Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margolinkaaa

Jakmi rozmiar buta na lato dla roznego chłopca teraz ma sópkę 11,5 cm a za 3 msc

Polecane posty

Gość Margolinkaaa

Jak w temacie teraz ma stopę 11,5 cm czytałam że zapas musi być ok 1cm czy buty z wkładką ok 13 cm będą dobre czy za duże?? Wiadomo noszone tak do września będą zależy od pogody. Poraźdzcie???

Gość Nalepiej kupować na czasie
bo im wczesniej kupisz tym mniejsza orientacja jak dziecku urośnie stopa. Moja 14 miesięczna córcia ma 11,5 cm stopy i kupilismy już numer 22 butka zamiast 20 i powiem ci że jeszcze za duże ale my zrobiliśmy tak dlatego że mała jeszcze samodzielnie nie chodzi (jedynie za rączkę ) a butki już jakieś musi mieć a że kupiliśmy dośc drogaśnie więc nie byłoby nam lekko wydać tyle samo zaraz za miesiąc lub półtora a tak mała troszkę pochodzi (nie ma z tym problemu) a większośc czasu siedzi w wózku lub jest na rękach .

Gość Margolinkaaa
podnosze

Gość Margolinkaaa
Synek też jeszcze nie chodzi dokładnie ma 10 msc, myślę że od czerwca już sandałkach będzie chodził. Problem ten że u nas w sklepach już są sandały a dostawy się nie zapowiadają. Jak mierzyłam mu w sklepie to na tą chwilę miał ok 1,5 cm zapasu do czerwca/lipca jeszcze trochę czasu. A ile powinien miec luzu sandałek??

Gość Sandałek nie powiniem mieć
luzu.Musisz mierzyć na stopce małego.Akurat w okresie letnim mały będzie uczył się chodzić to musi mieć dopasowane.Nie za duże a ni za małe. 1 cm to za dużo(to się dokłada do adidasów lub butów na zimę) bo mały będzie się potykał.

Gość Margolinkaaa
dzięki za odpowiedz, mnie ciekawi właśnie ile urośnie mu stopka ale tego nik ni wie a u was jak było.

Sandałki mają mieć pół cm luzu (tak powiedzieli mi w profesjonalnym sklepie ) a w całych butkach 1cm do góra 1,5 cm. Jeżeli maluch dopiero co będzie się uczył chodzić to polecam butki (sandałki) bardziej zabudowane na palcach czyli paluszki zakryte a reszta tak skonstruowana że ma otworki na długości sandała...i koniecznie muszą być sztywniejsze w kostce i najlepiej żeby staw skoskowy był zabudowany co nie znaczy że but ma być sztywny (zbadaj elastyczność podeszwy bo ma byc prawie jak plastelina ).

Mojemu synkowi inaczej niż obecnie córci stopka rosła tak co trzy miesiące czyli tak ja nam też powiedzieli że co 3 miesiące trzeba badać rozmiar stopy i mierzyć ...u nas było to raczej mniej niż pół cm.

Gość Margolinkaaa
to moze z centymetrowym luzem wystarcza jak kupie teraz, najwyzej sprzedam

Gość Margolinkaaa
??