Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaadopcyjna

Czy są tutaj mamy adopcyjne

Polecane posty

Gość mamaadopcyjna
Ja bardzo mało wiem o biologicznych m.moich dzieci...nie interesowało mnie za bardzo.Wiem ,że to nie była patologia tylko ludzie nie zaradni życiowo.Wiem ,że w rodzinie mojego synka jak i córci jest rodzeństwo.U córci była gromadka i wszystkie zostały oddane do rodziny zastępczej

Gość dsja
http://prawiejakmama.bloog.pl/kat,0,index.html?ticaid=6e2f2 Każdemu, kto chce adoptować dziecko polecam przeczytanie tego bloga od deski do deski i zastanowienie się czy w razie czego podoła.

Gość anika 28047
ti cie zmartwie - tak sie mowi niewydolni spoleznie , niezaradni - ja wie z praktyki ze jest troche inaczej - w wiekszosc przypadkow to jest patologja - moja mama dowiedziala sie poprzez gazety - glosna srawa - jesli twoje dzieci beda chcialy - to wystarczy isc di USC i poproscic o calkowity odpis aktu urodzenia - i tam sa nazwiska i adres . z mojego doswiadczenia - jesli bedziez widziala ze sie tym interesuja - badz przy nich , wspieaj -wiesz jest cos takiego w psych. j ponadpodswidome przekazywanie wzorca - to mowi miedzy innymi o dzieciach oddzielonych od gropy pierwtnej - czyli rodziny - ze zdaza sie nieznajac rodzicow isc w ich slady, nie latwto wytlumaczyc - ale tak sie dzieje ( nie zawsze) . cos ci opowiem - ja pamietam z dziecinstwa ze babcia mnie bila - mowilam to mojej mamie ale ona mowila ze babcia ( zmarl ak ialam 5 lat i zostawala ze mna gdy mama praowala ) nigdy by mnie nie udezyla - i pamietam ze abci miala duzy nos --- jak sie okzalo gdy poznala babcie biologiczna mila duzy nos i to onamnie bila a mialam rok trafiaac do domu dziecka wiec nie powinnam tego pamietac - a jednak . widzis ludzka psyche jest zawila bardzo - mi dorze zrobilo odnalezienie biologicznej rodziny - konfrontacja - kontat nie przetrwal- i dobrze ale poukladalo sie wszystko w calosc i dalo mi spokuj .

Gość Nickittaa
a ja chce oddac dziecko do adopcji, nie wiem jak to zrobic, mieszkam w uk chce oddac w polsce, bo mam obywatelstwo polskie i stale zameldowanie tez w pl

Gość anika 28047
a dzidzius jest maly / jest w domu w szpitalu ? tam gdzie mieszkasz jest citizen - taka organizacja pomagaja ludzia za darmo - i to dobrze robia - maja tlumaczy. a to musi byc w polsce?

Gość mamaadopcyjna
Nickitta....jeśli musisz oddac dziecko do adopcji,zrób wszystko ,żeby dziecko miało unormowana sytuacje prawną.Wtedy trafi szybko do rodziny.Jeśli urodzisz w Polsce to wystarczy,że zostawisz dziecko w szpitalu i zrzekniesz się praw do dziecka.Formalności trwają ok 6 tyg.

Gość mamaadopcyjna
Hej mamusie jesteście jeszcze jakieś:D

Gość retrynkaQal
ja adoptowalam ale męza corke ktory zginąl .Wiadomo to troche inna sprawa ,bo wczesniej bylam macoszką a teraz pelnoprawną matkę, lecz nie wiem czy mozna ją nazwac calkiem adopotwaną ,wkoncu to mojego sp maza corka

Gość anika 28047
ziec adoptowane sa. ale stare moze byc? hihi

Gość anika 28047
dzieci -mialo byc

Gość mamaadopcyjna
retrynka,super,że adoptowałaś i mama lepiej brzmi:D Ale ogólnie jest nas tutaj mało:( Czekamy na nowe mamuśki:D

Gość psiowaa
Bardzo chciała bym adoptowac dziecko ,tylko ,że jestem sama i ciekawa jestem ,czy mam jakieś szanse

Gość gość
Też byliśmy w PsychoMedic.pl, mieliśmy dość czekania, niestety proces adopcyjny ciągnąłby się w nieskończoność gdyby nie wizyta u nich! Dostaliśmy zaświadczenie spełniające wszystkie wymagane normy i gotowe! :)