Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Laurus1720

odchudzanie

Polecane posty

witam mam 20 lat i waże 95 kg moja wymarzona waga to 55 kg z przed ciąży...dodam ze mam 161cm wzrostu wiec moja teraźniejsza waga to duzy nadmiar;/a wiec zakladam ten wątek ponieważ za 2 mieśiące mam przyjecie chrzesniaczki i chcialabym ładnie wyglądać i schudnąc jak najwiecej sie da oczywiscie zdrowo..jezeli ma ktos jakies fajne i skuteczne porady to bardzo prosze napiszcie:)pozdrawiam wszystkich serdecznie:D

Jedz 5 posiłków co 3 godziny to raz :) Ostatni posiłek około 18-19 białe pieczywo zamień na razowe, pełnoziarniste i inne takie ( są na prawdę pyszne chleby i bułki pełnoziarniste); jedz dużo warzyw, a owoce tylko te mało słodkie ( pomarańcze, arbuzy, ananasy, jabłka, grejpfruty, truskawki) mięso gotuj, lub piecz w folii bez tłuszczu, najlepiej jedz najwięcej drobiu i ryb unikaj makaronów, słodyczy i żółtego sera zupy gotuj na rosołku knorr bez zasmażki :)

Popieram przedmówczynie oprócz niejedzenia po 18-19. Jeśli chodzisz spac np o 23 to to by oznaczało 5 godzin głodówki. Jeżeli na noc jesz tylko białko(ryba/chude mieso/twaróg) i troszke surowych/kiszonych warzyw to spokojnie mozesz wszamac nawet godzine przed snem. Tylko nie poł kilo a 100 gram tej ryby czy twarogu :) Powodzenia!

Dzięki za poparcie, ale co do godziny to niestety nasz organizm jest tak skonstruowany, że w porze wieczornej zwalnia metabolizm i potem tyjemy jeśli jemy coś późno. Zaleceniem jest jeść 3 godziny przed snem...a przynajmniej tak czytałam :)

Wiesz, niejedzenie po 18 to mit lat 90tych, taki jak dieta 1000 kalorii czy 'zrób codziennie 50 brzuszków' to schudniesz z brzucha :P Mozna jesć nawet późno, ważne CO. Na noc jemy tylko BIAŁKO. Najlepiej twaróg półtłusty w umiarkowanej ilości tak 100-200 gram,zaleznie od masy ciała. Wysyłam linka, w którym niejedzenie po 18 jest szerzej opisane: http://potreningu.pl/diety/artykuly/123/kolacja-jesc-czy-nie-jesc pozdrawiam :)

boginka25 - zgadzam się ze wszystki, oprócz jednego drobiazgu - "bez tłuszczu". Tłuszcz jest potrzebny! Ludzie, zrozumcie! Bez niego witaminy A, D E i K się nie rozpuszczą i grozi nam ich niedobór! Nie mówię, że trzeba zajadać się tłustą karkówą, czy smalcem, ale dwie łyżki oleju rzepakowego to samo zdrowie i na pewno się od nich nie przytyje!

chodziło mi mięso pieczone bez tłuszczu, bo np. do warzywek na patelnie sama dodaję troszkę oleju z omega3 bo bez tego ani rusz...ale mięso ma tłuszcz samo w sobie... co do rozpuszczania witamin w tłuszczach to jak najbardziej o tym wiem, dlatego zawsze się staram by coś w mojej diecie chociaż troszkę tłuszczu miało. do mięsa bym go jednak nie dodawała :)

no więc właśnie - o dodatku tłuszczu zapomina się przy pisaniu postów na forum i potem dużo odchudzających się osób myśli że trzeba ich zupełnie unikać ;) a taki olej rzepakowy nie dość że ma omega 3 to jeszcze obniża cholesterol i zapobiega cukrzycy II typu :)