Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia.....

biegunka u noworodka?

Polecane posty

Gość kasia.....

mój synek ma 10dni. Przed chwilą zrobił kupe-sama woda o żółtym kolorze. Pręży sie i wydaje mi się,że boli go brzuch. Karmie go nan1. Jakie mogą być przyczyny takiej kupy? I czy to już biegunka?

Gość ddfj
zmień mleko

Gość kasia.....
strasznie sie o niego boje. Czytałam,że kupki dzieci karmionych mm powinny mieć konsystencje ciastoliny. Z początku takie robił,a dzisiaj takie luźniejsze,no a teraz ta woda.

Gość kasia.....
a jakie mleko polecacie?

Gość jak sie pręży
to daj mu mięte, z jednej torebki ekspresowej zrób ok 500ml .

Położna mi mówiła że biegunka u noworodka jest wtedy kiedy kupa jest pienista, taka strzelająca piana że obrazowo napiszę, wodnista, i pielucha brudna właściwie ciągle jak dziecko kichnie, stęknie czy napnie brzuszek. Jedną kupą nie ma się co sugerować, nie denerwuj się. A nie dopajasz go? Ja wprawdzie karmiłam w tym okresie piersią, ale z tego co wiem to kupki dziecka na mm MOGĄ być bardziej gęste, ale niekoniecznie. Mój już później, na mm i pokarmach stałych też czasem robił wodniste kupki...

Gość kaaaaarrrrrrr
Po pierwszej takiej kupce nie radziłabym zmieniać mleka. Jak już koniecznie rób to stopniowo i skonsultuj się najpierw z pediatrą. Koniecznie dawaj dziecku odpowiednią dla niego porcje co 3 godziny, a w między czasie dopajaj go czymś np. herbatką z koprem włoskim( dobra na kolki wzdęcia ból brzuszka) miętą czy rumiankiem

Gość Bożena34
Taaa, jasne, koper włoski dla 10-dniowego dziecka :O

Gość dużo piiiiiciaaaaa
Rozcienczona mięta, lekko osłodzona , zapobiegnie skurczom i odwodnieniu .

Gość obseerwuj
Na stronach piszą że biegunką moze być jedna kupa ale z krwią lub sluzem. Takich żadkich to musi być więcej. Narazie obserwuj i mozliwie dużo nawadniaj Objawy odwodnienia to: mocno zapadniete ciemiaczko - bada sie je na leząco Zapadnięte oczka Nieelastyczna skóra na brzuszku - tzn jak lekko uszczypniesz to nie wraca od razu na swoje miejsce Wtedy to juz koniecznie na izbe przyjec.

Gość ochydarkjjkj
ochyda...

Gość kasia.....
dzięki dziewczyny. Troche sie uspokoiłam. Dopajam go herbatką rumiankową z hippa. Mały teraz śpi,ale co chwile przez sen sie pręży i tak jakby pojękuje.

Gość te, ochyda...
OHYDA piszemy