Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzagaaaa13424234

maz nie cieszy sie z ciazy

Polecane posty

Gość Dzagaaaa13424234

Jestem w 9 tygodniu ciazy. O ciazy wiem od 6 tygodnia z kawalkiem. Niestety, jak powiedzialam mezowi o wpadce (nie planowalismy teraz dziecka), to byl bardzo zly, powiedzial, ze nie takie mielismy teraz plany. A niestety ja nie mam pracy od 4 miesiecy, z poprzedniej musialam zrezygnowac, a poszukiwania byly bezskuteczne. Planowalismy dziecko jak znajde prace, pilnowalam dni plodnych, mam zle wyniki, wiec nie nastawialam sie, ze sie uda naturalnie i wyszlo. Ja sie ciesze, tragedii nie ma, w koncu to nasze dziecko. Myslalam, ze mezowi przejdzie ale jednak nie przeszlo. Denerwuje sie cala sytuacja. Dodam, ze jezeli chodzi o nasza sytuacje materialna to jest dobra, jesc co mamy, mieszkac gdzie mamy, pieniadze odlozone. Moze chodzi o to, ze maz planowal podac dodatkowe platne studia, ktore sporo kosztuja a tu dziecko i wydatki i moze to mu nie pasuje. Nie wiem, ale boli mnie, ze nie cieszy sie z ciazy. Wiadomo, niegdy nie ma dobrego momentu na dziecko, zle u nas nie jest, pracy nie mam, ale po urodzeniu nie chce zostac na lata z dzieckiem w domu. Jestesmy mlodzi, mamy po 27 lat wiec sporo jeszcze przed nami. Martwie sie sytuacja i chcialam sie wygadac.

Gość nigdy na dziecko
nie ma odpowiedniego momentu i nie zawsze jest tak jak by sie tego chciało takie zycie nie ty 1 nie ostatnia ludzie jeszcze gorsze maja problemy

Gość mkolawer
spokojnie, prawie pewne że mu przejdzie, musi się oswoić...pewnie jest mocno zaskoczony i może jest typem osoby, które lubi wszystko dokładnie zaplanować, a tu coś takiego...jak zacznie być widać brzuszek, to zapewne oszaleje ze szczęścia :)

Gość mkolawer
no właśnie, tak to z tym jest...a jak byś znalazła pracę, to przecież najlepiej chociaż ze 2 lata popracować i ciążę odpuścić. a jest też tak że prawnie nigdy nie ma sensu podporządkowywać całego swojego życia pracy, dziś jest dobrze, a jutro powiedzą ci, że nic nie robisz i że będzie cięcie etatów...

myślę że mu minie to pierwszy szok :) weź go na najbliższe usg to od razu się zakocha :)

Gość mkolawer
ja teraz jestem w 13 tc, też etatu brak, kończę drugie studia, planowałam doktorat i coś małego własnego...no ale nie chcieliśmy już czekać, tym bardziej, że lata swoje mamy sytuacje materialną ok....

Gość Pelotka
Jak miałaś złe wyniki, to tylko ciesz się z tej ciąży. Jak już ktoś napisał, znalazłabyś pracę, to i trzeba trochę przepracować zanim zdecydowałabyś się na ciążę, a z tym nie ma tak hop, zwłaszcza przy nie najlepszych wynikach. Mąż się oswoi z tym stanem, daj mu czas. faceci to inny gatunek, inaczej reagują, zwłaszcza na nieplanowane rzeczy. Ważne że macie gdzie mieszkać i odłożone pieniądze. Specjalnie młoda też nie jesteś, więc na 1 ciąże jest to super czas. Pozdrawiam i życzę szczęścia. My mieszkamy z teściami i synkiem, a i tak nie narzekamy, ja nie mam pracy, ale układa nam się super!

Gość mkolawer
pelotka, też uważam że wcale praca nie jestem pewnikiem tego, że na pewno będzie w małżeństwie dobrze. ja też jak pisałam nie pracuje, a też jest dobrze i jestem szczęśliwa :)