Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia ........

lactovaginal a nietolerancja laktozy

Polecane posty

Gość klaudia ........

Dziewczyny potrzebuje pomocy! Niestety mam nietoleracje laktozy a genekolog przepisal mi lactovaginal, po zazyciu czulam sie fatalnie, cala noc mnie meczylo. czy to moze byc spowodowane moja nietolercja laktozy??? Myslalam ze to nie ma nic wspolnego z ukladem pokarmowym bo to stosuje sie dopochwowo. nie wiem teraz czy brac dlalej czy odstawic.

Gość klaudia ........
aaaha bardzo dziekuje. w takim razie pewnie moje dolegliwosci byly spowodowane smietana w zupie;/ w takim razie wezme dzis jeszcze raz i zobacze czy sie powtorzy

Gość pabloo
Jeżeli tak zalecam ponowną wizyte u ginekologa

Gość agula8
ale lactovaginal stosuje się dopochwowo, więc nie ma możliwości żeby wywołał podrażnienie z powodu nietolerancji laktozy, bo taki proces zachodzi przecież w jelitach? ?? własnie dobrze że stosujesz probiotyk dopochwowy bo prędzej doustny mógłby Ci zaszkodzić niż dopochwowy.

Gość banka89
też miałam ten problem, farmaceutka stwierdziła, że to ma wpływ. W sumie, krew krąży z układu płciowego też do jelit nie? Mi nie pasował, ale jakoś specjalnie alternatywy nie widzę..

Gość agula8
ale nietolerancja laktozy to brak enzymu-laktazy który ta laktozę rozkłada-w jelitach w procesie trawienia-skąd więc taka reakcja, skoro probiotyk np.lactovaginal działa w pochwie??? nie jestem specjalistą ale tak na "chłopski rozum"???