Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Forresssaaa

Cichy ślub kościelny.

Polecane posty

Gość Forresssaaa

Co myślicie o takim ślubie? Bardzo bym chciała ślub kościelny w którym uczestniczyć będą tylko najbliżsi tzn. rodzice i rodzeństwo z osobami towarzyszącymi. Po ślubie obiad w restauracji, wódeczka i tyle. Wszystkie znajome mnie krytykują mówią, że jestem niepoważna, że ślub się bierze raz w życiu itd itd. A prawda jest taka, że ani ja ani mój partner nie marzymy o hucznym weselu bo po pierwsze raczej nas na to nie stać i po drugie nie przepadamy za takimi imprezami, tańcowaniem itd. Ślub przecież powinien być dla nas, nie dla innych ludzi. Co o tym myślicie?

Gość 0Ojjjjjjjjj
wcale nie raz w życiu bo niedługo weźmiesz rozwód i następny ślub

Gość Forresssaaa
to byłoby wprawdzie tylko 6 osób nie licząc mnie i mojego partnera.

Gość Forresssaaa
No ale kościelny bierze się tylko raz:)

Gość she24
ja popieram ja tak chce, zawsze marzyl mi sie stary kosciolek na wsi (mieszkam w miescie i naleze do najwiekszego kosciola)-moze to dlatego i garstka ludzi-ja,on,świadkowie,najbliższa rodzina. Nienawidzę wesel, pijaństwa itp. ślub ma być dla nas nie dla gości.

Gość Godejwa
popieram, ja w twoim wieku taka mądra niestety nie byłam:(

ja miałem taki właśnie ślub kościelny. Był tylko ksiądz , kościelny. ja z żoną, moi synowie jako świadkowie, i kolega z zespołu wktórym grałem za młodu. I jedna pani, co z ciekawości weszła do kościoła zobaczyć co się dzieje. Kolega grał wariacje na organach na temat marsza weselnego, a potem zagrał i zaśpiewał dla nas Hymn do miłości i była kolacja na trzy pary.

Gość komunijny problem
no cóż ja mogę powiedzieć - cieszę się że nie tylko ja tak myślę, bo już zaczynałam się martiwc że tylko ja taka dziwna jestem bo tez mnie wszyscy krytykują ze wesela robić nie chcę tylko mały slubik ;)

Gość Godejwa
im mniejsza pompa tym większa miłość:D

Gość DODA XXL
a ja cię popieram,chociaż ja mam inną sytuację bo biorę ślub kościelny po raz drugi,i pewnie też będą rodzice i rodzenstwo i tyle ,gdzies w małym kosciółku.

Gość p.a.k.o.
a ja to bym chciał nad oceanem ...ślub.

Gość juleczka145
A najlepiej to jeszcze bez zapowiedzi, żeby nikt o niczym nie wiedział :) Ja taki właśnie ślub chce wziąć, ale obawiam się, że się nie uda, bo mieszkam w małej miejscowości i tutaj pewnie bez zapowiedzi się nie da ;(

Gość juleczka145
Czy komuś udało się wziąć ślub pomijając zapowiedzi?

Gość eiiurtncet
moze sie jednak da? Znajoma tak zrobiła,ale równocześnie był chrzest dziecka. Było pare zaproszonych osób- około 20-30 własnie na ten chrzest a w kościele dopiero ksiądz ogłosił,ze oprócz tego, jest także ślub;)

Gość p.a.k.o.
w Polsce to księża utrudniają zamiast pomagać... Powinno być tak że dzisiaj planuje a za tydzień już bierzemy ślub hehe.

Gość Ania_Radek
Ja również popieram tego typu śluby, uważam że ślub jest dla tych co go biorą a nie dla zbiorowiska i pompy, każdy powinien brać ślub jaki uważa. My bierzemy właśnie taki ślub tylko my świadkowie i najbliższa rodzina a później obiadek , no i sesja zdjęciowa bo chcemy mieć pamiątkę z naszego dnia:) i powiem wam więcej jestem bardzo zadowolona że organizujemy taki ślub właśnie bez tego szału latania i gromady załatwiania :))