Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratati

OTWARTA SZYJKA NA POCZĄTKU CIĄŻY, POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość ratati

OD KILKU LAT BADAM SZYJKĘ MACICY I WIEM KIEDY JEST OTWARTA A KIEDY ZAMKNIĘTA. OBECNIE JESTEM W 10 TYG CIĄŻY I JESTEM PRZERAŻONA BO MOJA SZYJKA OTWORZYŁA SIĘ NA 1,5 CM . NIE WIEM CZY MOGĘ CZEKAĆ DO WIZYTY KTÓRĄ MAM ZA TYDZIEŃ CZY POWINNAM PÓJŚC DO GINA JAK NAJSZYBCIEJ. BOLI MNIE TEŻ PODBRZUSZE ALE NIE MAM ŻADNEGO PLAMIENIA. CZY KTÓRAŚ Z WAS MIAŁA OTWARTĄ SZYJKĘ I POTEM SAMA SIĘ ZAMKNĘŁA?

Gość nimma
a czemu nadal sobie sprawdzasz szyjkę? przecież jesteś w ciąży! chcesz poronić?

Gość nimma
1,5 cm to spore rozwarcie jak na 10tc. proponuję kontakt z lekarzem i to od razu. to nie jest normalne, szyjka powinna być zamknięta, sama się nie zamknie bo rozwarcie jeśli już to się powiększa. nie słyszałam o zmniejszaniu się rozwarcia.

Gość ratati
badałam się raz na samym początku ciąży żeby sprawdzić jaka ta szyjka jest i była całkiem zamknięta. odkąd chodzę do lekarza przestałam sama się badać ale dzisiaj czułam się dziwnie i te bóle brzucha dlatego postanowiłam sprawdzić....

Gość nimma
skoro masz rozwarcie plus ból brzucha to nie ma co czekać tylko do lekarza.

Gość mamama27
do lekarza i to priorytetem - i szykuj się na patologie ciąży do szpitala bo to dużo za wcześnie - ja miałam w 36 tc i odrazu wysłała mnie do szpitala