Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tereferekuku1

ból stawów

Polecane posty

jestem relatywnie młodą osobą (34l) i nie jestem chorobliwa. Od jakiegos czasu doskwiera mi uporczywy ból stawów podczas wysiłków fizycznych. Od niedawna pojawia się również podczas spacerów z psem. troche się marwię, bo nie wiem czy to nie jeste tak czasem coś poważnego. jak myslicie, co to może być?

Gość Dariusz
Mam to samo. Prawdopodobnie brak mazidła w kolanach. Mi polecono litozin forte - pomogło. Ale trzeba brać regularnie. Najlepiej 3 szt. 2x dziennie lub według ulotki.I później powtarzać. Dodatkowo efekt wzmocniłem żelem z krzemem organicznym OrSi. Aby kupować taniej zapisałem się do "klubu". Jak chcesz mogę podać namiary.

Gość kasia 1975
polecam oczyszczanie liściem laurowym, poczytajcie o tym. ja jestem po oczyszcaniu jak nowo narodzona :)

Gość Dariusz
a jakiś link?

Gość żółtek
I iść do lekarza. Trzeba zrobić badania krwi, by wykluczyć reumatoidalne zapalenie stawów, bo to paskudztwo, na które cierpią młode osoby(zwykle kobiety).

byłam u lekarza i powiedział mi to samo- więcej kolagenu i będzie lepiej. Kupiłam sobie więc suplementy- flexagen ktoś tutaj polecał i chyba jest lepiej, albo to efekt placebo:-) w kazdym razie nie boli jak wcześniej.

Gość amnezjaaa
W końcu coś dla pacjenta - suplement w syropie. Świetny pomysł. Sporo się już nałykałem różnorodnych specyfików i osobiście mam już dość przełykania tych ogromnych i często niesmacznych tabletek. Świetny pomysł.

Gość Maciej Banasiewicz
Witam serdecznie. Syrop Stavin nie tylko dobrze smakuje i niewiele kosztuje, ale przede wszystkim chroni stawy i wspomaga ich prawidłowe funkcjonowanie. Wszystko to dzięki jego unikalej formule, która łączy siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, kwas hialuronowy i witaminę C w postaci syropu. Preparat wchłania się szybciej od tabletek czy kapsułek, w związku z czym, związki czynne zawarte w syropie nie są narażane na szkodliwe działanie soków trawiennych. Zapraszam zatem do sprawdzenia składu preparatu i zadawania pytań, na które chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Maciej Banasiewicz ________________________________ eRzecznik suplementu Stavin Syrop

Gość telefrenia
ja bym zrobiła wszystkie podstawowe badania... tak na wszelki wypadek. sama miewam sezonowo problemy z kręgosłupem i stawami, aż ostatnio okazało się, że mam poważne zwyrodnienia :/ zajrzyj do medixu, mają bogatą ofertę i badań i specjalistów, lepiej dmuchać na zimne.

Oczyszczanie stawów Podstawową przyczyną zanieczyszczenia kości i stawów jest spożywanie nadmiernych ilości posiłków. Nie strawione posiłki gniją tworząc toksyny, które osadzają się w stawach. Przez długie lata nieprawidłowego odżywiania nagromadzony w organizmie kwas szczawiowy " cementuje" nasze stawy. Stawy tracą elastyczność i zaczynamy odczuwać bóle. Z początku odczuwamy bóle w stopach, kolanach, w stawach biodrowych. Toksyny " wędrują" wzdłuż kręgosłupa do ramion, szyi, barków i palców rąk. Spróbujcie pokręcić głową a usłyszycie chrupanie - to kryształki toksycznych kwasów, które, usadowiły się w kręgosłupie. Niezależnie od tego, ile kto ma lat, jest tylko jedna przyczyna utraty elastyczności stawów - zanieczyszczenia organizmu. Oczyszczanie stawów - należy przeprowadzić przez kolejne trzy dni, na co zużyjecie Państwo 15 g liścia laurowego. Podczas kuracji w miarę wydalania soli i piasku mocz może zmieniać barwę od zielonego do jasnoczerwonego. To normalne zjawisko. Po 7 dniach kurację oczyszczenia powtórzyć. 1-szy dzień - 5 g liścia laurowego drobno pokruszyć, wrzucić do 300 ml wrzątku, gotować na małym ogniu 5 minut, następnie wywar wlać do termosu i odstawić na 5 godzin, żeby się odstał. Następnie płyn przecedzić, przelać do naczynia i pić małymi łykami co 15 -20 minut w ciągu 12 godzin. UWAGA ! Całego naparu od razu pić nie wolno, ponieważ można spowodować krwotok ! ! ! 2-gi dzień, 3- ci dzień- tak samo jak w pierwszym dniu. W trakcie kuracji najlepiej nie spożywać produktów białkowych ( mięsa, jaja, mleko, żółty ser, twaróg itp). Wiecej: http://www.eioba.pl/a/2a2r/sposoby-oczyszczania-organizmu#ixzz1wHwIvDzc

Gość marianna pe *
polecam maść końską i wizytę u reumatologa

Gość seriooo
"Preparat" z samymi plusami, a o minusach to już nikt nie napisze, słowo preparat na wstępnie mnie zniechęca... Warto ufać suplementom które są sprawdzone i polecane przez lekarzy i/lub osoby które miały problemy np. zestawami i tu się np. sprawdza Stavin, a nie jakieś tam wynalazki.

Gość bonobobo
Serio - masz z nim może dłużej do czynienia? Właśnie zastanawiam się nad wyborem jakiegoś suplementu, jako że bóle kolan coraz bardziej mi doskwierają, a na rehabilitacje brakuje mi dnia niestety

zdecydowanie moze pomoc porzadna dawka kolagenu. moja siostra stosuje collagen noble health kupiony w rossmanie i po 2 miesiacach bole sa bardzo sporadyczne i znacznie słabsze.

Gość koolek
Mi ortopeda polecił Stavin i szczerze mówiąc na początku sceptycznie byłem nastawiony do suplementów, ale teraz śmiało mogę powiedzieć , że mi pomagają. Ból kolana ustąpił. Można mówić , że to nie działa, ale szczerze powiem - działa.

Gość matkapolkaa
Mój syn brał stavin jak miał problemy z kolanem. Jest piłkarzem i nabawił się kontuzji na treningu. Lekarz powiedział, że warto by było wzmocnić staw i pomóc mu się szybciej zregenerować i polecił właśnie stavin. Syn nie narzekał na preparat, a jest z tych wybrednych :) Powrót do zdrowia po kontuzji jest czasochłonny, ale syn mówił że czuje poprawy, a to chyba jest najważniejsze, prawda? Jako matka polecam ten suplement.

Gość tyczkaa
Pomocy! Jaki suplement na zmęczone stawy kolanowe? :( Tyle tego jest na rynku, nie wiem co jest warte uwagi. Proszę o pomoc i opinie.

Gość carpee_08
tyczkaa, nie wiem szczerze mówiąc, bo nie brałam na stawy nigdy suplementów. a też mam słabe i czesto mnie bolą. Z tych metod, które już wypróbowałam - to polecam zabiegi rehabilitacyjne - jonoforeza i kąpiele lecznicze w soli bocheńskiej. Na razie jest lepiej, a rehabilitację mam powtarzać co pół roku. Skonsultuj się najlepiej ze swoim lekarzem! pozdrawiam. :)

Gość tyczkaa
Dzięki za radę, od następnego tygodnia zaczynam krioterapie i prądy. Lekarz mówił mi żebym brała coś na wzmocnienie stawów, jakiś suplement właśnie, ale jaki?

Gość też robię rehibilitację
na kolana: jonotoforeza z maścią diclofenac, laser i magnetronik kiedyś miałam krioterapię gdy przedtem miałam jontoforezę bez maści nie było takich efektów, maść naprawdę robi różnicę te prądy sprawiają że maść się głębiej wchłania i jest lepszy efekt przeciwbólowy i przeciwzapalny, naprawdę polecam skierowanie moze wypisać lekarz rodzinny, jedyny minus że na rehabilitację są bardzo długie terminy

Na bóle stawów najlepsza jest borowina. Kupicie ją w pierwszym lepszym sklepie zielarskim. Moja mama miała straszny problem z kolanami, nie mogła chodzić, utykała. I dopiero borowina przyniosła Jej ulgę. Można też zrobić sobie albo kupić maść z krwawnika. Też jest skuteczna.

Gość fruzia_Z
Też nie mogłam się zdecydować w gąszczu tych wszystkich istniejących suplementów, ale z czystym sumieniem mogę polecić ForciColl. Rewelacja! Mi i mojej babci pomógł :)

Polecam też maść z krwawnika pospolitego. To akurat "pomysł" mojej sąsiadki. Podobno bardzo skuteczna na stawy. Polecam.

Gość inesines666
Kup sobie w aptece sól jodowo - bromową (bez recepty) i kąp się w niej codziennie przez okres co najmniej dwóch tygodni. Pamiętaj tylko o regularności. Bóle powinny minąć z czasem. U mnie tak było. Byłam mega zadowolona, bo wcześniej nie miałam zaufania do tego typu produktów.

Gość fruzia_Z
Ponieważ część osób pytało gdzie można kupić ForciColl, to powiem szczerze, że w internecie znalazłam Aptekę Zdrój.

Gość zlotykloszobza
szerze ból stawów przydarza się osobom w różnym wieku nastolatkom też, więc wiek nie ma tu nic do rzeczy. Ale myślę że oprócz maści i okładów dobrym sposobem może być elektrostymulacja. Na econova.pl można taki sprzęt znaleźć, żeby się "masować" w domowym zaciszu.

ciągle tabletki, i tabletki, normalnie coraz więcej lekomanów, spróbujcie naturalnych metod, szczerze radze, za dużo tej chemii