Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę a nie mogę

Basen - sposób na skuteczną ochronę pochwy

Polecane posty

Gość chcę a nie mogę

Witam, Czy istnieją innowacyjne metodo ochrony pochwy przed infekcjami związanymi z pływaniem na basenie? Pływanie jako jedyne pomaga mi na dolegliwości związane z kręgosłupem, jednak przynosi kolejne dolegliwości - przerażające stany zapalne pochwy. Globulki dopochwowe nie pomagają. Po wydaniu kroci na leczenie powracających grzybic, przestałam chodzić na basen, ale płaczę z powodu kręgosłupa. Chcę wrócić do pływania, ale tak panicznie boje się, że znowu będę chora. Szukam sposobu na zabezpieczenie okolic intymnych. Może ktoś wie, czy jakaś wspaniała firma wynalazła coś w rodzaju "korka", "zatyczki" ? Dziękuję i pozdrawiam, J PS. przygnębiające jest, że kobiety mają tyle problemów intymnych wynikających z obcowaniem w miejscach publicznych. Osobiście mam dość tłumaczenia się facetom dlaczego nie chodzę na basen. Oni tak mało wiedzą o kobietach!

Gość jeżyk z jabłuszkiem
niektórzy używają tamponów, a na kręgosłup dużo lepszy jest Pilates

Gość jeżyk z jabłuszkiem
niektóre kobiety (szczególnie w ciąży, gdy boją się o stany zapalne) używają tamponów do takiej ochrony, a ja na Twoim miejscu wybrałabym zajęcia Pilates zamiast basenu

Gość alebezedura
To prawda - ja w ciazy zapytalam ginekologa czy moge chodzic na basen wlasnie ze wzgledu na kregoslup to sama polecila mi tampony, jakis najmniejszy rozmiar :)

Gość lubanska
mnie ginekolog zabroniła w ciąży chodzić na basen, zeby nie prowokować niepotrzebnie. może warto brać probiotyki ginekologiczne typu provag, odbudują prawidłowa florę bakteryjną w pochwie zwiększając tym samym ochronę przed infekcjami.

Gość pestka28
ja po basenie smaruję się provag żelem, wcześniej używałam maści clotrimazolum, myślę, że to pomoże, nie miałam infekcji od 2 lat

Gość oioiiiiiiiiiiii
Oj chroń sie bo.. SIKAM DO WODY gdy jestem na basenie, moi znajomi rowniez, mąz tez

Gość brumbrum brum
ja z tamponem... bym plywala... ale nie robie tego, brzydze sie wody w basenie

Gość oj to współczuje
A próbowałaś kapsułek lactovaginal? One własnie chronią przed namnażaniem sie bakterii m.in. po wizytach na basenie. Jeżeli masz aż taki problem to proponuje zakładać po dwie dziennie (rano i wieczorem).

Gość lady bronka
polecam probiotyki ginekologiczne, ja stosowałam provag i byłam zadowolona. pomagają uniknąć infekcji uzupełniając florę bakteryjną w pochwie. wydaje mi się, ze tampon niewiele pomoże na basenie.

Gość agula8
profilaktycznie najlepiej stosować probiotyki doustne, ale jak Ci się już zaczyna infekcja to lepszy będzie probiotyk dopochwowy-invag jest dobry. A w ciąży lepiej sobie odpuścić basen bo ryzyko złapania czegoś jest większe niż korzyści z basenu...moim zdaniem.

po basenie smaruj się provag żelem, ja tak robię i mi pomaga, możesz też brać jakieś probiotyki doustne, tyle tego typu środków na rynku, że znajdziesz coś dla siebie

Gość nic trudnego tak naprawdę
możesz stosować tampony i zaraz po wyjsciu z basenu je wyjmować dodatkowo na noc stosować globulki Lactovaginal (ja tak zawsze robię będąc na wakacjach by uniknąć infekcji) mozesz dodatkowo łykać też doustne

Gość gość
Moje wizyty na basenie były związane bardziej z bólami kręgosłupa niż uprawianiem sportu.I rzeczywiście poprzez systematyczne pływanie nie wiem co to ból.Jednak to moje pluskanie zakończyło się pieczeniem okolic intymnych które było spowodowane chlorowaną wodą która niszczyła pałeczki kwasu mlekowego.Na szczęście kupiłam skuteczny lek Lactovaginal który mi pomógł a teraz skutecznie chroni przed wirusami i grzybami. Cena też spoko.