Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaasiaaaaaaaaa

Rozjaśnianie, kąpiel rozjasniająca

Polecane posty

Gość aaaaaaaasiaaaaaaaaa

Cześć wszystkim! ;) Jakiś tydzień temu miałam czarne włosy z jaśniejszymi końcówkami, tzw. ombre. Na czarno farbowałam włosy ze 2-3 razy, nie wiecej. Zostało mi troche rozjaśniacza, więc zrobiłam kąpiel rozjaśniającą na całych włosach. Rozjasniły się troche i są teraz ciemno brązowe. Oczywiscie gdzieniegdzie zostało troche tego czarnego. Jak myślicie, jakbym zrobiła jeszcze jedną kąpiel to mogły by się rozjasnić, tak do ciemnego blondu/rudego? I jezeli wyszedłby rudy, to farba 'karmelowy blond', pokryła by ten rudy? Domyślam sie,ze zostanie jakis tam pobłysk rudego, chciałabym tylko zeby ta farba blond wyrównała kolor i sprawiła zeby ten rudy nie był taki intensywny? Co sądzicie? mam nadzieje,ze dało sie zrozumieć to co napisałam :d Pozrawiam ;)

Gość mysia2233
Asiu, możesz tak zrobić, że jeszcze jedna kąpiel a potem nałozyc farbe. Jednak włosy rozjaśnia sie do rudego a nie do blondu. nakładając na to karmelowy, czyli rozumiem, ze złocisty? blond, uzyskasz jeszcze intensywniejszy efekt rudości. Uzyj farby neutralnej, tzw podstawowej, żeby zagruntować kolor i lekko zgasic calosc, ale zostac w ciepłej gamie. Dokładna rozpiska w artykule "kapiel rozjaśniająca" na moim blogu kokardka-mysi.blogspot.pl Zapraszam serdecznie.

Gość Pytanie postawowe-
Jaką farbą farbowałaś na czarno? Bo jeśli jakąś bardzo trwałą np. palette to raczej nic z tego.