Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wstydliwa95

Tabletki antykoncepcyjne (Daylette i Yasmin) w ciąży + lek Condyline

Polecane posty

Gość Wstydliwa95

Witam, mam 17 lat, ginekolog przypisał mi tabletki anty. Daylette i Yasmin. Niestety nie mam za ciekawej sytuacji w domu przez "sytuowanych" rodziców, i byłam z mamą prywatnie dodatkowo miałam robioną cytologię i niedługo dostanę wyniki. Na dodatek mam podrażnioną prawą stronę we wnętrzu pochwy i dostałam lek Condyline,boję się żeby nie wdarło mi się zakażenie czy nie daj boże jakiś nowotwór. Musiałam zacząć przy niej brać tabletki ;(( myślałem że to już jest okres, a okazało się że jest to plamienie podczas ciąży, jestem niestety w 6 tygodniu ciąży, jakie są skutki brania tabletek antykoncepcyjnych w ciąży? Wczoraj wzięłam jedną i dziś jedną, dziś miałam ogromny ból brzucha, nigdy ale to nigdy nie czułam tak wielkiego bólu i nie wiem czym to może być spowodowane. Jak te tabletki wpływają na ciążę? Błagam was o pomoc, strasznie się martwię i dosłownie płaczę z bólu ;((

A skąd wiesz, że jesteś w ciąży? I jakim cudem lekarz przepisał Ci dwa rodzaje tabletek?

Gość Wstydliwa95
Wpierw miałam brać Daylette, a następnie po nich Yasmin. Wszystkie testy wskazały wynik pozytywny, mam coraz twardszy brzuch,i robiłam to już kilka razy później bez zabezpieczeń więc to jest pewne. Nawet ginekolog mi o tym powiedziała. Poszłabym na USG ale boję się reakcji matki.. ;/ Więc co z tymi tabletkami podczas ciąży? I co możecie mi powiedzieć jeszcze na temat tego płynu Condyline?

A kiedy ginekolog Ci powiedziała, że jesteś w ciąży? Po co u niej byłaś kiedy Ci przekazała tę informację?

Gość Wstydliwa95
Powiedziała że raczej na pewno. Byłam u ginekolog ponieważ mama chciała bym koniecznie zaczęła brać tabletki antykoncepcyjne, bała się ciąży u mnie, lecz niestety był już za późno, a bałam się jej o tym powiedzieć. U ginekolog byłam 5 dni temu.

Gość Wstydliwa95
tak, i co z tym dalej? jakie mogą być tego skutki?

Gość jaselle
Trochę to pokręcone trochę co piszesz.. Ale jeżeli jesteś w ciąży to wydaje mi się, że powinnaś jak najszybciej odstawić tabletki antykoncepcyjne. Nie wiem jakie są skutki. Mogę Ci podać tylko przykład mojej cioci, która nie wiedząc, że jest jeszcze w ciąży brała tabletki i najprawdopodobniej jej syn ma teraz zespół Downa.

Gość Wstydliwa95
A czy przez branie tabletek może wystąpić poronienie?

Gość jaselle
Tego to nie wiem. Musisz iść do lekarza i porozmawiać z nim o tym wszystkim. To Twoja mama nie wie, że Ty jesteś w ciąży?

Gość Wstydliwa95
Nie wie :( zabiłaby mnie :(

Gość jaselle
To wolisz brać te tabletki, żeby mama się nie dowiedziała, że jesteś w ciąży i nie daj Bóg narobić coś swojemu dziecku?

Gość Wstydliwa95
Ale czy te tabletki mogą usunąć ciążę?

Gość Wstydliwa95
Ale czy te tabletki są wstanie zniszczyć ciążę?

Gość jaselle
Nie wiem nie jestem lekarzem, to chyba tylko lekarz może Ci odpowiedzieć. Na tym Ci właśnie zależy?

Gość jaselle
Poszukaj sobie w internecie informacji na ten temat, jest mnóstwo forów gdzie wypowiadają się kobiety, które brały tabletki nie wiedząc, że są w ciąży.

Gość Wstydliwa95
Poczytam :) ale da ktoś jeszcze jakąś odpowiedź ?

Gość jaselle
Niestety z tego co z ciekawości sama poczytałam to wygląda na to, że dzisiejsze tabletki antykoncepcyjne są tak stworzone, że nie zagrażają ciąży. Trzeba było myśleć wcześniej a nie teraz się nad tym zastanawiać. Już za późno, już się tworzy mała istotka:)

Gość Magda180793
Bardzo chciała bym mieć swoje dziecko, ostatnio poszłam na badania na ginekologa i lekarka przepisała mi Dalette na 3 miesiące bo miałam torbiel na jajniku.Nie chce się zabezpieczać bo chcę mieć dziecko. Biorę już 2 opakowanie i drugi tydzień, w czwartek współżyłam z moim chłopakiem, wczoraj zapomniałam tabletki i wzięłam ją dopiero dziś w południe, czy jest możliwość że mogłam zajść w ciążę?Prosze piszczie

Gość Dziewczyna, której opadły ręce
Nie moge patrzeć na to co piszesz. Niedawno skończyłam 18 lat... od paru dobrych miesiecy biore tabletki bo zaczełam współżyć z chłopakiem, szczescie że moja mama jest postepowym człowiekiem i sama mi zaproponowała wizyte u gin po tabletki. Ale na miłość boską...jak można być tak głupim i bezdusznym, że wiedząc ze jest sie w ciaży specjalnie szkodzić tej istotce. Sama nie jestem za ciążą w obecnym wieku (dlatego zaczełam odpowiednio szybko brać tabletki) ale bez przesady. Miałaś odwage współżyć z chłopakiem pod ryzykiem ciąży... to teraz miej odwage powiedzieć rodzicom ze popełniłaś błąd... Coś za coś, konsekwencje zachowań trzeba ponosić.

Gość gośćVI2015
ta dziewczyna na pewno nie była u Pani ginekolog, tylko mogła zdobyć tabletki od koleżanki bądź kupić przez internet, bo który mądry lekarz przepisał by tabletki anty wiedząc że ktoś jest w ciąży... Pytając jakie są skutki brania tabletek anty za pewne bojąc się reakcji matki miała nadzieję iż jak zacznie brać tabletki to poroni o czym świadczą jej posty... "A czy przez branie tabletek może wystąpić poronienie?", "Ale czy te tabletki mogą usunąć ciążę?" Ehmm.. brak słów...