Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

medzia77

Mowic mu o tym?

Polecane posty

Jakis czas temu zakochalam sie.Jestesmy ze soba juz 2 miesiace i teraz opowiadamy sobie troche bardziej prywatne sprawy o sobie i ja mam taka rzecz o ktorej nie lubie mowic ,ale mzoe powinnam mu powiedziec.. jakies 4 lata temu mialam zaburzenia odzywiania i depresje ..powinien wiedziec?

Gość oj kurrrde kurrrde
Na razie nie musisz moim zdaniem. Dwa miesiace to krotki czas i nie wiadomo czy zwiazek przetrwa, wiec po co masz mu teraz o tym mowic?

Gość oj kurrrde kurrrde
Mysle ze powinien. Jak najbardziej.

Gość a nie miałaś problemu
żeby powiedzieć to tutaj?

Gość Yyyyyyyyyyy
Nie musisz.

"Na razie nie musisz moim zdaniem. Dwa miesiace to krotki czas i nie wiadomo czy zwiazek przetrwa, wiec po co masz mu teraz o tym mowic?" właśnie to jest argument, aby powiedzieć to teraz

czekanie z tym do hipotetycznego ślubu ( czyt. "właściwego momentu") to czysta manipulacja czyimiś uczuciami

Gość 2 miesiace to nic
jak przetrwacie z rok to mysle ze cos mozesz wspomniec. nauczylam sie ze na pocztaku znajomosci nie ma co sie otwierac bo moze to pozniej byc wykorzystane przeciwko ... on mysle tez ma troche do opowiedzenia ale wiadomo ze od tego momentu nie zacznie szczerze i szczegolowo o tym opowiadac wszytsko w swoim czasie

Gość jnb
Nie mow. Koniecznie chcesz sie go pozbyc? Ludzie przemilczaja gorsze rzeczy. Po ci on ma wiedziec, przeciez nie ma to wplywu na Wasz zwiazek

Powinnaś mu powiedzieć i to teraz a nie za rok, jak tu ktoś proponował. To są bardzo ważne informacje i on ma prawo o tym wiedzieć. Gdybym dowiedziała się o czymś tak ważnym po roku znajomości, czułabym się oszukana. Poza tym to jak najbardziej ma wpływ na związek. Z tego co wiem z depresji nie można się całkowicie wyleczyć. Są tylko krótsze lub dłuższe okresy remisji. Wiem coś o tym bo znam trzy osoby, które chorują. To straszna choroba i potworne obciążenie partnera. Tak więc on na prawo o tym wiedzieć. Im dłużej będziesz zwlekała z tym wyznaniem, tym trudniej będzie ci o tym powiedzieć. Mój facet chyba na trzecim czy czwartym spotkaniu powiedział mi o swojej próbie samobójczej.