Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wole wyższe

Wysoko nad jezdnią

Polecane posty

Gość wole wyższe
Petardzie, czemu chcesz by żydki zniknęły na ziemi? :)

Gość wole wyższe
a raczej z ziemi:)

heh. nawet nie wiedziałem, że istnieje dekoder inny niż tylko dla "13" zmienię algorytm:D

Gość wole wyższe
mam dla ciebie zagadke:) RDXML QXI EUSAHE SYURL dla ułatwienia dodam, że hasło to PETARD :D

Gość wole wyższe
ojej pomyliłam się, ma być tak: RDXML QXI EUSLHD SYURL

Gość wole wyższe
niom:)

Dobra. Udało mi się to zakodować:D RDXML QXI EUSLHD SYLUR PETAR DPE TARDPE TARDP GHQMC TMM XUJOWH LYCXG czyli wg. hasła które mi podałaś zakodowałem RDXML QXI EUSLHD SYLUR i wyszło mi: GHQMC TMM XUJOWH LYCXG. Możesz sprawdzić, czy dobrze zakodowałem i czy dobrego algorytmu użyłem? Jeżeli będzie dobrze, to powinienem to rozszyfrować, ale już nie dziś. Samo zaszyfrowanie zajęło mi pół godziny:D ...a żeby odszyfrować muszę wiedzieć czy dobrze zaszyfrowałem wg. swojego algorytmu

Gość wole wyższe
Tak, algorytm się zgadza. Podziwiam cię, że ci się chciało na piechotę kodować, ALE... Znowu popełniłeś ten sam błąd:) Skoro już załapałeś na czym polega, to trzeba było poszukać nazwy, a potem np: http://sharkysoft.com/misc/vigenere/ Kontynuujmy rozmowę:D

Nie chodziło mi o nazwę, ale o algorytm. Szkoda że podpowiedziałaś tak bezpośrednio. Swoją drogą krzyżowanie dwóch szyfrów jest genialne w swojej prostocie:D, czego nie można powiedzieć o kamperach.

Gość wole wyższe
Co do kamperów... Zdaję sobie sprawę, że dom na kółkach daje tylko namiastkę wolności. Z jednej strony brak zobowiązań terytorialnych, z drugiej dochodzą zupełnie nowe problemy. Mimo to chciałabym spróbować tego stylu życia.

Zastanów się czy się opłaca. Jeżeli masz sporo siana i wykonujesz wolny zawód to jak najbardziej. Kamper jest ok. z tego względu, że nie trzyma cię program idiotycznych wakacji, które kosztują dzisiaj grosze. Też kiedyś o tym myślałem, ale wymyśliłem inną taktykę:classic_cool: Wykupuję sobie wczasy zagraniczne w najtańszej opcji. Chodzi mi o to żeby jak najszybciej dostać się z punktu A do pkt. B., i urywam się z hotelu na kilkanaście dni. Wracam w przeddzień odlotu. Oczywiście kończy się to tak jak zwykle, czyli ostrym spięciem z rezydentem, toteż w niektórych biurach jestem już spalony... W tym roku planuję taki wypad, że aż sam się sobie dziwię:D, ale wszystko już zaplanowałem i zdania nie zmienię... Będzie się działooo

Gość wole wyższe
Ja jestem raczej na początku samodzielnej drogi życiowej i zawodowej. Myślę o kamperze głównie jako o pewnej formie wsparcia w przypadku konieczności ponownej zmiany miejsca zamieszkania i pracy. A że jestem typem samotnika, to zwykle mogę liczyć tylko na siebie. Poza tym męczy mnie wynajmowanie mieszkania wspólnie z innymi lokatorami, a wizja uwiązania kredytem na całe życie dosłownie przeraża. Jeśli chodzi o podróże, również lubię chodzić swoją drogą:)

Na pewno lepsze to niż kredyt. Dobrze kombinujesz, ale weź pod uwagę, że parkowanie takiego samochodu wymaga opłacenia strzeżonego parkingu, bo w przeciwnym razie obywatele urządzą ci "forsowanie du‏py wałem pomorskim"... ....to nie Ameryka, żebyś mogła sobie w tak jawny sposób kpić z banków, kredyciarzy, ludzi płacących czynsz, państwa Polskiego itp, itd... :D:D Co nie zmienia faktu, że popieram takie zachowania i taki sposób myślenia.

Gość wole wyższe
I w tym sęk, jak znaleźć bezpieczne miejsce parkingowe, a najlepiej darmowe, i przypadkiem nie zwrócić na siebie uwagi różnych nieprzychylnych takim akcjom delikwentów:)

To akurat najmniejszy problem. Jesteś kobietą. Wykorzystaj ten atut. Dogadaj się z jakimś właścicielem strzeżonego parkingu. W przypadku kobiet wystarczy uśmiech i nieco sprytu. Nie dość, że będziesz parkowała za free, to jeszcze będziesz pilnowana przez ciecia. Zapłacisz jedynie za prąd, który i tak musisz podczepić. Kombinatoryka to najfajniejsza dziedzina:D Właśnie pracuję nad szyfrem opartym na liczbach eulera:D Ciekawe czy da się podłączyć do nich cezara z cezara, z którym jak narazie mam nielichy problem... ...nie chce mi się poprawnie potęgować:D

Gość wole wyższe
Kokietowanie ciecia nie wchodzi w rachubę. Nie zamierzam wyrzekać się swojej aspołecznej natury w celu otrzymania jakichkolwiek korzyści:) Kombinatoryka na szczęście ominęła mnie na studiach. W szkole zawsze miałam problem, czy do rozwiązania zadania wybrać wariacje z powtórzeniami, czy też kombinacje bez powtórzeń, a może jeszcze coś innego:)

Nie pisałem o kokietowaniu:) Parkowanie w innym miejscu....z logicznego punktu widzenia jest niebezpieczne. Nie istnieje alternatywa dla takiego rozwiązania. Ludzkie, zawistne, konfidencko-katolickie oko jest lepsze od wygłodniałego oka sokolego. Pamiętaj o tym. Konfident nie sypia. Konfident obserwuje, donosi i podjudza.

Gość wole wyższe
Dopóki w Polsce nie ma zakazu kamperowania poza kempingami, to konfidenci mogą mnie pocałować w d.. Obawiam się raczej tego, że im więcej osób będzie wiedziało jak żyję, tym większe szanse, że wśród nich pojawi się jakiś zdegenerowany osobnik czyhający tylko na okazję. Z drugiej strony, jeśli uda mi się dobrze maskować i nikt nie będzie mnie podejrzewał o nocowanie w aucie, a przytrafi mi się jakaś groźna sytuacja, to będę zdana wyłącznie na własne siły.

Zapewniam cię, że w przeciągu kilku dni będzie wiedziała cała dzielnica. Ludzie naprawdę są popierdoleni a zboczeńców, pijaków i innych wykolejonych zapaprańców nie brakuje. Widziałaś reklamę Wojewódzkiego i PLAY? "Światełko"!!! Każdy lokator powyżej poziomu parkowania dostrzeże owo światełko. Każde ucho pelentające się tu i ówdzie wychwyci najmniejszy nawet szmer. Świadek opisze najpierw sąsiadowi, ten sąsiadce. W krótkim czasie dowiedzą się wszyscy, włącznie z dzielnicowym i proboszczem. Niestety

Gość wole wyższe
A gdyby tak za dnia zostawiać auto na mieście, a na noc wyjeżdżać w ustronne miejsce?

Wiesz z czym mi się kojarzy ustronne miejsce? Bynajmniej z toaletą. Takie miejsca są najgorsze. To już lepiej parkować w okolicach szpitali, względnie miejsc monitorowanych, tam gdzie coś się dzieje. Nie wiem gdzie mieszkasz, więc ciężko mi doradzić. I co z prądem? Zainstalujesz sobie agregat? Alternator i bateria nie wystarczą

Gość wole wyższe
Myślę o solarach co najmniej 120W. Jednak taka instalacja rzuca się w oczy zwłaszcza z wyższych pięter, ale to chyba jedyna możliwość żeby nie szukać co chwila gniazdka.

Gość wole wyższe
Jakoś nie mam zaufania do kolesi z ochrony. Często sami kradną.

Wszystko fajnie, ale wydajność solarów spada już jesienią. W zimie zamarzniesz. Wiem, wiem- na zimę planujesz śpiwór termiczny do -20, względnie koc elektryczny, względnie turbinę na halny ( w zasadzie tylko on się przedziera między blokami w mieście). Bez stałego źródła prądu będzie ciężko. Turbiny wiatrowe są bardzo wydajne. Możesz parkować na wzniesieniach, względnie niezabudowanych przestrzeniach. Na wszystko jest rada:)

Gość wole wyższe
Na zimę mam inne plany:D wyjazd do cieplejszych krajów, wynajem garażu lub działki z prądem, liczę się też z tymczasowym powrotem na stancje:)

Hmmm. Myślałem już o tym, żeby ci zaproponować wynajem garażu, ale chciałaś ciąć koszty. Takie rozwiązanie jest najbardziej sensowne. Nikt cię nie widzi. Jesteś bezpieczna i masz prąd pod nosem. W sumie dobry pomysł. Jedynym minusem jest brak światła dziennego, ale jak wiadomo w nocy to bez znaczenia:D. To co zaoszczędzisz na solarach zainwestuj w wynajem garażu. Ewentualnie w siebie i bogato się chajtnij. Albo zainwestuj w te solary i jedź mieszkać gdzieś na południe. Byle dalej od tego burdelu