Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atlassiwata

Tabletki a libido - nowe badania naukowe

Polecane posty

Gość atlassiwata

Słuchajcie! Czytałam ostatnio, że naukowcy udowodnili, że zażywanie pigułek antykoncepcyjnych zmienia sposób postrzegania partnera przez kobiety. Według badań kobiety stosujące hormonalną antykoncepcję są mniej zainteresowane "fizycznością" mężczyzny podczas wyboru partnera oraz osiągają mniejszą satysfakcję seksualną w trakcie związku. Z drugiej strony - bardziej doceniają wsparcie finansowe i inne nieseksualne aspekty związku, są również mniej skłonne do rozstań. Czyli co? Wychodzi na to, że bez tabletek mamy wyższe libido, a na tabletkach - lecimy na kasę? ;-) macie jakieś spostrzeżenia?

Gość jak w seksmisji
tabletki zmieniające popęd płciowy na pęd ku karierze. Może coś w tym jest. Ja jak patrzę na mój naturalny cykl to zauważam że przez pół miesiąca myślę o czym innym a przez drugie pół o czym innym.

Gość kasinka...
a mozesz zacytowac zrodlo tychze badan? Nie jest to czasem jakies katolickie centrum antykoncepcyjne? ;) mnie przy pigulach libido wzrastalo, bo nie czulam tego ciazacego balastu mysli "co bedzie, gdy wpadne?" jakosc seksu mocno wzrastala, wiec prosze mnie do tychze badan nie podlaczac :D

Gość atlasswiata
No właśnie nie jest to "Kato-nagonka"! Artykuł znalazłam na stronie Scientific American (artykuł: "Birth Control Pills Have Lasting Effects on Relationships"). Badania na 2500 kobietach przeprowadził uniwersytet ze Szkocji...

Libido bez zmian, przyjemność z seksu nawet większa, ze względu na brak prezerwatywy. A kasa ani wcześniej ani teraz nie ma dla mnie znaczenia.