Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaSięPytam

Wscieklizna

Polecane posty

Gość JaSięPytam
czytałam to, ale odpowiedzi jako takiej na moje pytanie tam nie ma.

Gość JaSięPytam
heloo :P

Gość JaSięPytam
odpowiedział by mi ktoś jeszcze? :/

Gość JaSięPytam
up

Gość JaSięPytam
up up up

Gość gość
Witam. Wczoraj czyli 9 lutego wieczorem spacerujac z psem zauwazylam szczeniaka w ogrodku szczeniaka ktory byl zmarzniety i strazznie piszczal. Wzielam go z tamtad. Zapytalam sie wlascicieli ogrodka czy to nie jest ich pies ale okazalo sie , ze nie. Zabralam psa do domu dalam mu jesc****ic. Podczas dawania mu karmy pies lekko dransal mnie zebem w palec i leciala mi krew. Tez podrapal mnie troche bo chcial sie bawic. I zastanawiam sie czy pies mogl miec wscieklizne. Strasznie sie martwie. Psa tego samego dnia zabrala straz miejska i nie wiem co sie z nim teraz dzieje.

Gość gość
Gość, i co, byłaś a u lekarza? Jeżeli nie to udaj się jak najszybciej bo zawsze jest ryzyko zarażenia się wscieklizna.

Gość gość
Każdy właściciel psa powinien jak najszybciej zaszczepić swojego psa przeciwko wściekliźnie. Jeżeli nie jesteście pewni czy pies był szczepiony to również powinniście udać się do weterynarza. Jeżeli mieszkacie w Pile to polecam wam klinikę weterynaryjną www.rehawet.pila.pl Tam zaszczepią wasze zwierzęta i się nimi zaopiekują.

Gość Gość

Witam. A jeśli byłem na spacerze w lesie i tam poglaskalem wiewiórkę która mnie ani nie ugryzła, ani nie zadrapała, to czy jest możliwość zarażenia się wścieklizna?