Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

uleczka90

pytanie o fotelik samochodowy 0-13

Polecane posty

mam ogolnie proble z montazem. montujac wg instrukcji moje pasy samochodowe sa za krotkie ;/;/ i zdziwilo mnie jak ogolnie przeczytalam na internecie informacje, ze foteliki 0-13 mozna montowac tylko tylem do kierunku jazdy. troszke mi sie to wydaje nieprzemyslane, bo z przodu mam poduszke pow. wiec odpada przewozenie tylem, a jadac sama z dzieckiem nie bede go widziala skoro ja bede prowadzila, a ono bedzie siedzialo tylem...;/ macie tez takie problemy? czy wasze foteliki da sie zamontowac przodem ??

Gość jyjyjyjjjg
z tego co mi wiadomo chyba nie mozna wozic tak malego dziecka na przednim siedzenie tym bardziej ze masz poduszke powietrzna :O.Nie slyszalas o tym ze poduszka zadusila dziecko bo sama sie otworzyła ? wczoraj czytalam wlasnie,że dla dziecka jest bezpieczne jak najdluzej jezdz wlasnie tylem do kierunku jazdy.Ja jak jezdze samochodem bardzo zadko siadalam z dzieckiem do tyłu :O niektore matki to ciagle jezdza z tyłu :O.

ja wożę dziecko na tylnim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy i nie mam problemu. Nawet jak mały chwilę postęka to zaraz śpi ;)

tak małego dziecka nie można przewozić przodem do kierunku jazdy!!! bo ma słabe mięśnie szyi i może sobie zrobić krzywdę nawet przy delikatnym hamowaniu. Specjaliści zalecają jak najdłuższe jeżdżenie tyłem, mój już skończył rok, a na razie nie przesiadamy się na większy fotelik póki się mieści (jest drobny). Sprawę kontaktu z dzieckiem załatwiłam bardzo prosto - kupiłam lusterko i widzę czy śpi, czy go słońce nie razi itp. Polecam takie lusterko: http://www.ceneo.pl/9430662, wiem, że są jeszcze takie które mają jakieś bajery które zajmują dziecko, ale u nas takie proste sprawdza się rewelacyjnie.

ja tez mialam problem i okazało sie ze zle zakładałam pasy i dopiero po obejrzeniu na necie montowania sie udało :) a jeśli chodzi o jazdę z dzieckiem samej to ja uważam ze to bardzo dobre rozwiązanie nakazujące ze by dziecko było z tyłu bo tak bedzie nas rozpraszać mimo woli i wypadek gotowy. ja mam jeszcze na foteliku zamontowany daszek i to chroni przed słoneczkiem często jedzże sama z dzieckiem i ze 2 razy musialam sie zatrzymać bo dużej plakala a tak to zaraz zasypia

wlasnie to, ze nie mozna przewozic jak jest poduszka pow to wiem, ale jak nie ma lub sie wylacza to mozna. tylko ze u mnie nie ma opcji wylaczenia, wiec sila rzeczy musi jezdzic z tylu. mysle ze te przedluzacze pasow sa dobrym roziwazaniem i to lusterko tez:) dzieki za rady :)