Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojkotuj syfa

The Coca-Cola Company. Trucizny produkowane przez żydów..

Polecane posty

Gość bojkotuj syfa

W lipcu 2001 r. kolumbijski związek zawodowy Sinaltrainal, z pomocą United Steel Workers of America i International Labor Rights Fund na Florydzie, złożył skargę przeciw The Coca-Cola Company i jej partnerom w Kolumbii. Akt oskarżenia brzmiał: w imieniu przedsiębiorstwa paramilitarne "szwadrony śmierci" popełniały morderstwa, dopuszczały się uprowadzeń i tortur na członkach związku. Ośmiu związkowców zostało zamordowanych, 65 grożono śmiercią[2]. Niemiecki związek zawodowy Ver.di wezwał do bojkotu produktów Coca-Coli[4][5]. Koncern zaprzeczył zarzutom. W 2001 r. firma została pozwana za dyskryminację rasową przez afroamerykańskich pracowników i pracownice. The Coca-Cola Company zawarła wtedy rekordową ugodę na kwotę 192,5 miliona dolarów[6][2]. Jak ustaliło BBC, w 2003 roku koncern zanieczyścił duże powierzchnie rolne w Indiach trującymi, rakotwórczymi chemikaliami[2][7]. Firmie zarzucono też ogromne zużycie wody, co doprowadziło do suszy, na skutek której ucierpieli lokalni rolnicy. Przeciwko działaniom The Coca-Cola Company protestowało w Indiach wiele osób, z czego 300 zostało aresztowanych[8]. Vandana Shiva, indyjska działaczka ekologiczna napisała w 2005 roku w die tageszeitung o degradacji środowiska naturalnego w Indiach oraz o niekontrolowanym wypompowywaniu ogromnych ilości wody gruntowej przez takie firmy jak Coca-Cola, co ma katastrofalne skutki dla okolicznych mieszkańców[9]. Organizacja Human Rights Watch w 2004 roku zarzuciła m.in. Coca-Coli wykorzystywanie pracy dzieci na plantacjach trzciny cukrowej w Salwadorze[10].

Gość kupujcie tylko wode
termalna z torunia :classic_cool:

Gość co się stało
nawet nie chce mi się tego komentować, świat jest zły... :( piszę żeby Ci temat podbić

Gość 98e9e823e
Może to i racja, ale nie wiem czy wiecie, ale mój autystyczny syn tak lubi colę, ze to jedno z czterech słów jakie potrafi wymówic.... :p

no to napiszcie mi co jest dobre na świecie? no nic!!! co by nie wymyśleć to wszystko ma jakieś negatywne strony. były ubrania z ekologicznej bawełny- okazało się że pracują tam małe dzieci i są niewolnikami, była żywność ekologiczna- okazało się, że gó....wno prawda, że okłamują nas i faszeruja tę święte marchewki tak samo jak wszystko inne. wszytsko ale to wszytsko na tym świecie jest złe. fundacje kradną pięniądze, księża molesyują chłopców, w domach starców poniżają podopiecznych, w domach dziecka nie opiekują się należycie maluchami, a afryce rozdają dziurawe prezerwatywy... wszędzie zło, syf i malaria. świat jest ohydny!!! okropny i zły!!! zawsze taki by.ł i zawsze taki będzie!!!

Gość partiota778
ja szukałem jakichś opinii na temat tego koncernu już długo, ale sam byłem zaskoczony informacjami z tej stronki http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,13823 (bez spacji przed przecinkiem). nowe spojrzenie na tą korpo.

Gość gość
Coca Cola to pokus. Poczytajcie sobie troche na temat "Monsanto" ... to sie Wam wlosy na glowie podniosa.

Gość gość
buhahahah. pozwana za dyskryminację rasową czarnuchów? :D kiedy Eastwood nakręcił film o inwazji amerykańskiej na Iwo Jimę to czarnuchy zarzucili mu rasizm - bo w filmie nie było czarnych żołnierzy! i nic nie ma to do rzeczy - że w tej inwazji czarni nie brali w ogóle udziału. Poyeby!