Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dhdgeh7777777777777*******

PISANIE

Polecane posty

czy sa wsrod Was osoby , które piszą ksiażki, opowiadania itd>?

konczyliscie jakies konkretne studia, np. polonistyka albo filologia?

Gość Palomaaaaa
Znajoma pisze, kończyła studia ekonomiczne. Studia nie nauczą Cię pisać

Gość K.O.T.
nie lubię takich spytek, ale Czerski, o którym w jakimś tutejszym wątku była rozmowa kończył np. informatykę, jeśli dobrze pamiętam.

Gość domi1502
do pisania trzeba mieć talent, studia niewiele pomogą

macie jakies pomysly jak nauczyc sie pisać? ja mam w glowie kilka pomysłów, czesto jak np cos czuje to musze to opisac. od kilku lat z przerwami prowadzę dziennik, uwielbiam czytac, zastanawam si e czy cos z tego bedzie...

Gość K.O.T.
wysyłaj do wydawnictw.

domi1502 słyszalam ze talent niwiele tu pomaga, podobno najwazniejsze jest aby coagle doskonalic swoj styl...sama nie wiem...

Gość Palomaaaaa
Tego się nie da nauczyć, to trzeba mieć. Jeśli piszesz jakieś opowiadania to wyślij je na jakiś konkurs, pełno tego. Jeśli jesteś już dorosła i piszesz o poważniejszych sprawach to wyślij to do redakcji

Gość domi1502
wiadomo, że im więcej się pisze, tym się doskonali swój warsztat. Jeżeli czujesz do tego smykałkę, to spróbuj powysyłać gdzieś swoje prace...może na początek warto zacząć od jakiegoś konkursu?

Ja piszę, próbki na blogu. Nie jestem polonistką. Znam jedną polonistkę po studiach, która wydała książkę, ale moja grafomania przy jej pisaninie to literatura wysokich lotów hahaha. Studia polonistyczne w pisaniu niewiele pomagają, chociaż można sobie samemu korektę zrobić. :)

Gość wydawnictwo i spółka
pisarstwo to kompilacja dwóch cech: talentu i stylu. No i jeszcze trzeba mieć coś do powiedzenia :)

Gość Palomaaaaa
A gdzie Ty chcesz doskonalić warsztat? Na studiach na pewno nie, bo tego po prostu tam nie uczą. Są jakieś pseudo kursy, ale nie wiem jaka jest ich skuteczność

uff, to tylko luźn e teksty, troche naiwne ale lubie usiasc poxno wieczorem i wymyslac jakas hisstoryjkę, opisywac stany wewnętrzne bohaterów. niestety, nie ukonczylam zadnych studiów, które by mi pomogły w szlifowaniu stylu pisanai, troche mi wstyd, że robie błędy. zastanawiałam sie nad opinią kogos niezaleznego, jeszce nie wydawnictwa, racej jakiegos polonisty, który wydałby opinie...

Gość flanelka999
są takie najróżniejsze portale lieterackie o róznym poziomie. Jedne lepsze, drugie gorsze. Możan zamieścić i inni się wypowiadają. Ale lepiej sięnie przejmowac za bardzo opiniami, bo tam mało kto sie zna. Jednak obserwować można, czytać komentarze do innych. Są tez strony, gdzie sa porady dla piszących.