Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksobiepytamtylko

Mamusie, czy macie takie kolezanki/znajome?

Polecane posty

Gość taksobiepytamtylko

Poznalam rok temu dziewczyne z sasiedniego bloku. Poznalam ja na placu zabaw, ja wychodzilam z synkiem ona z corcezka. Praktycznie codziennie sie spotykalysmy i plotkowalysmy. W zime juz tak czesto sie nie spotykalysmy, ot od czasu do czasu przelotem gdzies w sklepie. W lutym urodzialm coreczke. I wczoraj bylam z dziecmi na podworku. Spotkalam ta swoja kolezanke, a ona nawet slowem nie zapytala jak tam moje dzieci. Jak porod czy jak mniejsze dziecko czy jak np. strszy syn zareagowal na coreczke. Caly czas paplala o swoich dzieciach, ze licza, ze chodza, ze mowia... Na poczatku nawet nie zrwocilam na to uwagi...ale jak przyszlam do domu i sie zastanowialm to...hmmm...to chyba nieladnie z jej strony

Gość heikik
ale masz problem,widac dla niej wazne sa tylko jej dzieci Moze nie bylo to super zachowanie,ale pewnie nawet nie pomyslala o twoich dzieciach,zagadala sie i nie przyszlo jej to do glowy...

Gość taksobiepytamtylko
generlanie nie jest to dla mnie problem, chcialam tylko wzbudzic dyskusje mamusiek, ze czasem z grzecznosci warto spojrzec dalej niz sowj czubek nosa

Gość willow28
teraz niestety tez zauwazylam ze malo matek patrzy dalej niz na czubek swojego nosa :( moze takie czasy..

Gość Kata25
Z grzecznosci mogla zapytac co u Was. Ale coraz wiecej ludzi to egoisci.

Jak dla mnie to znajoma a nie koleżanka :) zresztą moze głupio jej tak wypytywać i dlatego woli mówić o sobie. Zresztą jak dla mnie wypytywanie o poród jest chamskie.

Gość niunac
widać to taka osoba którą nie interesują inni tylko ona sama i jej dzieci. mam taką ciotkę która o swoich dzieciach może bez przerwy i w samych superlatywach a cała reszta jej nie obchodzi.

o kuśśśwa :p jak sie stylistycznie nie poprawię to zając do mnie nie przyjdzie :p

Gość Bez Kiitu
A ja rozumiem Cie autorko, bo sama mam taka kolezanke:O Na poczatku naszej znajomosci myslalam, ze to cos fajnego. Niestety,odkad urodzila dziecko, nie mowi o niczym innym jak o nim. Poczatkowo myslalam, ze to jej przejdzie, ale nie. Dziecko ma roczek juz. Spotkania z nia byly fajne ale do czasu, az nie zaczynala mowic o dziecku, bo potem juz nie sposob bylo nawrocic ja na inny temat. Malo tego, wyciagala zdjecia, filmiki i wciskala mi w rece telefon zebym ogladala. Albo stawiala przede mna laptopa.:O A na filmiku wiadomo, dziecko a to gaworzace, a to smiejace sie, a to w kapieli. Nic specjalnego, tym bardziej dla mnie, bo mam swoje dziecko. No i wlasnie, moze bym jakos ta jej fascynacje wlasnym dzieckiem przelknela, bo to nowa mama i chce sie nachwalic i nacieszyc, ale wlasnie, moje dziecko ona onkretnie olewala :O Jak w ciagu calego spotkania raz sie do niego odezwala to bylo dobrze:O No i niestety zaczelam unikac tej kolezanki, szukam wymowek, ciagle jestem zejata, zapracowana, nie mam czasu...Znbudzilo mi sie juz po prostu bo i tak o niczym innhym nie idzie z nia pogadac, a wielka szkoda...:O

Gość brrr nie cierpie placów zabaw
i plotkowania tam o dupie maryni... moje dzieci bawią się na ogrodzie i nie mam takich problemów.