Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gypsyyyyy

Szukam książek o trudach dojrzewania do prezentacji

Polecane posty

Gość gypsyyyyy

Witam. Mam na prezentacji maturalnej temat trudy dojrzewania w literaturze. Jak wiadomo mogłabym wykorzystać książki typu Przedwiośnie, Ferdydurke ale nie przepadam za tymi lekturami, tym bardziej, że prezentację chcę sama pisać. Stąd moje pytanie czy znacie jakieś warte polecenia książki o tej tematyce?? Ja jak na razie znalazłam Lolita, Buszujący w zbożu i Dzieci z Dworca Zoo, nie jestem pewna jednak czy się nadają.

Gość Ttyryrty
"Sztuka kochania" Michaliny Wisłockiej

Gość gypsyyyyy
Nie wiem czy tego typu książka będzie odpowiednia ale dzięki wezmę pod uwagę :)

Gość dijijiwjdwi
A może coś Siesickiej?

Swojego czasu była taka książka "wstęp do dorosłości", chyba taki tytuł, ale autora nie pamiętam, wpisz ten tytuł w google to może wyjdzie, wiem że to jakis facet napisał

Gość gypsyyyyy
Dandelion- czytałam tą pracę, nie chce wykorzystywać czegoś co wszyscy powielają typu Dziady, Nad Niemniem, Kordian, nie chcę opracowywać lektur, kocham książki, czytam ich dużo ale lektury tego typu strasznie mnie nudza i nie wiedziałabym co o nich pisać. Sprawdzę tą Siesicką i ten drugi tytuł :) Byłabym tez zainteresowana jakimiś zagranicznymi książkami. Czy uważacie, że te które podałam na początku będą odpowiednie czy zbyt kontrowersyjne?