Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra ciociaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

słabe wyniki u noworotka - pomocy!

Polecane posty

Po 5 latach starań oraz po 3 próbach in vitro ukochane mi osoby zostały rodzicami. Mama ze względu na wysokie ciśnienie była częstym gościem w szpitalu. Poród (cesarka) była zaplanowana na 2 kwietnia (byłby to 39tydzień).Jednak w nocy z poniedziałek na wtorek odeszły wody i została cesarka zrobiona w nocy.Dziecko było okręcone 3 razy pępowiną,dostało punktów 8/9/9 ,dziecko jest z mamą. Wczoraj dziecko było badane i wyszło że ma za mało magnezu i wapnia.Co to znaczy ? Co może grozić ? Bardzo proszę o pomoc osób które się orientują w "tych sprawach".

Gość o noworoTkach najwiecej
wiedza lekarze chyba ?

Gość nimma
najprościej byłoby zapytać pediatry w szpitalu o dziecko

Ja wiem że lekarze wiedzą najlepiej ale : 1. szpital 100 km od mojego miejsca zamieszkania 2.lekarz pewnie i tak by mi nie udzielił informacji bo najważniejszy w tym wypadku jest mama i mąż Wiem że rodzice się strasznie martwią a ja nie chcę się ich pytać bardziej bo to nie jest rozmowa przez telefon oraz widzę jak cierpią to nie pasuje tak się wypytywać.

Gość Jo-------anna
Kurcze, ale nie brzmi to poważnie. A nie można suplementowac Matki karmiącej piersią lub podać dziecku wapń?

Gość bulkkkka
NOWOROTEK :d

Wiem,wiem zrobiłam ogromny błąd ale raz zostałam pouczona - za co dziękuję i to wystarczy ;) Nie musicie zwracać mi uwagi w całym wpisie :D

Gość trtr
Z opisu to nie wygląda na nic szczególnie niepokojącego. :) (A ten "noworotek" wymiata.)

Jo-------anna ----Nie znam się na tym ,więc nie wiem ;)

Noworodek :D :D:D:D:D:D:D I cicho mi już :D :P

Gość dzis ja wygram
tylko to znalazlam Noworodki, zwłaszcza wcześniaki i noworodki z niską masą urodzeniową, mogą wymagać oznaczenia poziomu wapnia w ciągu pierwszych kilku dni życia, w związku z ryzykiem hipokalcemii noworodkowej. Hipokalcemia noworodkowa wynika z niedojrzałości przytarczyc i nie zawsze daje objawy. Może ustępować samoistnie, ale czasem może wymagać leczenia preparatami wapnia (doustnymi lub dożylnymi).

nimma i dziś ja wygram serdeczne dzięki 🌼 Właśnie maluch nie jest taki mały jak na przeszło 387 tydzień ciąży ważył 3400 i miał 60 cm.