Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beerkka

Relacje waszych rodzicow z tescami. Jak to u was jest?

Polecane posty

Gość beerkka

Czy wasi rodzice maja dobre relacje z waszymi tesciami? Lubia sie, spotykaja? Telefonuja do siebie? Ja z mezem mieszkamy za granica a moi i meza rodzice w Polsce. Nie wiem czy specjalnie sie lubia, ale nie ma zadnych zgrzytow miedzy nimi. Zapraszaja sie na urodziny i telefonuja z zyczeniami i to wszystko. Swieta zawsze spedzamy osobno, to znaczy jeden dzien u moich a drugi u meza rodzicow . Rodzice kuzynki tak sie zaprzyjaznili z jej tescami, ze nawet spedzaja ze soba swieta i bardzo czesto sie spotykaja, wiec zastanawiam sie jak powinny naprawde wygladac te relacje. Jak to jest u was?

Gość lola boga
moi mieszkaja od siebie pol godziny drogi (tylko ze mieszkamy wszyscy w francji), moi tesciowie w jednej miejscowosci, ja z mezem Francuzem w drugiej i moi rodzice w trzeciej - moi rodzice mowia slabo po francusku i dlatego nie rozmawiaja z tesciami, haha ale chyba nic do siebie nie maja, spotkali sie tylko dwa razy, raz na naszych zareczynach, drugi na naszym slubie mam to w dupie czy sie spotykaja czy nie, bo my wlasciwie scalamy rodzine - raz jestesmy w odwiedziny u nich raz u tesci bardzo mi sie ta sytuacja podoba, ze nie ma takiego nawalu rodzinnych (w 99% zaklamanych i na sile) wiezi i spotkan niedzielnych i innych - kazdy powinien dbac o wlasny tylek i ewentualnie rodzicow/tesciow/rodzenstwa .... cale te polskie kurwa wiejskie obyczaje, ze na chrzciny, slub i inne zjezdzaja sie po 30 osob z jednej strony i 50 z drugiej uwazam za wyjatkowo wiesniackie :/

Gość beerkka
Ktos jeszcze sie wypowie? Chyba zalozylam temat w nieodpowiednim dziale.

Gość Godejwa
toleruję synową to wystarczy:D

Gość Młoda zona ...88
Moi rodzicie znali moją teściową wcześniej. Teścia poznali przy organizacji wesela. Teściowie lubili bardzo mojego tatę, mamę mniej. Początkowo spotykali sie tylko w sprawach naszego ślubu, ale po śmierci taty święta , imienimy i inne większe okazje są z moją mamą.

Gość naiwna chce byc naiwna
A moi się nie lubią i wcale się nie spotykają. Po prostu kiedys tesc powiedział,że z rodziną to dobrze wychodzi się tylko na zdjęciach i.. tyle.Żadnej chęci spotkania, więc moi stwierdzili, że nic na siłę. Tak sczerze, to przykro mi troszkę z tego powodu,że te relacje są takie kiepskie ich z moimi rodzicami i ich z nami, ale jak to się mówi: "życie".

Gość Godejwa
naiwna chce byc naiwna- nie martw się :) ja uważam, ze ty z mężem tworzysz rodzinę , wai rodzice już nie specyjalnie, z resztą każde z rodziców coby sie nie działo i po czyjej ewentualnie byłaby wina:D i tak ba zawsze za swoim dzieckiem , więc lepiej niech się nie spotykają.

Gość lolka z bolka
wlasnie, rodzice zawsze beda po stronie swojego dziecka, nie ma sensu na sile zaprzyjazniach dwie obce sobie rodziny - to ty i maz macie ze soba zyc i sie tolerowac - nie rodzice dlatego najzdrowsze jest chyba wlasnie raz u jednych raz u drugich rodzicow, a nie na sile obiadki i inne tego typu dopoki twoi rodzice kochaja ciebie i akceptuja twojego meza a twoi tesciowie kochaja twojego meza i akceptuja ciebie, to wszystko gra - nie wymyslaj problemow na sile;)