Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on_zalamany

ciaza, ale czy to moja sprawka?

Polecane posty

Gość on_zalamany

witam. wiem ze to forum dla kobiet jednak nie wiedzialem gdzie podzielic sie moim wielkim problemem i licze ze tu znajde jakas pomoc 15marca wspolzylem z nowo poznaną dziewczyna w niezbyt bezpieczny sposob, po 3 dniach napisala mi ze dostala okres (zgodnie z cyklem gdyz poprzedni miala 20 lutego) wiec bylem spokojny ale od paru dni pisala mi ze cos jest nie tak, ze sie zle czuje itd. i dzis zrobila test ktory wyszedl pozytywnie ;/ (2 kreski) ... Niestety nie mieszkamy w tym samym miescie wiec dopiero w przyszlym tygodniu pojade do niej by zrobila test przy mnie ale nie wydaje mi sie zeby klamala... Pytalem ja czy wspolzyla z kims oprocz mnie przez ostatni miesiac oczywiscie powiedziala ze nie... Nie znam jej za dobrze i nie bardzo jej ufam. Bardzo sie boje tej calej sytuacji i nie wiem jak sie mam zachowac... Nie chce dziecka a juz tym bardziej nie chce byc wrobiony w cos w stylu ze juz wczesniej byla w ciazy a teraz sobie glupka znalazla. Jakies porady? bo odchodze od zmyslow...

Gość on_zalamany
dodam jeszcze ze ona tez odrazu pisala ze nie chce dziecka ... juz troche spokojniejszy... po tym jak zajrzalem na http://www.womenonweb.org ...

Gość koko2202
to ze dostala okres po stosunku nic nie oznacza ... bo jezeli dostala go 3 dni po stosunku to znaczy ze proces zluszczania sie i "wydalania jajeczka" rozpoczal sie juz wiec dostala okres... normalne. mogla zajsc w ciaze podczas tego stosunku ale okres dostala normalnie... moze cie wkreca? moze to dla niej smieszne? niech zrobi test przy tobie ale zebys to widzial a nie pojdzie do wc i przyniesie test niewiadomo nawet czy jej. a jak okaze sie ze ciaze to stary.. to ze przespala sie tak z toba to jest duze prawdopodobienstwo ze robila tak z innymi, wiec pozostaje ci test dna

Gość ghjgghjvfhvfgh
jezeli okres miala 20 lutego a ty z nia uzywales 15 marca, to znaczy ze byly jej dni nieplodne, bo wlasnie powinna wkrotce okres dostac,zalezy jaki cykl dlugi, ale dajmy 28 dni, to chyba latwo wyliczyc ze dni plodne i owulacje miala poczatkiem marca a nie w polowie,tak ze jak jest w ciazy to napewno nie z toba, sprawdz w internecie, kalkulator owulacyjny i bedziesz wiedzial, ja mowie ze to nie twoje dziecko

Gość w cyklu nie wszystko
jest jak w zegarku. Nawet jeśli miałaby regularne cykle 28 dniowe to nie jest powiedziane że nic jej się nie przesunęło i nie miała owulacji później. Krwawienie które oceniła jako miesiączkę mogło byc krwawieniem implantacyjnym, mogło to być krew która pojawia się po pęknięciu pęcherzyka Graffa albo przy zmianach hormonalnych w dniach płodnych. Tego się raczej nie da pomylić ale mogła ci po prostu powiedzieć o miesiączce widząc że jej leci krew a potem ta krew przestała lecieć. Coś jednak wzbudziło w tej dziewczynie niepokój że zrobiła test mimo "miesiączki". Jednak bez badania DNA nie można jednoznacznie wykluczyć ojcostwa. Nie wykluczone też że ma jakieś problemy z nerkami albo z hormonami, albo może bierze jakieś leki, może antydepresanty. Czasami takie schorzenia mogą powodować że test wychodzi pozytywnie. Nic o niej nie wiesz tak na prawdę i nie wiesz czy nie ma powyższych problemów. Oczywiście też nie wykluczone że cię wkręca.

Gość jhkjghjghj
cykl mogl by jej sie przesunac?AKURAT,zrobila bachora z innym , moze nawet nie wie z kim, a teraz jelenia szuka zeby za skrobanke zaplacil,nawet gdyby bylo to plamienie, to i tak ten chlopak nie mogl by jej zaplodnic , bo zeby jajko sie zagniezdzilo potrzeba 5-6 dni,a oni sie bzykali przed okresem, czyli w dni nieplodne,laska musiala uprawiac seks z kims innym przed nim, a teraz sama nie wiem kto tatus

ty wyżej chyba jesteś facetem i albo nie wiesz co się może dziać w cyklu nawet u kobiety regularnie miesiączkującej, albo jedno i drugie. Implantacja to raczej mało podobne po 3 dniach ale juz krwawienie okołoowulacyjne jest całkiem możliwe. Jesli ta dziewczyna jest faktycznie w ciąży to to krwawienie które wzięła za miesiączkę nie było miesiączką, czyli cholera wie jaki dni miała tego 15 czy płodne czy nie. Skoro zrobiła test po miesiączce to coś ją musiało zaniepokoić w tej "niby miesiączce". Oczywiście bardziej jest możliwe że szuka jelenia ale twierdzę że ojcostwa autora nie można całkowicie wykluczyć.

Gość koko2202
ludzie a szczegolnie ty nade mna!!! skoro sie kochali 3 dni przed okresem to proces miesiaczki byl juz rozpoczety!!!!! i nawet jesli zaszlaby w ciaze to okres dostala by normalnie!!! bo skoro scianki macicy zluszczyly sie bo nie bylo w srodku zaplodnionego jaja to mial sie ten proces cofnac??????? nie.... dostala okres normalnie... a skoro zaniepokoil ją ten okres to znaczy ze jesli jest w ciazy to na bank nie z nim... ludzie.... czy wy myslicie ze objawy ciazy wystepuja po 3 dniach?????? a potem masa niechcianych ciaz i wielkie lamenty.. bo ona na studia chciala i dobra prace najpierw miec

Gość MamkaŚląska
niech zrobi test przy tpbie idzcie do lekarza i sie dowiesz a jak myslisz ze cie wrobila to po narodzinach test i nie pozwalaj na aborcje poza tym po co sie godzisz na takie stosunki z nowo poznanaymi kobietami w koncu to zawsze spontan i czesto moze sie zakonczyc ciaza

no ale w parę dni po miesiączce tez nie będzie od razu w ciąży. Czyli jeśli ta miesiączka faktycznie była miesiączką to nie ma mowy o ciąży, czyli 15 miała na bank dni nie płodne. A jeśli była w ciąży wcześniej to to krwawienie które niby miała 3 dni po stosunku nie było miesiączką, czyli nie było złuszczania a jak nie była to miesiączka to nie wiadomo co to było i dni płodne w takiej sytuacji trudno określić. Jeszcze mi przyszła jedna opcja do głowy. Czasami jak się test za długo przetrzyma to też może się rozmyć albo pokazać 2 kreski.

Gość koko2202
no najlepiej lekarz mu wszystko wyjasni. a swoja droga jak kolesie sa tak nieodpowiedzialni zeby sypiac z nowo poznana laska bez gumki?? jak ci laska powie smialo koncz we mnie biore tabsy to tez jej uwierzysz??? ....

"skoro sie kochali 3 dni przed okresem to proces miesiaczki byl juz rozpoczety!!!!!" Rzecz w tym, że to nie musiał być okres i koleżanka wyżej to właśnie miała na myśli. A skoro to nie musiał być okres to mogli uprawiać seks w dni płodne. Jednym z rozwiązań jest zrobienie testu betahcg z krwi i na tej podstawie określić mniej więcej tydzień ciąży. Oczywiście, jeśli różnica w czasie między stosunkiem z autorem, a stosunkiem, w trakcie którego doszło do zapłodnienia jest niewielka to zostaje tylko test DNA.

Gość koko2202
a no to skoro miala to na mysli to w porzadku.. tylko no raczej da sie odroznic okres od jakiegos zwyklego plamienia??? ja tak mysle... zreszta... widac ze ta laska mysli innymi kategoriami... takze zapewne na biologie malo uczeszczala i mysli ze w ciaze zachodzi sie tylko po slubie

Co chwila któraś tu pisze, że miała okres w ciąży, więc jak widać niektóre nie potrafią odróżnić.

dokładnie to miałam na mysli i to chciałam powiedzieć o Perwersja napisała. Poza tym dziewczyna poinformowała chłopaka że dostała okres bo zobaczyła krwawienie i myślała że sie zaczął okres, a dalej nie wiemy jak to krwawienie przebiegało i tym bardziej czy da sie je odróżnić od miesiączki czy nie.

Gość rozsądna86
Troglodyci bez podstawówki : wystarczy jakiś duży stres, choroba, zmiana klimatu żeby owulacja kobiety się opóźniła, a jak opóźnia się owulacja to i automatycznie termin miesiączki. Nawet jeśli kobieta dotąd miesiączkowała regularnie to nie macie pewności że w bieżącym cyklu nie wydarzyło się coś takiego co go wydłuży np. do 40 dni. Dlatego właśnie kalendarzyk i wszelkie kalkulatory owulacyjne są o d... potłuc. Ponadto istnieje jeszcze coś takiego jak krwawienie śródcykliczne którego czasem nie sposób odróżnić od miesiączki.