Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula012206

ciąża czy tylko paranoja.

Polecane posty

Gość kasiula012206

no więc mam do was takie pytanie czy jest możliwość, że jestem w ciąży? Powoli zaczynam wpadać w paranoję. Ale od początku. 1,5 miesiąca temu kochałam się z moim chłopakiem, był to mój pierwszy raz (mam 18 lat). Zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Stosunek obyłam dzień po zakończeniu krwawienia.Teraz powinnam dostać okres, zawsze wiem kiedy go dostanę, gdyż około tygodnia wcześniej moje piersi są opuchnięte i przy dotknięciu czuję ból. Teraz nic nie czuję. Martwię się że mogę być w ciąży, ponieważ po stosunku pocieraliśmy swoje narządy płciowe o siebie (chłopak był już bez prezerwatywy, a wcześniej doszło do wytrysku). Dodam, że moje okresy są nieregularne, poza tym ostatnio byłam przez około 1,5 tygodnia na diecie i dużo ćwiczyłam. Czy to mogło wpłynąć na spore opóźnienie miesiączki? robiłam 3 testy ciążowe. pierwszy na dwa dni przed spodziewanym okresem, potem w dzień spodziewanego okresu, trzeci tydzień po spodziewanym okresie, którego nadal brak. wszystkie testy wykazały, że w ciąży nie jestem. aaa i byłam u ginekologa, mówiłam mu o mojej domniemanej ciąży, ale powiedział tylko tyle, że skoro trzy testy wykazały, że w ciąży nie jestem to na pewno nie jestem i kazał czekać na okres.

Gość kasiula012206
dziewczyny proszę, powiedzcie co myślicie na ten temat.

Gość kaska300
ryzyko ciazy jest niewielkie. Ale jak 3 testy negatywne,to tym bardziej. Idz do innego gina,moze da cos na wywolanie @ .

Gość kasiula012206
byłam u gina. mówiłam mu, że mam nieregularne okresy i że zaczęłam współżyć ze swoim chłopakiem, więc przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Kontracept. aa i powiedział, że mam zaczekać aż wystąpi okres. Stwierdziłam, że zaczekam do 12 kwietnia, jeśli okres się nie pojawi pójdę do niego jeszcze raz. Będą akurat równe 2 miesiące od wystąpienia mojej ostatniej (12.02) miesiączki.

Gość dsfjuio
w wieku 18 lat cykle nie sa jeszcze w pełni uregulowane..pewnie dostaniesz okres...na pewno to nie ciąża, a stres....

Gość kasiula012206
dziękuję ;* aa i czytałam o 'naturalnych' sposobach na przyspieszenie okresu, np. picie czerwonego wina, kąpiel w gorącej wodzie, łykanie polopiryny, picie czarnej malwy- jak dobrze pamiętam- itp. czy to pomaga? bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Mi się wydaje, że pomnaga gorąca kąpiel. Ja do tego dołożyłam termofor na brzuch i myślę, że pomogło. Chill

Gość kasiula012206
stwierdziłam, że wypróbuję termofor i gorącą kąpiel, to przecież nie zaszkodzi. a polopirynę i tak łykam, gdyż jestem trochę przeziębiona, więc poczekam kilka dni i zobaczę czy coś pomoże :)

Gość kasiula012206
oo tego nie wiedziałam.

Nie zakładam nowego tematu bo chyba nie ma sensu. Pierwszy raz zdarza mi się że nie dostałam @ w planowanym terminie. Ciążę raczej wykluczam ale w tej kwestii jeszcze potwierdzę moje przypuszczenia Czy jest możliwe, że tygodniowa grypa jelitowa mogła wpłynąć na opóźnienie? Nie mam też żadnych objawów które mogłyby skazywać na nadchodzącą miesiączkę albo ciążę.