Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yariss23

dlaczego kobiety w ciąży ciągle dotykają swój brzuch?

Polecane posty

Gość yariss23

pytam serio :) śmiałam się, że chodzą i się tylko macają, a jak mąż ukradkiem zrobił mi sesję zdjęciową to się okazało się, że ja też tak robię! Ciągle ręka na brzuchu!

nie wiem dlaczego ale ja jak byłam w ciąży też ciągle dotykałam brzucha. i to praktycznie od chwili zrobienia testu:D

Gość yariss23
:) za każdym razem jak świadomie zabierałam rękę z brzucha to myślałam, że nad tym panuję, ale po tych zdjęciach.. :)

Jestem chudzinką i jak mi rósł wielki brzuch to nie miałam gdzie podziać rąk i brzuch był dla mnie dobrą podpórką, półeczką :D by je oprzeć. Ponad to kopniaki mniej bolały, kiedy trzymałam w miejscu kopania dłoń.

Bo to przyjemne:P jak go dotykam to dziecko zaczyna się mocniej ruszać.

Gość laloooonia
Zeby zobaczyc czy rqczej poxzuc,co sie tam dzieje,zeby ppoglaskac,ochronic przed jakims potraceniem. tak instynktownie

Bo to jest taki odruch:) wiemy że mieszka tam taka mała osobka która kochamy najbardziej na świecie:)

Dotykam, gadam, troszkę skubię, mój mąż dotyka, gada i gra na gitarze... dziecko słyszy nas i wiem, ze jak się urodzi to bardziej będzie nas kojarzyło. Poza tym to Ją/Jego uspokaja. Czasami troszkę nerwowo się wierci, a jak dotykam brzuszka to się uspokaja:) Uwielbiam Ją/Jego głaskać:) a jak zaczyna sie ruszać... jeszcze tydzień, dwa i będziemy wszyscy razem:) Wtedy to dopiero będę Ją/Jego głaskała:)

Gość yariss23
:):):)

a mi nie wolno było głaskać brzucha bo to może spowodować skurcze a ja ciąże zagrożone miałam a szkoda bo to bardzo fajne móc już przez brzuch dotknąć malenstwa

ja jak leżałam, na patologii ciąży, to pamiętam jak mi położna powiedziała że nie wolno głaskać brzucha, bo to potęguje skurcze a jak wiadomo przy zagrożonej ciąży jest to niebezpieczne, nie mogłam się powstrzymać, taki instynkt żeby ręka szła na brzuch, ale starałam sie dotykać jak najmniej,

Gość iwaa34ww
to faktycznie jest fajna podpórka :)

Gość lala wawa99
a ja nie głaskałam. nie wiem dlaczego inne kobity bez przerwy się macają po tym brzuchu. dziwne to dla mnie i tyle :P

Hehe i ja czesto sie glaszcze po brzuszku. Dopiero to 15tydz.ludzie pewnie nie widza jeszcze,ze jestem w ciazy i pewnie sie zastanawiaja co ja glupia robie,ale ja wiem,ze tam jest male szczescie z ktorym moge miec kontakt w ten sposob:)

Gość bo fisiują i tyle
mnie to wkurza

Gość yariss23
o :) i kogoś to wkurza też :)