Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 02933iurtyt

da sie schudnac 4 kg do swiat?

Polecane posty

Gość 02933iurtyt

jak tak to na jakiej diecie

Gość rtttttttttttttttt
kefirowej:)

4 kilogramy czego? a) wody b) niestrawionym resztek pokarmu z jelit c) mięśni d) tłuszczu

Gość nimma
a w święta co? dwa razy tyle na plus?

Gość 02933iurtyt
woda mi juz zeszła to sa te 4 kg ktore stoja w miejscu od tygodnia

Gość 02933iurtyt
nie , w swieta dalej dieta bedzie

Gość 02933iurtyt
kefiru nie wypije bo nie lubie

Gość lalama
amerykańska 5 kg w 5 dni, wiec moze ci sie uda

Zapotrzebowanie kaloryczne dorosłego człowieka wynosi minimum 2000 kalorii dziennie jezeli nie uprawia sportu. Na głodówce masz szanse schudnac 2 kilogramy tluszczu tygodniowo ale na glodwoce się umiera wiec pewnie zdecydujesz sie na diete na przyklad 500 kalorii. Schudniesz na niej 1.5 kilograma tluszczu i kilogram miesni. Reszta to woda i masy kałowe. Po tygodniu organizm zmieni swoj metabolizm aby moc unkcjonowac w taki sposob ze bedziesz chudla po kilogram a potem po pol kilograma tygodniowo. Potem waga stanie. Oczywoscie o ile dotrwasz do tego punktu. Zaczniesz jesc na przyklad 1000 kalorii dziennie, a ze organizm juz nauczyl sie funkcjonowac na 500 to bedziesz tyla minimum kilogram tygodniowo plus oczywiscie woda i masy kalowe. A tak na poważnie: Do Wielkanocy możesz rozsądnie schudnąć 2 tłuszczu kilo maksymalnie i przy możliwych stratach w mięśniach.

no chyba że mówimy o Bozym Narodzeniu :D To wtedy tak , jak najbardziej, wystarczy ograniczyc słodycze lub wprowadzić spacery 2 razy w tygodniu po półgodziny :P

Gość 02933iurtyt
to co polecasz chociaz 2kg do swiat a potem dalej

Gość A to co mamy w jelitach
da sie jakos usunąć? Lewatywa odpada :D

Chetnie pomoge :) Podaj swój: wzrost wage płeć wiek ile chcesz schudnac czy lub ile razy w tygodniu jestes aktywna fizycznie tak żeby sie zmeczyć, np jogging, basen, szybki marsz. I po ile minut: 20, 30 ,60 czy wiecej.

Gość 02933iurtyt
170-64 - wiek 48- kobieta- szybkie marsze 30 minut, bieganie,20 minut, spacery 3 godziny

Gość 02933iurtyt
4kg schudnac chce

jak często ten ruch? ile razy w tygoniu i czy bylas na jakiejs diecie przez ostatnie 2-3 miesiace?

Gość 02933iurtyt
codziennie

Gość 02933iurtyt
nawet w zimie, no chyba ze ulewa wielka jest albo jestem chora ; ale nie choruje od dawna

Ok, wszystko git ale musisz mi jeszcze powiedziec ile obecnie spozywasz kalorii dziennie? Czy byłas na jakiej diecie? to ma ogromne znaczenie przy ukladaniu diety redukcyjnej, bo musze wiedziec jaki masz metabolizm. Zdrowie ok, czyli wnioskuje ze zaddnych problemow hormonalnych etc

Gość 02933iurtyt
zdrowie okey bylam na 1200 kcal, potem na amerkanskiej, i stosowalam tez niski indeks glikemiczny 2 miesiace od listopada to trwa schudlam 6 kg w sumie

Gość 02933iurtyt
teraz jem roznie od 1000 do 1500

Masz zwolniony metabolizm. Na 1000 - 1500 kalorii powinnaś chudnąc ekspresowo. Musimy Cie wyprowadzic z tego stanu i zwiekszyc twoj metabolizm spoczynkowy bo nie schudniesz ani grama. Na poczatek bedziesz jadła przez tydzien te 1500 kalorii i zobaczymy czy nie tyjesz. Ułoże ci diete podobna do mojej, na ktorej mam sile, nie jestem glodna i chudne. Róznica jest taka, że przez ten tydzien raczej nie schudniesz i na to muisz byc przygotowana. W kolejnym tygodniu dodamy 100 kalorii i ponownie az dojdziemy do minimum 1800-1900 kalorii, na których masz trzymac wagę. Potem wezmiemy sie za redukcje tłuszczu. Czy odpowiada Ci to?

Gość 02933iurtyt
slicznie dziekuje ale jak mam jesc te 1500 przez tydzien to ile razy dziennie i co ma byc w tym menu? tak odpowiada mi to dziekuje

Gość 02933iurtyt
dobrze ze tu weszłas :) dzieki

Gość 02933iurtyt
mnie się odklada zawsze w brzuchu , nogi , rece mam szczuple biodra tez

Och, naprawdę współczuje metabolizmu. Chyba bym umarła gdybym cały rok musiała jeść 1000-1500. Właściwie poniżej 1800 to mi zalatuje niezdrową głodówką i jojo. Jak chcesz szybko schudnąć to problem będziesz mieć z wypadającymi włosami, niezdrową cerą itp. To nie zdrowe! Stanowczo lepiej inwestować w sport... no właśnie pora poćwiczyć :) Powodzenia (ale w zbiciu 1-2kg a nie 4, bo 4 to nierealne)

Gość 02933iurtyt
czemu caly rok?

Pierwszy tydzień diety bedzie restrykcyjny pod względem składników. Będziesz spozywac 1500 kalorii w: warzywach mięsie rybach jajach twarogu niewielkiej ilości zdrwoych tłuszczów. 2.2 gramy białka na kilogram masy -> 140 gram białka około 560 kalorii reszta: warzywa i tłuszcze. Właśnie układam ci jadłospis. Liczy się kolejność posiłków, zwłaszcza ostatni

Gość 02933iurtyt
okey czekam bo zaczne od jutra

5 posiłków dziennie co 3 godziny. NIE MASZ BYĆ GŁODNA. Jeśli bedzie cie ssac w zoladku to dojedz w surowych warzywach np w brokułach albo w kapuście kiszonej. 1. 3 jaja, 10 gram masła (jajecznica), do tego pomidory z cebulka co najmniej 2 sztuki, łyżka oliwy z oliwek 2. Pierś z kurczaka 150 gram, gotowana brukselka 150 gram, orzechy włoskie 20 gram 3.Schab z wycietym tłuszczem 100 gram, kapusta kiszona do woli CWICZENIA po nich od razu: jabłko 4. Schab z wycietym tłuszczem 100 gram, dowolne warzywa zielone np brukselka, brokuł ile chcesz ale ja bym dała z 200-300gram, 5. Twaróg sernikowy dr oetkera 200gram (ważne żeby ten bo ma swietne proporcje skladnikow i malo kalorii) z kakaem gorzkim (5gram) i słodzikiem Albo zwyczajny chudy twaróg ale wtedy do 150 gram. Tak bedziesz jesc przez tydzien. Po tygodniu dodamy węglowodany złożone czyli płatki owsiane i ryz brązowy. Musisz duzo pić bo spozywasz duzo białka! Mięso robimy bez tłuszczu czyli grillowane lub gotowane lub pieczone.