Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperacja już

Nerwica lękowa a pogarszające się wyniki - związek?

Polecane posty

Gość desperacja już

Pomóżcie ludzie bo już nie daje rady. Od wielu lat choruję na nerwicę lękową. Wiadomo, co przeżyłam to moje, ale jeśli chodzi o wyniki badań, to zawsze były ok. Do zeszłego roku, kiedy kołatania serca nasiliły się, a zaraz potem wykryto u mnie w okolicach intymnych leukoplakię. I lawina ruszyła.. badanie tarczycy wykazało jej niedoczynność, cholesterol wysoki, crp 20, w moczu krwinki białe i czerwone, glukoza wysoka, dodatkowo zaczełam źle widzieć, a ostatnim super objawem był tępy ale silny ból z tyłu głowy (tylko po lewej stronie), po którym na drugi dzień miałam silne zawroty głowy i smarkałam jakimiś skrzepami krwi. Wiem, że mam tendencję do hipochondrii, więc staram się nie panikować, ale ile można. Lekarze ogólni odsyłają mnie do specjalistów (za wizytę u których płace ciężkie pieniądze), ci znowu do ogólnych. Ogólni są zaniepokojeni wynikami, ale nie wiedza jak je łączyć. Powiedzcie, co o tym sądzicie, szukać przyczyny dalej, czy dać sobie spokój? Mam już dość wszystkiego.

Gość lenka_31
a badałaś się pod kątem pasozytów ? warto to sprawdzić.

Gość Mam taki nick jak nikt :)
nerica lekowa, no tak, zmiana diety się kłania.

Gość desperacja już
Pytałam o to lekarza, czy mogę mieć jakieś pasożyty albo grzyby. Odpowiedział, że ginekolog by to chyba zauważył. :(

Gość desperacja już
czy przy tych grzybicach czy kandydozach może wysokie crp i niedoczynnośc tarczycy?

Gość Mam taki nick jak nikt :)
BRAK EDUKOWANIA LEKARZY W TYM ZAKRESIE Nie żyjemy już w czasach średniowiecza. Żyjemy w czasach rozwiniętej techniki i nauki. Mimo to gdy udajemy się do lekarza, często jesteśmy zbywani i zapewniani, iż naszych chorób na pewno nie mogą powodować pasożyty. W przeważającej większości wypadków żaden z przeciętnych lekarzy nie zada sobie nawet trudu, by sprawdzić taką możliwość. I dlatego słyszy się czasami, że pacjent zwraca się do lekarza z problemami natury jelitowej, sam sugeruje lekarzowi sprawdzenie na pasożyty (mimo że się na tym nie zna, bo ma inny zawód, to tak podpowiada mu intuicja bądź zasłyszane wiadomości). I co słyszy? Lekarz potrafi osłuchać i powiedzieć (na słuch!), że jelita pracują normalnie i wszystko jest w porządku. I że to nie mogą być pasożyty, bo nic by specjalnego nie czuł, ponieważ pasożyty nie dają widocznych objawów. Pacjent dostaje np. receptę na środki blokujące pracę receptorów nerwowych, które znajdują się w jelitach. Albo lekarz stawia diagnozę: „zespół jelita drażliwego. To trochę taki bardziej „naukowy sposób na powiedzenie „Doktorze, jakoś dziwnie ostatnio pracują moje jelita.

Gość lenka_31
Autorko oczywiście że tak. Pasozyty czy candida robia takie spustoszenie w naszym organzimie ze brak słow, a lekarz eto bagatelizuja. to jest straszne że lekarze nie lecza ludzi a wysyłja ich do grobu. tutaj sobie mozesz zrobic porsty test na czczo na candide http://www.zaczekac-na-dusze.pl/kuracje-pasozyty-grzybice/grzybice-czy-mam-grzybice-candida.html I radze zbadac sie pod katem pasozytów bo to na parwde nie jest wylobrzymiony problem a fakt.

Gość własnie zjdałam arbuza
lenka ale co jej z tych badan jak w badaniach czesto pasozyty nie wychodza nawet po dziestatym powtorzeniu ?

Gość własnie zjdałam arbuza
Autorko nie daj się zbyć lekarzom, bo Twoje zdrowie jest najwazniejsze a te konowały to tylko człowieki wmawiaj te swoje regułki a robale nas zjadaja. Zmien diete koniecznie.

Gość desperacja już
dzięki Lenka, porozmawiam o tym jeszcze z lekarzem. Biorąc pod uwagę, że skonczyły mu się pomysły na diagnozę, raczej nie powinien robić trudności ze skierowaniem na badanie

Gość desperacja już
hop

Gość zojkkkka
A bierzesz jakies stale leki? Bo byc moze to jest przyczyna gorszych wynikow.

Gość desperacja już
od kilku lat biorę lanzul na żołądek :o