Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ach te remontyyyyy

Pomocy - problem z kuchnią (zdjęcie)

Polecane posty

Gość ach te remontyyyyy

Mam problem z meblami w kuchni. A mianowicie: mam pusty kąt 160x180. Ma krótszym boku stoi zlewozmywak 80. Do ściany pozostaje 50cm wolnej przestrzeni.Przeniesienie nie wchodzi w grę. Jak zabudować kolejny bok? Chciałam meblami ale na tej ścianie musiałyby mieć głębokość 50cm. Czy takie meble będą wtedy funkcjonalne? Czy w ogóle ktoś mi takie meble wykona? Foto: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a33ec559dd9f3054.html

Gość hjnoi
o ja pierdole jaki dylemat

Gość hjnoi
kuchni 2x2 a problem na skale swiatowa jakby ona miala conajmniej 50m2 kurwa mac, kosz na smieci postaw i bedzie ok

Gość ja bym ci pomogła ale nic
nie rozumiem z tego co piszesz! jaki pusty kąt??? gdzie jest ten pusty kąt? czemu masz taki duży zlew przy tak małej ilości szafek? czy tak kuchnia znajduje się w rogu pokoju dziennego? czy te 2 pary drzwi są potrzebne w tak małej odległości? co się za nimi znajduje?

Gość ale macie pompony
A dlaczego nie możesz tam dać szafki narożnej, takiej podzlewozmywakowej przedłużonej. U mnie postawiłam zwyczajne szafki w podobnym narożniku tyle, ze jedne drzwiczki spod szafki zlewozmywakowej się nie otwierają. Jest ok, mam typowe "seryjne" szafki, zadne do zabudowy.

Gość ach te remontyyyyy
Drzwi nie mogę przestawić. Z jednych wchodzi się do przedpokoju a drugimi do pokoju. Chciałabym tn kąt jakoś zabudować bo jest jakoś łyso. Na jednej stronie meble a drugiej stół + krzesła a tu sam zlew w takim wielkim kącie. Zlewu przestawić nie mogę. Musi zostać tam gdzie jest i wcale nie jest duzy jak na 6 osobową rodzinę.

Gość fachowiec-meblowiec
Dla panow robiacych meble ,to zaden problem dorobic szafke.

Gość ach te remontyyyyy
Chodzi mi o oto, że zmieszczą się tam jedynie szafki na głębokość 50cm bo blokuje je właśnie zlew. Na jednym boku miałyby głębokość 60cm a na drugim 50. Boję się, że nie będą funkcjonalne. Wygląda to mniej więcej tak. Obok zlewu sa kolejne drzwi. Na przeciwnej stronie stoi duży stół i krzesła. Foto: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d7e1b138a68a0866.html

Gość wez ty dziewczyno juz
sie nie osmieszaj z ta peudo kuchenka

Gość ach te remontyyyyy
To jest tylko ANIMACJA!!!!!

Gość ja bym ci pomogła ale nic
no ale gdzie jest ten pusty kąt? bo ja nie widzę tam pustego kąta? w którym miejscu? ps ładna animacja

Zrobić szafki na wymiar powinien stolarz, nie należy sie z tym problemem zwracam do ikei :) A który- to już trzeba poszukać, bo jeden powie, ze to nie problem, a drugi, ze miu sie z tym bawić nie opłaca. Tak to już jest z nietypowymi meblami. Nie bardzo widzę to na animacji- tam przy zlewie jest jeszcze jakaś mała szafeczka? Jeśli tak to lepiej ją zrobić nietypową, a resztę głębokosci 60 cm. A zlew 80 cm to po prostu dwukomorowy, najcześciej spotykany model w naszym kraju, nie wiem co może w nim dziwić? (P.S. właśnie głowie sie nad swoja kuchnią i włos mi już siwieje.....)

Gość ach te remontyyyyy
Byłam w dwóch salonach meblowych. Jeden do bani, próbował wcisnąć standardowe meble, ale mi właśnie te standardowe nie wchodzą. W drugim już lepiej. Przynajmniej zaproponowali wyciąć w szafce narożnej miejsce na zlew. Za zlewem nie ma szafki. To po prostu kawałek szafki narożnikowej. I to właśnie tam powinien się już zaczynać zlew. Jutro wybieram się do kolejnego gościa. Tym razem do jakiegoś zakładu, który robi meble pod wymiar. Może on mi coś podpowie. A tak mi zależy na zabudowanym kącie :(

Gość victoria888888
kochana, ja ma bardzo niewymiarową kuchnię i jedna szafkę mam o dł. 90 cm, a jej głębokośc to 40 cm- miescza mi sie tam garnki patelnie:) Co prawda nie mam 6-cio osobowej rodziny, ale myslę,ze spokojnie twoja szafka na cos sie przyda. Mi meble projektowała babka z salonu meblowego.

Zlewu jak rozumiem nie można przestawić, ale może da się go zmniejszyć? Zamiast 80 dać 60 cm (1,5 komorowy, ale i 2 komorowy można spotkac) wówczas szafki z boku będą miały przepisowe 60 cm i kilka złotych zostanie w kieszeni :)

witam moj narzeczony jest stolarzem prowadzi wlasna dzialalnosc to jest moj numer 660-698-280 Martyna bo on w pracy raczej nie odbiera tel .pomiary i wycena jest gratis wiec jak chcesz porady i cos z tym zrobic mozesz dzwonic pozdrawiam

Nawet, jak nie przestawisz zlewu, to bez problemu zamówisz sobie płytsze szafki. Problemem byłaby ewentualnie zmywarka, gdybyś się zdecydowała, bo jest głęboka. Czy kran do zlewu masz zamontowany na ścianie, czy na zlewie?

Gość gość
Dlatego jeżeli się ma taką nietypową kuchnię to się robi na zamówienie, wtedy nie ma problemów z montażem i wymiarami. Ja też miałem dość nietypową kuchnię i żadne szafki systemowe nie pasowały, więc robiłem na zamówienie w http://verlani.pl/

Gość gość
dokladnie w sklepie nie znajdziesz takich mebli które będą funkcjonalne w tak malej kuchni. Zostaje wiec tylko zamowic je u stolarza. Plus ze niewiele tych mebli będzie wiec będzie taniej. Ja zamawialam u http://www.siemieniako.pl/galeria/kuchnie-nowoczesne i zrobili kawal dobrej roboty. Szafki mam pod sam sufit wiec miejsca jest sporo.