Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodaMama ;p

wkładka domaciczna obawy!!!

Polecane posty

Gość młodaMama ;p

WItam moje drogie panie :) mam pewien problem jestem świerzo upieczona mama ;p moje maleństwo ma 7 tyg :) mam pewne pytanie od kilku dni mam założona wkładke domaciczna i teraz sie zastanawiam kiedy mozna bez obaw rozpoczać współżycie... moj lekarz nic mi ie mowł o pojawieniu sie na kontoli .. w ogole jestem jakas nie pewna ;/ na forach pisza o w ysuwaniu sie wkładki ??/ czy to mozliwe pomocy

O ile dobrze pamiętam to po tygodniu mozna rozpocząć współżycie. Ja nosiłam wkładki przez 9 lat, nie było żadnej wpadki. Więc nie ma sie co martwić a to co mówią no cóż wiadomo, że nie ma niby nic na 100%. Mnie lekarz kazał sobie sprawdzać po miesiaczce po prostu czy wkładka jest.

Gość młodaMama ;p
no ta jest niby na 5 lat kuzynka zakłała tydz wczesniej i lekarz kazal przyjsc jej na przyciecie nitki a mi nie

Gość młodaMama ;p
no ta jest niby na 5 lat kuzynka zakłała tydz wczesniej i lekarz kazal przyjsc jej na przyciecie nitki a mi nie..

Dziwne mnie przycinał od razu, nie chodziłam na żadne kontrole. Miałam wkładki 4 letnie ale dla pewnosci wymieniałam jak minęło 3 lata.

Gość młodaMama ;p
a i jeszcze jedno mam pytanie od załozenia plamie czy to normalne?

tak może tak być a i w moim przypadku miesiaczki miałam zawsze dłuższe i bardziej obfite niż bez wkładki. Ale mój lekarz mnie o tym uprzedzał

Gość młodaMama ;p
to pewnie i mi przycioł odrazu ...a czy seks w zabespieczeniu przeszkadza przed upływam tydodnia od załozenia??

Nie wiem mnie powiedział zebym tydzien w ogóle nie współżyla, żeby sie to wszystko dobrze zagnieździlo

Gość nie dużo
Mam zalożoną Mirene na 5 lat super sprawa brak okresu, nitki miałam od razu przycięte kontrola za miesiąc a współżylam po tygodniu. Nie jestem młodą mamą to moja 5 wkładka

Gość młodaMama ;p
heh bo my chyba sie pospieszylismy wspołżylismy po 4 dniach ale zabespieczeniu...teraz chyba powinnam sie wybrac na wizyte do lekarza..;/

Jak sie martwisz to dla pewnosci mozesz sie przejsc do kontroli ale ani mnie sie nie trafiło wysunięcie ani nie słyszalam wśród znajomych żeby ktoś miał jakies klopoty.

Gość młodaMama ;p
Nikus2530 dziekuje ci bardzo ;p jasne wybiore sie na kontrol dla pewnosci

Gość Kobieta***
ja współżyłam od razu.Mam 3 lata i nie było wpadki.

Gość lilu39
przy mirenie sie nie miesiączkuje ???

Gość nie dużo
Przy Mirenie nie ma okresu mam już 2 lata płaciłam 1000 zł .

Gość Lithuana18
A co do mireny to jest na tej zasadzie ze mozna kupic zwykla i hormonalna ta druga robi to ze nie ma pozniej okresu ;p choc jak to moja gin powiedziala to wszystko zalezy od organizmu-przeciez kazda z nas jest inna na swoj sposob wyjatkowa :) Pozdrawiam :)

Gość gość
moja szwagierka zaszla w ciaze majac te wkladke, i kilkumiesieczne niemowle.... lekarz powiedzial, ze miala "szczescie", bo to sie rzadko zdarza. zabulila sporo za wkladke i potem za kolejna ciaze(wizyty,badania), w dodatku lekarz bal sie wyciagnac ta wkladke bo zarodek mial juz 3 miesiace jak sie zorientowala ze jest w ciazy znowu i bylo zagrozenie dla dziecka podczas ciazy-ze sie ta wkladka wbije w dziecko..:O ale na szczescie dziecko urodzilo sie zdrowe..

Gość gość
W środę miałam założona wkładkę z miedzia ginetta a wspolzylam na 3 dzień teraz mam obawy że to może za szybko i że wkladka nie zadziałala czy ktoś też tak odrazu po zalozenou wkladki wspolzyc?

Gość gość
I jak ci teraz dziecko przejdzie przez wkładkę uszkodzisz dziecko przy porodzie!

Gość gość
Również mam wkładki ginetta wspolzylam po miesiące, byłam na kontroli i nie jestem w ciąży wkładką dobrze siedzi więc nie ma się co bać zapewnia lekarz