Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Headache

Ból głowy od ok. 2 miesięcy i inne objawy. HELP

Polecane posty

Gość Headache

Witam, od jakichś 2 miesięcy męczy mnie ból głowy więc postanowiłam wreszcie wybrać się do lekarza. Dostałam skierowanie na morfologię, rentgen zatok, okulistę laryngologa i neurologa. Rtg zrobione, w poniedziałek idę razem z morfologią (w której wszystko jest w normie) do tego samego lekarza. Wszystko byłoby ok gdyby nie to że laryngolog jest na 26 kwietnia okulista na wrzesień a neurolog na czerwiec. Chciałabym aby ktoś kto się zna powiedział mi czy moje objawy są na tyle niebezpieczne żeby zapisywac się jak najszybciej prywatnie. Objawy to: Ból głowy najczęściej kłujący w skroniach. Bywa też tępy w całej głowie. Ból oka (rzadziej obu). Promieniowanie do podniebienia. Zmęczenie lub nadmierne pobudzenie. Tabletki (ibuprom max, ibum, apap) pomagają słabo albo wcale.. Niekontrolowane ruchy kończyn poprzedzone "impulsem" w głowie (sporadycznie, tylko w nocy) Problemy z zaśnięciem z bólu. Sztywność karku. Rozdrażnienie. Najchętniej siedziałabym sama w ciszy i ciemnościach.

Gość Justyna Macroom
między innymi,zbadaj się pod kątem pasożytów

Gość idź do okulisty
bo bóle oczu czy głowy zdarzają się przy jaskrze czyli podwyższonym ciśnieniu w gałce ocznej

Gość idź do okulisty
ciśnienie tętnicze mierzyłaś ? może to migrena ?

Gość aleee
objawy pasują do migreny

Gość Headache
ciśnienie mam z reguły 100/70. Czytałam że w migrenie występują nudności i wymioty i ból jest ciągły przez 4-72 godzin i jest nie do zniesienia. Mnie boli dość mocno ale bóle są różne, najbardziej bolesne są te ukłucia jakby ktoś mi wiercił w skroni. ale czasami jest tak że boli z tyłu głowy tam gdzie potylica i wtedy jest taki tępy "cisnący"

Gość Headache
Mam 178 cm wzrostu i ważę 58 kg... tak głodówka mnie uzdrowi -.-

Gość Headache
Myslicie ze to moze byc niedobór potasu czy magnezu?

Gość dokąłdnie tak jak piszesz
myślę że to są pasozyty.

Gość kjsadkjask
a ja mysle, ze przydalby ci sie rtg kregoslupa szyjnego! Mysle, ze to od kregoslupa