Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stomatofobia

Kto z Was miał robione dłutowanie zębów?

Polecane posty

Gość stomatofobia

Mnie to niebawem czeka... Naprawdę to taki koszmar? :O

Gość to się znieczula
i nic nie poczujesz :)

Gość stomatofobia
o, dobrze wiedzieć :) ale słyszałam, że bardzo boli kilka dni po i ciężko jest normalnie pracować itp. Czy to prawda?

Gość miałam i dla mnie był to
rzeczywiście koszmar - ale znam osoby, które miały dłutowane kilka zębów (mądrości) i wszystko było ok.

Gość stomatofobia
A możecie opisać co dokładnie w tym jest najgorsze? Czy czuje się sam zabieg? Czy tak naprawdę cały ból zaczyna się dopiero po? I czy jakieś środki przeciwbólowe są w stanie to złagodzic?

Gość miałam i dla mnie był to
mogę napisać o sobie - już kiedyś opisywalam na zdrowiu i urodzie - ale nie chcę cię straszyć. Po prostu u mnie były jakieś komplikacje i zabieg trwał kilka godzin, znieczulenia (dwa) przestały działać, więc reszta była na żywca - więcej znieczuleń nie mogłam, bo jestem uczulona. Potem tydzień niesamowitego bólu, policzek jak bania, ze względu na uczulenia nie mogę brać wielu środków przeciwbólowych, a te zwykłe (apapy itp.) niewiele dawały. No ale minęło :-) Syn koleżanki na drugi dzień już nic nie czuł i miał tylko lekką opuchliznę, więc różnie może być.

Gość stomatofobia
Oj, to wspołczuję, sporo przeszłaś! :( Ja ma nadzieję, że przejdę to trochę lżej bo mam bardzo niski próg bólu, na szczęście o żadnych uczuleniach mi nie wiadomo. Nie mogę opuścić ani jednego dnia w pracy, dlatego zależy mi na szybkim powrocie do normalności :)

Gość hujnr
dostaniesz ketonal i przezyjesz :)