Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwa z jednego

Ścianka działowa w pokoju.Dobry pomysł.

Polecane posty

Gość dwa z jednego

Witam. nie wiem gdzie umieścić ten temat dlatego umieściłam go tutaj. Piszę bo potrzebuję rady nie tylko "architektów" ale też ludzi z wyobraźnią:) Mamy w mieszkaniu na poddaszu 2 pokoje. W jednym mniejszym jak na razie śpimy razem z rocznym synkiem. Większy pokój to pokój gościnny:) Z racji tego, że synek już śpi w nocy spokojnie chcieliśmy zostawić go samego w tym pokoju gdzie śpi dotychczas. Sami musimy jednak gdzieś urządzić sobie sypialnie. Większy pokój ma wymiary 6,7x3,7 m. Chcieliśmy go podzielić tak, żeby zrobić tam kącik sypialny i pokój dzienny. Dokładniej na ścianie dłuższej od połowy jest ścięcie pod kątem około 60 stopni. Okno jest na ścianie krótszej naprzeciw drzwi. Myśleliśmy z mężem aby podzielić ten pokój tak mniej więcej na pół jakąś ścianką. Jednak to nie jest takie proste, bo ścianka ta musiałaby być właśnie przy tym skosie. Myślałam o ściance z płyty gipsowej, jednak boję się, że pokój dzienny może być za ciemny trochę. Może ktoś ma inne, lepsze rozwiązania? Bardzo prosiłabym o jakieś pomysły. :)

Gość ghdhbxc
luksfery

Gość dwa z jednego
Też o tym myślałam tylko to jakoś do mnie nie przemawia.

Gość dwa z jednego
Właśnie zastanawiałam się też nad regałem bez pleców (tak to się chyba nazywa). Jednak przeraża mnie ten skos:( Również parawan mógłby być dobrym rozwiązaniem tylko chyba robiony na zamówienie. Mówię o tych nowoczesnych, które są na tej stronie:) Dzięki:)

Gość to dwie godziny roboty
ale to zły pomysł. Przerobisz klitkę na dwie, zapłacisz za to i za usówanie a wygoda szybko znikne stanie się przeszkodą.

Gość dwa z jednego
Ale i teraz wygody nie ma za bardzo. Śpimy z dzieckiem w jednym pokoju, my potrzebujemy trochę swojej przestrzeni i dziecko. Synek już jest coraz większy i musimy coś pomyśleć o jego własnym pokoju. A niestety mamy takie a nie inne warunki mieszkaniowe.

Gość to dwie godziny roboty
lepszym pomysłem według mnie są meble a nie dzielenie przestrzeni to moje zdabie

Gość dwa z jednego
Ale jak meble?

Gość dwa z jednego
Zapomniałam dodać, że wolałabym tę ściankę nie "na stałe" tylko taką, którą mogłabym bez problemu zdemontować na przykład za jakiś czas.

Gość gość
ścianka działowa to dobry pomysł w przypadku większego pokoju, można postawić małą, niezajmującą miejsca, np. dobra będzie aluminiowa ścianka, mają takie w http://www.alumex.pl/

Gość gość
Ściana działowa z karton gipsu powinna rozwiązać problem i jednocześnie sprawić, że będzie to wszystko ze sobą ładnie współgrało, dlatego zaproponuj mężowi takie rozwiązanie. Systemy suchej zabudowy takie jak ściany działowe są naprawdę prosste w montażu i tanie. Sama dzieliłam podobnie pomieszczenia korzystając z http://www.rigips.pl/systemy-rigips,ScianyDzialowe.htm#1

Gość małgośka771
Doskonale sprawdzają się też różnego rodzaju przeszklenia. Dodają lekkości i są praktyczne. Poza tym nie zabierają wiele miejsca. Tutaj http://www.interprodukt.pl/okna-ppoz-wewnetrzne-przeszklenia/ warto sobie zerknąć i sprawdzić jak to wygląda. Moim zdaniem taka propozycja jest warta uwagi.