Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfgdgdfgtf

dieta dr Haya

Polecane posty

Gość sdfgdgdfgtf

Witam! Od niedawna stosuję dietę niełączenia, jednak mam pewne wątpliwości. Zastanawia mnie jakie przerwy powinnam robić pomiędzy przyjmowaniem produktów płynnych i owoców. Wg informacji które znalazłam, pomiędzy białkami a węglowodanami należy zrobić min 4h przerwę. A ile czasu powinnam odczekać np po zjedzeniu śniadania węglowodanowego jeśli chcę wypić sok pomarańczowy? I ile czasu powinnam odczekać po tym soku jeśli chcę zjeść np banana?

Ja teżjestem na niełaczeniu,temat dosyc rozległy i są róznice między hayem a tombakiem,ja owoce traktuję jako przekąskę,piję godz,przed lub po posiłku po owocach też,soki też traktowane są jako płyny więc godzinny odstęp między sokiem i bananem nie zaszkodzi:) Ważne aby nie popijac posiłków

Gość a liczycie
kalorie w tej diecie?

Gość dsfgfdfgfh
Nie liczę kalorii. Wg tej diety ważniejsze jest odpowiednie łączenie produktów niż ilość kalorii, a poza tym zdecydowałam się na tą dietę ze względu na chęć zmiany sposobu żywienia na zdrowszy, nie potrzebuję schudnąć (no, może max 5kg byłoby miło zrzucić ;) ) chciałabym oczyścić organizm, być zdrowsza i czuć się lepiej :)

Gość swatgh urki
hej dziewczyny, dołączam się od dzisiaj :)jest tu ktoś ? jak wam idzie ?? stosował ktoś wcześniej i miał jakieś rezultaty?

Gość lggfytfhjv
Mi dobrze idzie ale tylko jeśli jem w domu. Jak od czasu do czasu wychodzę zjeść coś ze znajomymi lub z chłopakiem, albo ktoś mnie zaprasza do siebie i czymś częstuje to niestety jest to niemożliwe żeby odseparować białko od węglowodanów więc nie stosuję tej diety w 100%. A jak Wy rozwiązujecie problem jedzenia poza domem?

Gość jak leci
z dietką są jakieś efekty?

Gość nie jestem pewna
ale sok pom chyba trawiony jest szybko i jest wegowodanowy. wiec nie musisz czekac dlugo z bananem. nie przejmuj sie tak bardzo szczegolami. grunt ze zachowujesz glowne zasady i wejda ci one w krew. Jesli skrocisz przerwe mdzy posilkami lub ja wydluzysz nie stanie sie krzywda. Dieta musi byc czyms w miare naturalnym a nie jakims sztucznym udziwnieniem bo narazisz sie na glod i szybko zerwiesz z zasadami

Gość swatgh urki
też mam problem z jedzeniem poza domem, albo z tym jak przyjedzie babcia i zrobi obiad :) ale staram się jak mogę :) napisze ktoś czy widzi jakieś efekty ? mi narazie trudno się jakoś przystosować, bo głodna cały czas jestem, ale to przez to,że jak czegoś właśnie nie mogę np. kanapki z wędliną, to akurat to za mną chodzi i ciągle wydaje mi się, że jak jej nie zjem, to będę głodna. Ale się trzymam ;)

Gość zzzzzzzzzzzugfv
a potem i tak sie wymiesza wszystko w 1 żoladku i po co to wszystko?

Gość to jest tylko kwestia
przestawienia się,jak mam chęc na wędlinę to ją jem bez chleba w formie roladek np z korniszonem,teraz to w ogóle jem mniej pieczywa,a jeśli juz to razowe bardziej syci

Gość swatgh urki
nie zmiesza się, bo jest odstęp czasu od spożycia węgli i białek :)

Gość swatgh urki
wszystko trzeba robić z głową i problemu nie będzie:)

Gość swatgh urki
- 4 kg! jupi :):):):)