Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamilaippppi

aazs pomocy pomocy

Polecane posty

Witam. Mam 18 lat , od 2 lat mam pewien problem. Uczulenie na piersiach, głównie brodawki, i zgięcia łokci. mocno swędzi, lekarze (3) mówili mi, że to atopowe zapalenie skóry, normalny objaw tejże 'choroby', że musze to nawilżac i tego raczej nie wylecze. Otóz na codzien jest tak ze chodze z wkładkami dla matek karmiacych aby masci nie wsiakaly w stanik. Sterydow nie uzywam, do 3 roku zycia mialam atopowe zapalenie skory na całym ciele w bardzo brzydkiej formie wiec sterydow bralam mnostwo. staram się stosowac masci parafinowe, lub zwykle nawilzajace kremy dla dzieci, teraz jednak przerzucilam sie na diprobase, kobieta w aptece mi poleciła, miałam wrazenie , że ta masc mi pomaga lecz znow dzis czuje swedzenie....bardzo mnie to męczy bo próbowałam naprawde wszystkiego. jestem alergikiem i astmatykiem od urodzenia. mialam niedawno robione testy. na pokarmowe nie wyszło mi nic, na wziewne wszystko, nasuwa mi się pytanie. czy uczulenie może sie pojawiac przez własnie te 'wziewne' rzeczy typu kurz, pyłki, roztocza.... ? Kiedys cos takiego czytalam jednak nie wiem ile w tym prawdy Kosmetyków używam dla dzieci. Do mycia tylko płyn do z nivea dla dzieci, do nawilżania balsam z ziaji, ogólnie kosmetyki do skóry wrażliwej, nie z AA tylko bardziej te dla dzieci....Odstawiłam wszystkie kosmetyki swego czasu, tusze, kredki, perfumy.... nie polepszyło sie,czasami podczas malowania nawet spokoj mam 2 dni, potem znow swedzi i uczulenie.. już nawet kolczyki wyjęłam bo miałam nadzieje, ze to coś pomoże, staniki nosze bez tych drutów, nie jem tych najbardziej chemicznych rzeczy Mimo to cały czas czuje to swędzenie i uczulenie w tych obu miejscach. Nie mam pojęcia co może byc tego powodem, a lekarze stale mówią to samo, z tym trzeba zyc, nie da sie wyleczyc, trzeba maści, a ja sterydów sie nie tkne juz bo one są naprawde skuteczne, jednak .... na chwile . Niosąc ze sobą wiadomo jakie skutki. Bardzo prosze jesli ktos mial podobne doswiadczenie aby podzielil sie nim i polecił jakąs może nie drogą , maśc niesterydową, żeby chociaż trochę załagodziła to lub jakkolwiek pomogła. Albo cokolwiek co może pomóc. To jest naprawde uciążliwe nie mówiąc juz o wyglądzie tego. Co prawda jest odrobine lepiej niż było ale wogóle nie moge dojśc do tego co jest tego powodem dlatego chciałabm sie dowiedzieć czy możliwe , że to te roztocza itp. p.s na codzien zazywam montessan i amertil. z góry bardzo dziekuje. p.s 2 podobny post wstawiłam ale poszedł do moderatora i już go nie zobaczyłam. takze jakby pojawil sie drugi to to tez ja. Przepraszam za chaos w pisaniu ale chcialam jakos ukazac te najwazniejsze rzeczy,.

Gość lenka_31
Po kilkumiesięcznym poszukiwaniu doszłam do odkrycia przyczyny takich dolegliwości z jakimi się borykasz. Przewertowałam setki for internetowych na których ludzie pisali o tym jak się wyleczyli z azs, łuszczyca, egzema czy i innych niby nieuleczalnych chorób po odrobaczeniu !!! w linku poniżej lekarka pisze dużo cennych informacji. Szukaj informacji w necie a na pewno natrafisz na masę ciekawostek na ten temat. Lekarze nawet o tym nie wspominają a to jest wielki problem. Czytaj uważnie http://chomikuj.pl/coova/Dokumenty/robaki_Irena_Wartolowska.doc http://www.atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=1853 http://forum.gazeta.pl/forum/w,92567,100042108,100042108,AZS_a_pasozyty_i_grzyby_w_organizmie.html "W czasie wielu stuleci, pasożyty przystosowały się do życia w środowisku wnętrza ludzkiego organizmu na tyle dobrze, że organizm nie jest w stanie o własnych siłach ich rozpoznać i zgładzić. Za to tacy nieproszeni goście doprowadzają organizm do rozchwiania, a niektóre mogą nawet zagrozić ludzkiemu życiu. Możesz uważać, że nie warto się tym martwić, bo nie żyjesz przecież w kraju trzeciego świata, lecz jesteś w błędzie. Według statystyk masz 9 z 10 szans na zarażenie się pasożytami. Nawet w najbardziej rozwiniętych krajach europy, helmintozami, czyli chorobami wywołanymi przez pasożytnicze robaki - helminty - zarażony jest co trzeci mieszkaniec. Nikt z nas dorosłych czy dzieci, kobiet czy mężczyzn, bogatych czy biedny, nie jest wolny od niebezpieczeństwa zarażenia robakami. Epidemiolodzy dobrze wiedzą, że większość populacji na świecie jest nosicielami tych lub innych rodzajów pasożytów - od tasiemców o długości 10 i więcej metrów do mniejszych organizmów, widocznych tylko pod mikroskopem. Autorzy najnowszych opracowań ustalili, że w organizmach 95% dorosłych ludzi zamieszkuje od jednego do 5 gatunków pasożytów. W ludzkim organizmie może przebywać ponad 300 gatunków pasożytów. Wbrew obiegowemu poglądowi, że pasożyty żyją jedynie w naszym jelicie grubym, można je odkryć w każdej części naszego ciała. Pasożyty żyją w każdej części naszego ciała: W płucach, mięśniach, stawach, wątrobie, przełyku, krwi, oczach, a także w mózgu..." http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5151525&start=60

Gość lenka_31
I polecam olej kokosowy, działa antybakteryjnie i przciwgrzybiczo i świetnie nawilża.