstawieniu że cykl się wyregulował w trakcie brania, jajniki się ustablilizowały i wypadanie włosów po odstawieniu bedzie dużo mniejsze.

Gość nie ma z czego chyba
hdgswhyeggevf - pojebana jestes :O myślisz ,że zarcie ma jakies znaczące dzialanie na hormony ? Od 2 lat jestem wegetarianką , gówna nie jem a problem nadal mam ,praktycznie zerowa poprawa. Plus jest taki ,ze nie wyskakuje mi tyle pryszczy ( raz na pol roku mala krostka). Układ hormonalny to nie sraczka czy zaparcie ktore mozesz wyleczyć kapustą i śliwkami :O

Gość poczytaj Lutza
ZYCIE BEZ PIECZYWA ,jaki wpływ maja weglowodany na gospodarke hormonalna