Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarno białyy

Boje się samotności

Polecane posty

Gość samotniccca
ale co konkretnie CIę martwi, samotnośc jest codowna, masz świety spokój i robisz co chcesz, nie musisz znosić niczyich fochów, godzić się na kompromisy itp.

Mnie przeraża to że nikogo nie ma obok :( często jest tak że przez cały dzień nie mam nawet do kogo gęby otworzyć :(

Gość temperówka meskiego ego
poderwij sobie coś :P

Gość slodkilu
Samotność jest może i znośna ale na dłuższą mete raczej nie bo niosą ze sobą obawy i strach że już nikogo się nie spotka odpowiedniego w swoim życiu. Ale nie pękaj wytrzymaj to jakoś oraz Pozdrawiam🖐️

Gość samotniccca
Mnie przeraża to że nikogo nie ma obok często jest tak że przez cały dzień nie mam nawet do kogo gęby otworzyć ja czekam cały tydzień aby w weekend móc nie patrzeć na nikogio ani nie odzywać się do nikogo. nie ma nic piekniejszego

Gość TPŻ
Tak piszecie że samotność to coś strasznego, ale co ma powiedzieć ktoś kto jest nie tylko samotny ale i nieuleczalnie chory. Tak chciałbym mieć tylko wasze problemy.

Gość drenażysta
"Jak ja mog zapomnieć o kimś kogo kocham ale ta osoba mnie tak zraniła no masakra " Póki będzie istniało w Tobie poczucie zagrożenia związane z samotnością będziesz czuł ciągły, zniewalający dyskomfort, który nie pozwoli Ci normalnie funkcjonować "Jak ja mog zapomnieć o kimś kogo kocham ale ta osoba mnie tak zraniła no masakra " Nie zapomnisz nigdy, nie łudź się. Ale możesz oswoić się z tymi wspomnieniami i przygasić je innymi, nowymi, bardziej wyrazistymi. Każdą kobietę da się zastąpić inną, tak samo jak Ty zostałeś bezlitośnie zastąpiony przez innego mężczyznę. Kobiety bardziej boją się samotności z racji, krótszego niż u mężczyzn okresu swojej wysokiej wartości seksualnej - nie przejmuj się.

Wiele osób podziela twoje obawy. Nic przyjemnego czuć się niepotrzebnym i niekochanym i uważam że żadna swoboda i wolność tego nie zrekompensują.

Gość drenażysta
"No ale jak się mam nie przejmować ? boje się wiem że facetowi nie przystoi tak mówić ale nic nie poradzę" Jeśli masz poniżej 40tki, jesteś zdrowy i się boisz o takie rzeczy to nie jesteś w pełni mężczyzną. Bycie mężczyzną to jak być samotną wyspą - dopóki sobie tego nie uświadomisz nie wzbudzisz w sobie potencjału. Samotność u mężczyzny bierze się z lenistwa, ze strachu przed odrzuceniem, a w końcu z powodu braku własnej tożsamości. Kobiety niestety nie chcą takich facetów. Jedyny sposób aby pokonać strach przed samotnością to ją zaakceptować i wykorzystać samotny czas do pracy nad sobą. Samotność daje Ci możliwość budowania własnej osoby tak jak chcesz. bez oglądania się na innych. Robiąc to konsekwentnie zauważysz jak ludzie sami będą pojawiać w Twoim życiu. Przejmuj się tym dalej i zatracisz się zupełnie, albo zrozum pewne prawidłowości socjodynamiki i rusz do przodu. Podstawowe prawo jest takie, że ludzie mają znajomych aby osiągać dzięki nim korzyści. Nikt nie ma korzyści z osoby martwiącej się swoją samotnością.

Gość drenażysta super wypowiedź
prawdziwa